„Vrei să salvezi lumea din buzunarele noastre“ (video)

A mai rămas puțin până la alegerile europarlamentare care ar trebui să stabilească noua componență a viitorului Parlament European. Și, funcție de viitoarea componență, se vor stabili, probabil, noi direcții de mers. Fiindcă se pare că nu pentru toți cele vechi au fost mulțumitoare. 

Dovada? La Strasbourg, în ultima sesiune plenară a Parlamentului European din acest mandat. Atunci, în 23 aprilie, au fost discutate concluziile ultimelor ședințe ale Consiliului European. Europarlamentarul polonez din Partidul Lege și Justiție (PiS) Dominik Tarczyński a participat la dezbaterea la care a fost prezentă Ursula von der Leyen și și-a vărsat tot oful.

 

Tarczyński către șeful Comisiei Europene: „Să vorbim despre cifre”

Doamna președinte. E bine să te am aici. Ultima sesiune a acestui parlament… Să vorbim despre cifre. Pentru că am auzit viziunea ta frumoasă, dar nu știam prea multe despre cifre

Europarlamentarul PiS s-a adresat șefului Comisiei Europene, menționându-l și pe Manfred Weber, președintele Partidului Popular European.

Ați menționat șomajul în rândul tinerilor. Să vorbim despre faptele despre cifre: Spania 28,4 la sută. Suedia 21 la sută Italia 20,4 la sută Grecia 17,4 la sută Franța 16,9 la sută. Nu voi continua, vreau doar să spun că nu există astfel de numere în Polonia. Am plecat din Polonia într-o formă excelentă. Dar, desigur, domnul Weber a fost bucuros să spună că va continua să coopereze cu Donald Tusk. Ce realizări? Unul dintre cele mai ridicate niveluri de șomaj din Polonia în timpul mandatului lui Tusk? Deci, vrei să continui?- întreba el.

 

„Vrei să salvezi lumea din buzunarele noastre”

Doamnă președintă, zâmbești. Mă bucur că ești fericit, dar hai să vorbim despre fapte. Exporturile din China peste 500 de miliarde de euro. Exporturi din Uniunea Europeană către China 230 miliarde EUR. În același timp, doamnă președintă, forțați Pactul Verde asupra cetățenilor europeni, în timp ce Europa este responsabilă pentru 7% poluarea din lume și vrei să salvezi lumea din buzunarele noastre! Aceasta este o nebunie!- a continuat șeful delegației poloneze la EKR.

 

Și această nebunie va fi oprită după alegeri! Vom face din nou Europa mare. Vom schimba numerele. Și râsul tău nu va schimba faptul că vei pierde aceste alegeri! Tu știi asta. Și știți asta, doamnă președintă. Știi de ce? Pentru că nu există libertăți pe care le-ați menționat – a continuat Dominik Tarczyński.

„Nebunia migrației ilegale va fi oprită”.

Europarlamentarul PiS a menționat și securitatea, sau mai bine zis lipsa acesteia, în Europa.

 

În concluzii, putem citi că Europa trebuie să fie sigură pentru cetățenii europeni. Este vina dumneavoastră, doamnă președintă, că Europa nu este în siguranță. Migrație ilegală! Iar politica dumneavoastră, domnule Weber, politica germană „Wilkommen” este motivul pentru care Europa nu este sigură- el a spus.

 

Să vorbim despre raportul despre Germania. Despre siguranța în Germania. 6 milioane de crime au dus la cea mai mare creștere din istoria Germaniei. Și vrei să continui?- l-a întrebat pe Weber europarlamentarul Tarczyński.

 

Această nebunie a migrației ilegale va înceta după aceste alegeri. Această nebunie Green Deal, doamnă președintă, va fi oprită. Iar zâmbetele tale și buna dispoziție nu vor schimba faptul că conservatorii vor face din nou mare Europa – a conchis europarlamentarul polonez în discursul său.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 42

23 de Comentarii

 1. sa.ti traiasca frantuzoaiaca clatita din 1 – marea ei realizare este ca shobolanii hoatzei de voturi de aici sunt mai grasi si mai mari decat cei din Paris si teritorii. Sa o votati in continuare pe cloti – pt noi recorduri sholabanesti!!!

 2. Ca maine il vad vizat de vreun atentator progresist, ca pe Fico… Vom trai si vom vedea.

 3. Von de Leyen este agenta comercială a multinaționalelor. Ne-a băgat pe gât milioanele de vaccinuri anticovid și era pe punctul de a încheia cu pfeizer un contract pentru un vaccin pentru o boală care nu există. Ea a cerut liberaluzarea tarifelor la energie, și am ajuns ca sursele de enegie în țara noastră să încapă pe mâinile unor politicieni liberali venali. Adunați în conducerea Hidroelectrica , întreprindere de stat, care are în administrare hidrocentrale construita înainte de 1989, niște indivi promovați de Virgil Popescu și-au propus să ne sărăcească. șS-au făcut niște salarii uriașe. Badea, directorul general are un salariu egal cu cel al președintelui Franței, 74000 lei pe lună. Da, ați citit bine. Acest individ, care nici măcar nu e inginer de specialitate, împreună cu ceilalți directori și-au instruit subalternii să ne fure. Deși în prezent preețurile la energie sunt compensate, salariații Hidroelectrica vin cu diferite adausuri care duc tariful la 0,77,tactică folosită ăncă din 2023 , iar pentru contractele care urmează să fie încheiate propun 0,68 lei, deși tariful ar trebui să fie 0 ,28 lei. Ce ne facem cu ei ? Nu știu ce face ANAF-ul Primul ministru este greu de informat, toate instituțiile unde vrei să reclai nu au rucrica reclamații. Așa se întâmplă și la sectorul 1 București, condus de madam Claude, susținută de indivizi iresponsabili de la liberali si USR, de Băsescu și prostănaci, peste 26%, care leșină de plăcere la auzul cuvântului Claude.

 4. Aceasta individa care zimbeste ironic si sfidator la toti care spun adevarul si ii critica masurile luate de ea ,trebuie neaparat sa plece din conducerea Uniunii Europene.Cit tupeu si obraznicie poate sa aibe vulpea asta sireata si afacerista , ca sa aibe pretentia sa mai fie realeasa incontinuare dupa ce am vazut cu totii cit dezastru a facut ea intregii Europe.

 5. Maidanezii latra si iepuroaica trece zambind sfidator.Nimic nou nu se va petrece in kolhozul din vest.Mirajul ,febra imbogatirii fara munca din politica,a cuprins toata planeta.S-a reusit cu bani ce nu visau maimarii CIA nici in cele mai nastrusnice vise dupa o drogangeala la greu cu heroina afgana-sa fie cumparati pana si liderii spirituali a celor cu fecioarele-n cap si Allah in suflet.Ce sa mai spun depre liderii religiilor crestine,care sunt dusi de lanturile alea de aur de la gat de serviciile asazise secrete in directia care este stabilita ca vitele la pasune.

 6. Nebunia neomarxista din care PSD PNL USR se hrănesc, trebuie oprită… AUR în România e singura speranță

 7. Adevarat,nu sunt ca (editat) noastre europarlamentare [tradatorii romani sunt interesati doar sa-i fie lui bine ] !

 8. Polonezii au fost mereu vocali în privința tâmpeniilor progresiste ale acestei infame, Ursula. Sper sa scăpăm de ea la alegeri. Acu…depinde cine numără!

 9. Cred ca europarlamwentarul roman Claudiu Manda ar fi fost si mai dur, daca ar fi luat cuvantul!
  Nu credeti?!

  Evident ca NU, europarlamentarii romani NU exista la Brussels..

 10. – manda am auzit ? – va rog fara escroci / puscariasi de etnie… – pe vasileasca o stim ce e, cine s’aseamana, s’aduna – nu e psd cel mai mare partid de… din rromania ?

 11. Mandatul președintelui Vladimir Zelensky s-a încheiat pe 20 mai, ceea ce înseamnă că nu mai este șef oficial de stat. Aceasta înseamnă că, potrivit dreptului internațional, Rusia poate acționa acum în baza mandatului de arestare pe care l-a emis pentru el. Surse CIA spun: „Zelensky îi este frică să plece de unde s-ar ascunde pentru că știe că există un contract activ.” Acest titlu este dovezi care susțin: „Președintele Ucrainei Zelensky anulează toate călătoriile viitoare în străinătate, pe măsură ce Rusia avansează în regiunea Harkov”.
  Zelensky și acoliții săi sunt angajați în jefuiri de ultim moment. Acum că războiul ucrainean s-a încheiat, urmează răzbunarea pentru distrugerea Iugoslaviei. Săptămâna trecută, președintele chinez Xi Jinping a vizitat Serbia unde a spus că „China sprijină eforturile Serbiei de a proteja suveranitatea și integritatea teritorială în problema Kosovo”. Apoi Tass raportează „Președintele sârb Aleksandar Vucic a mulțumit autorităților ruse pentru sprijinirea integrității teritoriale a țării sale și pentru respectarea suveranității acesteia”.
  Serbia este pe cale să intre în război, Vucic a spus că „calea pe care a ales-o țara noastră… nu este ușoară, dar ne așteptăm să obținem sprijinul deplin din partea tuturor prietenilor adevărați ai Serbiei”.
  Iugoslavia a fost distrusă de Bill Clinton Rockefeller, astfel încât să poată crea statul criminal criminal al Kosovo pentru a jefui resursele minerale uriașe aflate acolo.

 12. Eu am mai zis ,acești trâmbițatori ai lumii globaliste ,in capul cărora curge numai lapte și făină de greier ,cu bărbați care pot sa nască,sunt de fapt niste mafioți ,care vor să-și însușească pe bănii și munca altora ,ce nu este a lor,fiecare stat trebuie să rămân suveran și să hotărască singur ,ce decide cu soarta lui ,restul sunt baliverne pentru plebea trotinetara,a căror viziunea este o derivă totală

 13. Eu nu am încredere că europenii vor vota împotriva actualei puteri ghidonate din SUA prin partidele „tradiționale” și cele progresist-ecologiste. Este atâta spălare pe creier și prostie în toată Europa, ceva de speriat…

 14. Claudiu Manda borfas oltean care nu poate citi in limba engleza. Domnule Nistorescu, invita-l pe Manda la un chat in engleza, sau in franceza studiata de d-ta la scoala. Sa il vezi pe Manda cum vorbeste cu euro parlamentarii prin Bronx(asa le-am botezat io cuibu’)
  Macar Basescu o da cu traducatorii si mai baga acolo cate o engleza-franceza de cand era capitan de nava. Mai un Kent, mai un visky, se descurca cu ‘omologii’ la pauzele parlamantare.
  Dara tanarul Manda, nu o sa-l vedeti luand cuvantul fara acceptul lu’ Olguta. O suna mai intai…vezi ca apar pe sticla.

 15. Pentru cititorii Cotidianul.ro,care au posibilitatea de a se informa din mass-media internationala,care publica in aceasta zi DECLARATIA-INTERVIU la Moscova,timp de 3 ore,din ziua de miercuri 5.iunie.2024, a presedintelui Vladimir Putin,cu sefi ai agentiilor internationale de stiri mondial, in care a abordat subiecte de la razboiul din Gaza,pana la viitoarele alegeri din SUA si posibila trimitere de ARMA rusesti de inalta precizie catre alte tari,indiferent de recunoasterea internationala,unde vor avea loc lovituri asupra instalatiilor sensibile ale acelor tari care fac acest lucru impotriva Rusiei.

 16. Să mă ierte Cel de Sus, dar polonezii cheltuiesc cel mai mult pentru înarmare pentru a se apăra de Rusia . Iar discursul acestui tovarăș din PIS denotă accente rusești. Atunci pentru ce să măi cheltuim sume imense pentru înarmare dacă și la noi în România ,,accentele” proruse sunt identice .Azi la o secție de votare din sectorul 2 odată cu prezentarea cardului de identitate ești întrebat : vreți și formular pentru europarlamentare ? Este strigător la cer ceea ce se întâmplă intr- o țară membră UE si NATO . Și asta se întâmplă înntr- o țară care primește bani de la UE , bani nerambursabili și rambursabili la dobândă foarte mică și care cu toate aceste avantaje valabile o dată la 100 de ani ( nu atrage decât sub 20% din acești bani norocoși ) dar care se comportă ca și cum nu am fi membrii UE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.