Mușamalizare. Documente care ascund mijloacele de transport ale morții

Se încearcă mușamalizarea tragediei de la Complexul Energetic Oltenia, acolo unde la cariera Jilț Sud Mătăsari au murit trei mineri. Un document obținut în exclusivitate de Antena 3 CNN  arată că angajații au fost puși să semneze falsuri.

În ziua tragediei, când cei  trei mineri au murit, unul dintre ei, șeful de echipă, respectiv Constantin Negoiță, a fost pus să semneze o foaie de transport.  Informația din document e falsă. Muncitorii nu au fost într-o mașină de transport, cum se precizează în document, ci într-una de marfă.

În document apare un alt număr de înmatriculare, care atestă că muncitorii au fost aduși înapoi în siguranță la sediu.

La ora 12:00, potrivit documentului, echipa lui Constantin Negoiță pleacă de la sediu cu excavatorul și ajunge la 12:30, după care pleacă de la excavator la ora 12:30 și se întoarce la sediu la ora 13:00.

La ora 13:00, Constantin Negoiță, care a semnat acest document, era  însă decedat!

Date sunt confirmate de fratele lui Constantin Negoiță. „Deci tot acel scris care este pe acel bon nu este scrisul fratelui meu(…)Nu avea cum să ajungă la ora 13:00 pentru că era decedat. Cu siguranță documentul este făcut după ce s-a întâmplat evenimentul.

Pe 17 ianuarie 2023, accidentul de la cariera Jilț Sud s-a soldat cu 16 victime, din care 14 salariați CEO, trei dintre ei decedând. 

„Accidentul de la cariera Jilț Sud s-a soldat cu 16 victime, din care 14 salariați CEO, trei dintre ei decedând. În timpul coborârii pe o pantă, înaintea podului de traversare a transportatorului cu bandă T 204, autovehiculul a derapat pe pod și a căzut peste transportor, impactul soldându-se cu 16 victime. Printre acestea se numără 14 salariați ai CE Oltenia, din care 3 au decedat”, anunța atunci CE Oltenia.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.