Președintele Iohannis – avocat al corupției

Declarațiile Președintelui K. Iohannis nu sunt diferite de agenda vacanțelor sale mascate de a așa-zise vizite externe.

Intensificarea tradițională a dosariadei anticorupției în preajma alegerilor, după înghețarea DNA-lui între acestea, arată fața politicilor publice față de tezaurizarea științifică a fenomenului.

Cât privește agenda publică a instituțiilor, aceasta nu prezintă un minim interes pentru Președintele Iohannis, dovadă că nu a venit în cei aproape 10 ani de vacanță civică, cu o denunțare punctuală a entităților guvernamentale subminate de grupuri de infracționalitate organizată.

Dacă deplasările externe nu aveau cum să-l pună în contact intelectual cu sisteme legislative performante și democratice, indiferența la caracatița care caracterizează tot mai scandalos România pare să-i ghideze pașii.

Schimbările legislative în România reprezintă unica posibilitate a schimbării, respectiv limitarea accentuată a confuziilor strategice care în prezent vulnerabilizează aplicabilitatea actelor normative.

Aducerea struțo-cămilei PSD-PNL la cârma guvernului arată nu numai lipsa unui profil democratic în implicare aș zice frauduloasă față de atribuțiile de serviciu ale Președintelui.

Nu e de mirare că jurisdicțiile minții premierului actual visează la o rotativă președințială, aceasta fiind o evidentă consecință a pedagogului lui K. Iohannis.

Nu este deloc exclusă posibilitatea declarării unei alternanțe dictatură- democrație care ar avea o susținere semnificativă având în vedere reușitele de până acum ale Președintelui.

Președintele K. Iohannis a înțeles să participe în principiu drept combatant activ pe frontul eliminării opoziției din viața publică, contrar dispozițiilor Constituției.

Cei care se mai întreabă inutil de ce instituțiile statului nu se concentrează în mod real pe contracararea corupției și descurajarea fenomenului, au la îndemână răspunsul.

Instituțiile statului eșuat al Președintelui Iohannis fac deseori legea după cum dictează interesele grupurilor pe umerii cărora se află acesta.

Chiar dacă sacrifică un „lider” pentru a fi pus aparent la dispoziția instituțiilor abilitate, acest fapt nu este o probă că sistemul de operare suferă modificări.

Președintele Iohannis nu s-a dovedit a fi decât un avocat pro domo al celor pe care i-a declarat, e adevărat îmbrăcat în elegantă canadiană roșie, inamici publici.

Se pune întrebarea, cum reacționează un asemenea actor politic în fața reprezentanților marilor puteri în negocierea intereselor fundamentale ale românilor? Nu cumva se află de partea cealaltă, producând un dezgust și competitorilor, cu indirectă răsfrângere asupra românilor?

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 23
Ioan Vieru 1335 Articole
Author

24 de Comentarii

  1. Uăi, ca sa-l citez p-un neni cari p-ici și iel, “io v-am to’ zâs da’ voi nu vrieț’ să mă credeț” Nătrăcală aista i atât di fricuos -așe cum di fapt îs toț’ din nația lui – încât i frică să fure însuși iel. Îi puni pi alțâ și să-imparță cu iel…

  2. Cei care pierd in toata afacerea sunt securistii. Au castigat tactic pe termen scurt plantandu-l pe specimen la varf dar au pierdut strategic pe termen lung. Nici un roman cu macar un neuron la purtator nu va mai avea incredere in democratie si alegeri libere. Sahul si GO-ul ar trebui sa fie materii eliminatorii in Padure!

  3. Cât mai stă prin colonie ar trebui arestat!… motive sunt!… începând cu actul criminal din pandemie și terminând cu spoiala justiție în cazul bandiților din PNL…
    abia aștept să-l văd dat în urmărire internațională…”…wanted dead or alive”…

  4. Nu știu dacă chiar are educație de sas.. E de fapt rebut uman.. Nu știu dacă cineva poate respecta un asemenea om,.un caracter de lichea, unul care are doar interese proprii..eventual de grupare mafiotă..dar nu sunt convins..

  5. KWI a fost si este un presedinte de conjuctura. Nu are nicio treaba cu doctrina si economia de piata. A dorit sa se arate ultradocil in relatiile cu UE. Alianta Pnl -Psd propusa nu a facut decat sa submineze democratia pe toate planurile. Iar coruptia a fost tot la fel de prezenta. Au fost 10 an pierduti pentru Romania.

  6. Mda.
    Nici îndoială,că cu duoamna Dancila era să fie mai vesel.. Dar nici o îndoială, ca doamna Dancila, neîndemânatic așa, țărănește și cum putea, dar avea mai multă grija de România..
    Nu trantiți cușmele în pământ…Lăsați sarcasmul..!V-ați făcut-o cu mâna voastră. Țin bine minte glumele de atunci, adresate spre Dăncilă.. Râde acel care râde ultimul.. Dacă inchidem ochii și ne concentrăm bine auzul, numaidecât auzim hohote demonice deasupra Cotroceniului..
    Asa-i când se votează fără alegeri.

  7. Diloc nu se radica … la nivelul Tarei, dar’acum … e CEL MAI BUN !!!
    Voi’voi a videa’n VIITORUL PRESEDINTE …toate gandurile bune ale PRESEDINTILOR DE TARA „de dupa” … !

  8. Pai nu este incompatibilitate? Cum poate trântorul ăsta corupt sa fie și „avocat al curuptiei”?
    Având în vedere prerogativele constituționale ale unui președinte, nu a momâiei de la TreiCoceni(4 la număr), consider ca un singur mandat de 3 ani ar fi suficient și poate in felul acesta se va găsi un procuror numit de următorul presedinte(la 2 mandate, 2X5 ani=10ani, iese procurorul la pensie) care sa verifice dacă cel care și-a încheiat mandatul și-a bătut sau nu joc de Constituție asa cum se intampla de la petrov incoace.

  9. Acest tradator de tara si popor ,temporar cu domiciliul la Cotroceni ,trebuie sa raspunda penal pt. tot ce a facut rau tarii si oamenilor ! Sper sa nu se treaca cu vederea la fel ca in celelalte multe situatii ,care au fost uitate si bagate sub pres, tipic romanesc.

  10. S-au trezit desteptii dupa 10 ani sa-l judece pe mafiot. Daca atunci cand a candidat prima oara era clar ca a inselat statul romandintr-o crasa pozitie de incompatibilitate, la recandidare era deja infractor dovedit dar necondamnat din cauza imunitatii. Si-a batut joc de tara cu tot cinismul si ticalosia unui strain de interesele poporului roman. Rusine justitiei din Romania!

  11. Sa alegem, aplaudam, sustinem, un individ DOVEDIT DE JUSTITIE CA A PARTICIPAT LA ESCROCHERII, CARE A CALCAT IN PICIOARE CONSTITUTIA IN PLINA STRADA, APLAUDAT FRENETIC, apoi sa ne dam ochii peste cap si sa ne lamentam cum sustine el coruptia – ASTA SE NUMESTE PERFIDIE LA MAXIMUM.
    Nu am citit niciun articol prin care populatia sa fi fost indemnata SA NU MAI VOTEZE PENTRU JOHANIS, am citit numai d-alea cu ce rau e Dragnia.

  12. …la ce va asteptati din partea unui penal, hot de case, traficant de copii?…corb la corb…

  13. Eu am făcut multe comentarii pe subiectul KWI (Belferul),e un subiect inepuizabil.
    El nu a ajuns președinte în urma unor alegeri libere, asta sa fie clar,s-a văzut extrem de bine când a fost „ales” a doua oară președinte și când pe scena aia unde concura la prezidențiale ,de unul singur ,s-a întâmplă că democrația să o ia la fuga. Acolo în acea zi a fost instaurată „democrația mea” și a urmat guvernul meu 1,2,3 cu Orban,Câțu și Ciuca prim soliști.
    KWI are o misiune în România și a bifat-o și după asta vom mai vedea!
    In tot ce a făcut a fost sprijinit de „democrațiile consolidate”, nu a făcut-o singur și nu a făcut nimic de capul lui.
    Prima lovitură a dat-o României Traian Băsescu el a pregătit drumul iar KWI a adus Romania în situația de Colonie Perfecta.E de o viclenie feroce,
    nu face nimic cu mana lui,se folosește de altii,până și pentru casele luate prin fals și uz de fals
    s-a folosit de aceea pe care o duce de mana la biserica.
    Eu cred că și el a rămas uimit cum de i-a ieșit totul așa de ușor,și undeva a început să încolțească o umbră de te-am,încă timida și care încet creste și teama vine cu întrebări la care nu îți dă nimeni răspuns și întrebarea e „ce se va întâmpla după”
    și vin nopți nedormite ,in care face scenarii cu rotative și la rotativa
    să iasă cine vrea el!
    Și Putin a fost la început așa ,a mimat democrația și era când președinte când prin ministru până când s-a plictisit de „democrație”.
    Sigur că pe unde umbla prin Europa și prin lume e privit că „cel cu nevoi speciale”din UE dar îl acceptă!
    Tot ce face și cum se comporta ,surprinde,asta îl face să fie un subiect inepuizabil și parcă orice și oricât ai spune nu ai spus tot,asta mă face sa cred că e o „persoana cu nevoi speciale”!

  14. Cică „altul mai gras, că asta s-a ras” spune o zicătoare din batrani! De ce intrați pe fenta aruncata de plavan, nu observați că e cel mai mare susținător al menținerii corupției? Citiți printre rândurile recitate de plavan, se vede practica nonstop, ce mai trebuie că sa vă convingeți? A fost corect Plavanul restituind cele 320 milioane la bugetul statului din casa cu acte false? Nu! Una spune și alta se practică de 34 ani mai asiduu in ultimii 9 ani!

  15. Va rog sesizati Presa , ONG-urile si Societatea Civila despre cazul meu sesizati EUROPOL si EUROJUST
    Va rog vizonati paghina mea de Facebook Denes Kovacs – Vinerea Alba Romania

  16. Doar repet propaganda hashtag rezist USR: „cine il ataca pe Johannis este platit de Dragnea”.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.