Concluziile unui experiment jurnalistic

Nimeni nu ştie să reproducă întrebarea lui Iohannis pentru Referendum. Nici el

La conferinţa de presă de la Craiova, l-am întrebat joia aceasta pe Varujan Vosganian, candidat ALDE la europarlamentare, dacă poate să ne spună care este a doua întrebare lansată de Klaus Iohannis pentru Referendumul din 26 mai. Excesiv de bănuitor, vicepreşedintele ALDE a crezut că vreau să fac cu el un test de memorie şi a încercat să se eschiveze.

Abia după cîteva minute, deşi este oltean, Vosganian s-a prins care era tîlcul întrebării noastre şi, dîndu-şi seama că exerciţiul nostru este foarte serios, ne-a răspuns: „Prima întrebare: dacă faptele de corupţie pot să fie exonerate de la legislaţia de aministie şi graţiere. A doua întrebare: dacă legislaţia juridică poate fi sau nu influenţată, modificată prin ordonanţe de urgenţă şi dacă ordonanţele de urgenţă pot sau nu să fie atacate la CCR”.

Evident, Varujan Vosganian a răspuns incorect la întrebarea noastră, căci preşedintele Klaus Iohannis a propus pentru Referendum aceste întrebări:

– 1. Sunteți de acord cu interzicerea amnistiei și grațierii pentru fapte de corupție?

– 2. Sunteți de acord cu interzicerea ordonanțelor de urgență ale Guvernului în domeniul infracțiunilor, corelat cu extinderea dreptului de a ataca Ordonanțele de Urgență direct la Curtea Constituțională?

Nu este, însă, vina lui Varujan Vosganian că n-a reţinut exact conţinutul celor două întrebări propuse de Klaus Iohannis, căci exact acest lucru voiam să-l demonstrăm: că aceste întrebări sînt atît de alambicate, încît foarte puţini au reţinut exact în forma în care au fost anunţate!

Şi, dacă Varujan Vosganian, care este scriitor cunoscut, vicepreşedinte al Uniunii Scriitorilor, parlamentar cu o bogată experienţă, fost ministru al Economiei şi Finanţelor, nu a reţinut exact conţinutul celor două întrebări, este greu de crezut că o bătrînă din Dâlga sau un tinerel din Cluj ar putea să le reţină aşa cum vor fi scrise pe buletinele de vot! Q.e.d!

De altfel, sînt dispus să fac pariu cu oricine că nici măcar Klaus Iohannis nu ar putea să le reproducă exact aşa cum au fost formulate! De altfel, nici nu mai este nevoie să facem pariu, căci, vorbind liber, chiar Iohannis le-a reprodus după ureche astfel:

Prima întrebare – sunteți de acord să se interzică amnistia și grațierea pentru corupți? A doua întrebare – sunteți de acord să se interzică ordonanțele de urgență în domeniul justiției?” Se vede limpede că nici Iohannis, care, chipurile, a propus întrebările, nu este în stare să le reproducă exact aşa cum vor apărea pe buletinele de vot!

Privit cu atenţie, experimentul nostru are un tîlc mult mai profund. Aşa cum au fost formulate, întrebările lui Klaus Iohannis încalcă recomandările Comisiei de la Veneţia (Comisia europeană pentru democraţie prin drept), decise în 2006 şi 2007, cînd s-a elaborat şi un „Cod de bune practici în materie de referendum”.

Iată cîteva dintre recomandările Comisiei de la Veneţia pentru orice referendum consultativ organizat în ţările membre UE, deci şi pentru autorităţile din România:

Cap. I, pct. 3.1.c: „Problema supusă votului trebuie să fie clară; nu trebuie să inducă în eroare; nu trebuie să sugereze un răspuns; alegătorii trebuie să fie informaţi cu privire la efectele referendumului; participanţii la scrutin trebuie să poată răspundă la întrebări doar prin „da”, „nu”, sau prin vot alb”.

Cap. I, pct. 3.1.f: „Încălcarea obligaţiei de neutralitate şi a liberei formări a voinţei electoratului trebuie sancţionată”.

Cap. I, pct. 3.2.i: „Procedura de votare trebuie să poată fi uşor înţeleasă de cetăţeni”.

Cap. III, pct. 2: „Chestiunile care fac obiect al referendumului trebuie să respecte: unitatea de formă: o aceeaşi întrebare nu trebuie să combine o propunere de amendament redactată în termeni specifici cu o propunere formulată generic sau cu o chestiune de principiu; unitatea de conţinut: exceptând revizuirea totală a unui text (Constituţie, lege), trebuie să existe un raport intrinsec între diferitele părţi ale fiecărei chestiuni supuse la vot, astfel încât să se garanteze libertatea de vot a alegătorului, care nu trebuie chemat să accepte sau să respingă în bloc dispoziţii fără legătură între ele; revizuirea simultană a mai multor capitole dintr-un text este echivalentă cu o revizuire totală; unitatea ierarhică: este de dorit ca o aceeaşi întrebare să nu se refere concomitent la norme juridice de rang diferit în ierarhia normativă”.

Cap. III, pct. 3: „Textele supuse referendumului trebuie să respecte ansamblul legislaţiei de rang superior (principiul ierarhiei normative). Ele nu trebuie să contravină dreptului internaţional sau principiilor statutare ale Consiliului Europei (democraţia, drepturile omului şi preeminenţa dreptului – statul de drept). Textele care contravin cerinţelor menţionate la pct. III.2 şi III.3 nu pot fi supuse unui vot popular”.

După cum se vede, cerinţele Comisiei de la Veneţia nu sînt deloc complicate şi este de mirare că atîţia consilieri pe care-i are Preşedinţia României nu au fost în stare să le respecte, mai ales că Iohannis face mereu trimitere la această Comisie de la Venţia.

Cu toate acestea, cele două întrebări, precum şi atitudinea publică a lui Klaus Iohannis încalcă aproape toate prevederile din „Codul de bune practici în materie de referendum”! Iată, de pildă, ce se spune în Capitolul 1, pct. 3.1.b:

Spre deosebire de cazul alegerilor, nu este necesară interzicerea completă a intervenţiei autorităţilor publice în favoarea sau în defavoarea propunerii supuse referendumului. Cu toate acestea, autorităţile publice (naţionale, regionale şi locale) nu trebuie să influenţeze rezultatul scrutinului printr-o campanie excesivă şi unilaterală. Se interzice utilizarea fondurilor publice de către autorităţi în scopuri de campanie”.

Or, dacă citim din nou pe site-ul Preşedinţiei României, Klaus Iohannis face exact invers decît recomandă Comisia de la Veneţia şi a demarat chiar o „campanie excesivă şi unilaterală”: „După doi ani și jumătate de abuzuri și excese, românii au șansa de a da un răspuns clar actualei guvernări. Au șansa de a vota și de a transmite ce cred despre PSD și despre ofensiva pesedistă împotriva justiției. Pesediștii au votat Codurile. Au votat Codurile penale fără să țină cont de nimeni! Își dau legi ca să poată fura mai departe în liniște! Ei nu se mai tem de nimeni. Eu cred că trebuie să se teamă de votul românilor din 26 mai!

Cu alte cuvinte, Referendumul acesta nu are nimic în comun cu ceea ce ar trebui să fie, conform recomandărilor Comisiei de la Veneţia. Este doar o acţiune electorală a lui Iohannis, care vrea să-şi bage şi el capul în fotografia alegerilor europarlamentare, folosind Referendumul pentru propria sa campanie din această toamnă! Chiar dacă se cheltuiesc de la buget peste 20 milioane de euro.

Avertisment! Conform aceluiaşi Cod al Comisiei de la Veneţia, „Se interzice utilizarea fondurilor publice de către autorităţi în scopuri de campanie”! Deci, dacă Iohannis vrea să se implice în campania pentru Referendum, trebuie să se deplaseze cu maşina proprie, să nu folosească paza SPP şi să-şi plătească singur, din buzunarul propriu, chiar şi farfuria de mici sau halba de bere!

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 15
Ion Spânu 1818 Articole
Author

46 de Comentarii

  1. Nu va mai tavaliti degaba! Klaus NU este interesat de problematica referendumului in sine. D-aia nu l-a interesat nici cum suna intrebarile. El doar foloseste acest referendum pentru a-si continua haituielile si atacurile marsavesti.Iar daca va avea ocazia, va provoca un razboi civil. Fac pariu pe subiectul asta! Pe el nu l-a interesat nici faptul ca, din intrebarile lui, rezulta CLAR ca, dupa el, criminalii si pedofilii ar trebui sa fie eliberati, doar coruptii nu.

  2. Orice fraier, daca nu pricepe intrebarea, are timp o luna sa intrebe pe cineva care e sensul si sa decida daca voteaza DA sau NU. Prezentati situatia de parca votantul ar afla la urna de vot intrebarile…COTIDIANUL=PENIBIL

  3. Si noi ziceam ca ge-one e prostanac! Asta a avansat la gradul de prostoi-scufie de margatitar! Cred ca nemtii nu sint atit de cilibii cum le merge vorba-n tirg ci niste limitati fara prea multe atribute ce tin de uman. Da, le recunosc disciplina. Dar sa o ia si sa si-o bage undeva ca nu face nici cit 2 cepe degerate! Numai datorita acestei discipline, in care nimeni nu prea a miscat in front, s-a putut ajunge la grozavia razboaielor mondiale. Bag de seama ca pe timp de pace sint vai de capul lor. Si noi avem cel mai bun exemplu cu prostoiu din capu s(t)atului!

  4. Ce băit deștept e ”domn„ tibi ahăsta, o fi un consilier al ”întrebătorului”

  5. Cred ca, PSD-istii sunt din nou fraieri! In locul lor, as face exact ca „opozitia” si Iohanis: as ataca la CCR organizarea acestui referendum, cat si intrebarile lui KWI.

  6. Nicio șansă să treacă(mizeria gras plătită din banii publici) referendum! Ăsta e interesul cotrocenistului,in niciun caz nivelul de trai al trăitorului majoritar în ROMÂNIA! Interesele cotrocenistului urmărite pas cu pas si petsonal:partea financiară,bunăstarea proprie,ura si violența verbală intre cetățenii români,în rest,habar nu are despre țară și cetățenii ei!

  7. Daca voi jurnaliștii nu pricepeți întrebarea ați putea intreba un om simplu de pe strada.

  8. El intreaba , el nu stie ce-a intrebat ! Numai cu batul prin garduri umbla , ca un copil de la tara , sa asmuta cainii de pe ulita . Rau a mai ajuns dom’ profesor !

  9. Ce om patimas acest Editat KLAUS WERNER IOHANNIS!!!El nu este interesat de referendum.El vrea sa stie ce poate sa faca sa mai ramana pe aceasta functie ,care a ajuns datorita implicarii fortelor din afara tarii,nu votat de rommani.Credeti ca la PARIS se putea vota in halul prezentat de posturile t.v.???Intrebarile puse la referendum ,nu clarifica nimic.Sunt intrebari puerile.Nu stiu cine le-a formulat,dar se vede ca nu este un om de bine.Acest KLAUS WERNER IOHANNIS,mai bine intreba daca romanii sunt de acord sa restituie casele FURATE cu acte false si FDGR-ul sa restituie bunurile Editat

  10. Intrebare clara pentru referendum : – il urasc ROMANII pe Johannis?

  11. Sigur ca primul lucru pe care il face un roman adevarat este sa gaseasca o greseala, una mica, mica de tot, dar sa fie o greseala!!! Un roman adevarat, parerea mea, formator de opinii, precum un „cotidian” ar fi remarcat oportunitatea acestui referendum cât si felul in care au fost formulate intrebarile: astfel incat sa nu poata fi interpretate gresit! Indiferent de coloratura politica, un roman adevarat vrea ce este mai bun pentru tara lui ori, parerea mea este ca acest articol poate fi, la randul lui, interpretat…
    Si mai cred ca daca nu am mai fi atat de preocupati sa vorbim unii despre altii am putea face, impreuna, lucruri care sa profite acestei tari.

  12. COTIDIANUL= o publicatie/ziar plin de pupincuristi pesedisti! Se vede de la o posta ca toti sunteti spalati pe creier, nu ganditi DELOC si mancati hâlbe aruncate de sefii vostri! Suntei varza cu spumeee!

  13. sunt nişte cretini care dau sfaturi pentru fraierii care n-au înţeles întrebările: să fugă repede la un înţelept, care să le explice sensul abscons al chestionarului sau, mai simplu, să se adreseze unui trecător, care să-i lămurească scurt cu privire la topic. Dar dragii noştri dobitoci nu şi-au pus două întrebări simple: dacă cei interpelaţi au timp să lămurească nişte neiniţiaţi în ale referendumului, ori dacă prin explicaţiile date, le pun pe tavă neştiutorilor nişte fake-uri sau, mai rău, le influenţează direct, deciziile. Mai bine, merg altă dată la refe, decât să pună ştampila pe întrebări otrăvite privind un singur om, care oricum nu mai are multe zile în fruntea politicii, ca şi iniţiatorul referendumului….

  14. Eu ca un nestiitor de carte ce sunt, de vreo doua saptamani ma framant si nu pot sa dorm nopatea tot intrebandu-ma ce vrea „presedintele meu” cu cele vreo cinci intrebari comasate in doua capitole. Nu pricep si pace! Toti care sunt mai dobitoci ca mine afiseaza pe toate gardurile stampila lui Joahnnis de la vechile alegeri prezidentiale si stau si mai uit cu gura casca de ce nu au sters lipitorii de afise acele afise si le-a mai pastrat pentru inca o tura. Prin targ se zvoneste ca, treaba asta cu referendumul „simultaneu” cu alegerile pentru .U.E. este o gaselnita de a lui Rares care s-a trezit peste noapte „number one”, adicatelea presedinte PNL si Orban fiu de securist tortionar aplauda la scena deschisa. Abia astept ca DNA-ul sa-si faca incalzirea si sa pregateasca bibliile si Jeep-anele!

  15. … mulate exact pe exercitiul-test care va avea loc in 26 mai 2019.Daca le va iesi acest experiment de laborator cu elemente inovative, atunci multe lucruri se vor schimba in viitor in ceea ce priveste electoratul.Daca se va reusi dizlocarea categoriei de varsta 18-23 de ani din masa electoratului, categorie care nu era pana acum interesata de vot, atunci vom asista la inceputul unei noi ere, o schimbare, buna sau rea, ramane de vazut.Certa este treaba ca schimbarea va veni, cei vechi de care tineretul s-a saturat, vor disparea in maxim 5 ani.Lumea evolueaza, merge inainte, indiferent de cat s-ar opune unii si altii, partea importanta este ca aceasta lume sa mearga inspre bine.Cei care conduc astazi sunt desueti si nici nu au capacitatea de a se mula in ton cu noile vremuri.Cei noi, in ton cu vremurile moderne, trebuie sa fie cumpatati, sa aiba rabdare si sa ridice dintre noile generatii adevaratele valori, oameni competenti si valorosi.Daca nu vor reusi acest lucru, atunci peste noi se va asterne un fel de Evul Mediu Intunecat, ceea ce nu este de dorit.Sa speram ca Romania va dovedi ca poate sa se reinventeze, ca poate sa fie ceea ce merita cu adevarat.O duminica frumoasa tuturor.

  16. In afara faptului ca cele doua intrebari debile sint formulate pe modelul „Hai sa ne scarpinam cu mina dreapta la urechea stinga !”, poza din articol imi aminteste inca o data de ceea ce scria altcineva pe acest forum acum citeva zile : „Postia e infinita. Infinita, definitiv si iremediabil. Despre Univers, da, mai putem discuta” …

  17. Cred ca pina si in Bangladesh, Burkina Faso sau Malawi presedintele „locului”, daca ar lansa cu asa tam-tam asa bazaconie si lumea ori nu ar veni decit in numar mic la vot, ori i-ar da cu referendumul in cap si ar vota contra, ar avea decenta sa „se ceara afara”, adica pur si simplu sa demisioneze ! Ia sa vedem, in varianta in care dom’ profesor o va lua in mina cu referendumul, va avea macar un dram de bun simt ? …

  18. Spanule, esti atat de ridicol incat rad de tine cucurbitaceele de la Dabuleni. Nu este datoria alegatorului sa memoreze intrebarile de la referendum, ci sa stie sa citeasca si sa dea aleaga un raspuns din doua. Acest fake news cum ca intrebarile nu sunt clare, jignesc inteligenta poporului roman, voi practic spuneti ca poporul roman este analfabet. Faptul ca voi erati niste gaste la scoala lipsite de gandire care doar invatati bucati din lectii pe de rost este problema si rusinea voastra personala, nu a poporului! Spanule, cu intrebarea referendumului pesedist pentru fanaticii religiosi lunga cat 4 intrebari de ale lui Iohannis de ce nu ai facut teste de memorie pe Varujan?! Ah, intrebarea si referendumul respectiv nu ii afecta pe infractorii din politica si sponsorizatii lor pe banii cetatenilor din presa!

  19. Mai nene cu intrebari nenumarate! Vorbesti de tinerii care se uita pe face-buci cand fac sex in plex? Unde este productia fizica realizata de tinerii care traiesc din pensia minima a babacilor „comunisti” uitandu-se numai in computador si nestiind sa bata un cui intr-un perete?

  20. Dl Mihnea, ia spune-mi si mie cam despre ce este vorba la acest referendum ca eu nu sunt asa de inteligent ca tine.

  21. Nu citesc spinu & bufnila ,dar daca vine dela ei este ceva toxic.

  22. daca te consideri superior ar trebui sa eviti legume din limbaj nu trebuie sa citesti articolul ci sa fi auzit intrebarile cand au fost anuntate ca sa-ti dai seama de nivelul autorului, imaginea prezinta rajetul din filmele cu ss sunt doar vise, „lupul isi schimba parul, dar nu si naravul” aparent poporul german este unul calm, gena violentei/cruzimii nu dispare cu o floare…

  23. Cineva scrie pe acilea ca orice ” fraier ” care nu pricepe intrebarile trebuie sa intrebe alt ” fraier ” mai priceput si apoi sa mearga la vot. Pentru ce atata strofocare, nu pricep intrebare cel mai bine este sa nu ma ostenesc sa iau buletinul de referendum si sa nu votez. Sa voteze doar cei ” priceputi ”. Noi ” fraierii ” sa votam numai la europarlamentare, unde le pricep si am si ce vota.

  24. Dl.Spanu ,in dorinta de a castiga banisorul si de asi face datoria fata de Sefu’,se face sau chiar nu intelege ,ca este un „examen” in scris,nu oral!Deci alegatoril citeste (daca nu a facut-o deja!) enuntul in cabina si ,in functie de ce intelege si de morala proprie voteaza DA sau Nu!Asa ca si-au pierdut timpul timpul cei care au cititit pologhia d-lui Spanu,nu e decat sarcina de partid si de la nea Cornelus pesedistul!

  25. Nici nu trebuie sa stie sa o reproduca. De indata alegatorului i s-a explicat si a inteles sensul intrebarii va sti cum sa voteze, fara a fi nevoie sa o spuna ca pe o poezie.

  26. Daca un oarecare nu intelege de ce trebuie sa participe la un referendum,presa libera are datoria de-a face putina lumina.Suprapunerea puterilor in statul roman dupa ’89,a devenit o regula pe care Com.Venetia nu o poate ignora.Deci,daca cineva ia oarece initi ativa,presa aservita il distruge imediat!Cum sa se poata opri marsaviile din Romania?Noi toti vrem raspunsuri,ne-am saturat sa fim umiliti,folositi si tradati de toti acesti alesi ai neamurilor!!!

  27. Intrebarile sunt simple, cine nu le intelege chiar daca mai face scoala din nou de un milion de ori incepand cu clasa pregatitoare tot prostache ramane, iar cei care se fac ca nu inteleg intrebarile sunt ticalosi si/sau infractori. Prima intrebare ne da posibilitatea sa alegem daca vrem sau nu vrem ca hotii banilor nostri, ai banului public sa scape nepedepsiti, sa ramana cu averile in timp ce noi murim prin spitale infectate cu bacterii, haznale, drumuri proaste, etc.. A doua intrebare este daca suntem de acord sau nu suntem de acord cu daramarea ordinii constitutionale de catre guvernul analfabeto-corupt condus de hehe, guvern care desi este puterea executiva in stat i-a furat puterea legislativa Parlamentului si legifereaza in locul acestuia!

  28. Iar a scapat spanu pesedistu in butoiu cu vin.
    Oricum asistatii sociali n-o sa voteze daca asa le spune premaru psd.
    Sau o sa voteze gresit, invers.

  29. Tibi,tu stii bine ca Saxofonistu’ nu este numai mandru ca bradu, ci si tare de cap ca lemnu’ de doaga. Asa ca ma scuzi,daca in cazu’ lu’ dom profesor de fizica sax este nevoie de mai mult de-o luna, doar sa citeasca textul intrebarilor,in cazul lu’ Morosanu Ceausescu ori Sandy nervosu’, ori alti votanti de marca USLPDL, CPLM, etc , de cati ani de ‘pension’ ar fi nevoie?
    Cat despre tine,sa stii ca si tu esti mandu ca bradu’, cu muccii pe chiept ! Auguri !
    PS : Hai la vot, hai la vot/ Comunistii pe primul loc ! Cum a spus si bunica lu’ Csilos!

  30. Ce rost are sa facem un referendum daca nu are nicio valoare legislativa? Acuma nu se mai plange nimeni ca se da 40 de milioane de euro asa cum a fost cu referendumul cu familia? Ma intreb daca presedintele o sa jigneasca din nou pe oamenii care o sa voteze impotriva acestui referendum asa cum a facut data trecuta?

  31. Ha, ha, ha, bravo domnule Spanu! Deci Vosganian este oltean? Oltean de al nostru cu capitala la Tbilisi?

  32. Din pacate numai prosti in toate institutiile statului roman!

  33. Privind poza din articol nu pot sa nu-mi amintesc bancu’ cu Ion si Maria in care Ion, oligofrenul satului, o atrage pe Maria pe cararea din spatele caselor si, aratindu-i un mare rahat drept in mijlocul potecii, ii spune mindru : „Marie, vezi, pe asta eu l-am facut !”

  34. Sloganul electoral al lui Trump a fost America First! (Mai intâi America!). Sloganul președintelui României este și acum Deutschland, Deutschland über alles, über alles in der Welt (Germania deasupra tuturor, deasupra tuturor în lume), în niciun caz Mai întâi România. Ionannis nu are nicio legatură cu România, numai un bou ar putea crede altfel.

  35. Plavanul neromân iohanis pus pe scaunul de președinte de forte străine antiromânești , se face remarcat prin lipsa de demnitate și de bun simt și în plus are evidente lipsuri de educație și o gravă incapacitate intelectuala. De fapt acestea au stat la baza desemnării lui pentru a fi pus în această funcție, grav este că sunt unii care nu-și dau seama de aceasta catastrofa……

  36. Cele mai simple intrebari pentru referendum,la nivelul media rromanes,erau :
    1,Sunteti de acord ca Ana are mere?
    2.Sunteți de acord ca Gina are pere?
    Cu aceste doua intrebari, complexe dar actuale,adresate IQ-ului scribalailor,referendumul ar fi fost un succes!

  37. De ce sa-si bata romanul capul cu toanele lui Bolovannis cand pot sa boicoteze tarasenia? Votati pt europarlamentare, asta e miza zilei de 26 mai.

  38. @Misu, ma inclin! Simplu, clar si la obiect.
    Cred ca ar fi aratat mai bine un astfel de articol, iar cititorii ar fi primit o informatie clara si reala asupra subiectului, în locul unui articol tendentios care, iata, doar ne dezbina…

  39. Da de ce trebuie sa intelegem intrebarile? Este suficient ca ala este referendumul lui Werner Mitocanu si de la unul cu o vasta viatza infractionala nu poti sa te astepti decat la o noua tzepuiala.

  40. Or fi cățiva printre oligofrenii soros din ONGuri care l-au consiliat pe Klaus și care care țin minte întrebările.

  41. Analfabetii votanti ai PSD din sudul subdezvoltat si Moldova saraca SIGUR nu stiu.

  42. @ lili Cat de nesimtit (a),poti sa fii!!!Iar a inceput SOROS sa va dea bani???Sustineti in continuare pe un NEONAZIST care uraste acest popor.

  43. Corect.Normal ca votantii PSD nu inteleg,ei nu prea inteleg nimic.
    Matul gros si minte scurta.
    Traiasca Latrinele.

  44. @lili,voi sunteti aia renumiti ca cei grei de cap,plus ca sunteti puturosi de va ingroapa gunoaiele.W,Mitocanu este oglinda voastra.Cand era primar vopsea Gardul in Centru,iar putin mai incolo se plimba Leopardul pe strazi neasfaltate pline de gropi,balti si gunoaie cat casa,gunoaie care sunt si azi ,dar le-ati mutat mai pe la periferii si pe marginea raurilor.Plus ca pe la voi cam pute a trandaveala maxima in asteptare de Pachet de la neamuri.Norocul Vostru este cu padurile (asta pana vi le cheleste definitiv Mitocanu si prietenii lui) si ca mai bate vantul,altfel v-ati autogaza.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.