Din ciclul

Dacă-i „ordin”, cu plăcere: Premierul pe care l-ar agrea și PSD

Liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, luni seara, că e posibil ca social-democrații să voteze un guvern condus de generalul în rezervă Nicolae Ciucă, în prezent ministru al Apărării, condiția fiind ca acesta să nu aibă în componență membri PNL.

Ciolacu a fost întrebat la TVR 1 dacă PSD este dispus să voteze un guvern tehnocrat propus de preşedinte, care să fie condus de Nicolae Ciucă sau Cătălin Predoiu, ministrul interimar al Justiţiei.

„Nu ştiu. E o discuţie pe care o să o am cu colegii. Dacă se vine cu propunerea să fie iarăşi un guvern minoritar numai PNL, am o mare reţinere de a vota vreodată un guvern minoritar. (…) Şi eu şi Victor Ponta am propus un tehnocrat, un specialist prim-ministru, dar ce nu am mai apucat să spunem, pentru că nu am fost luaţi în serios, cu toate că aveam o majoritate parlamentară şi în spiritul Constituţiei aşa ar fi trebuit, noi nu impuneam un ministru în acel guvern. Vine domnul Ciucă, să spunem – este un specialist pe care eu îl stimez foarte mult -, dacă vine fără niciun membru PNL în guvern, există posibilitatea ca noi să votăm acest guvern. Este posibil”, a spus Marcel Ciolacu.

Întrebat dacă un astfel de guvern trebuie să ducă țara spre anticipate, Ciolacu a spus că atunci când este desemnat un prim-ministru, acesta este desemnat să facă Guvernul, nu pentru altceva.

Ciolacu: PSD nu va merge cu o propunere de premier

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Ioana Radu 8517 Articole
Author

8 Comentarii

  1. Ciolacu simte,ca de la gradat la gradat,ca functia bate gradul…Puteau sa propuna un maresal,chiar de la ancmrr.ro
    (Asociaţia Naţională a Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere),dar rade Europa de noi daca nu mai rau,aratand cat de idioti sunt PSDistii cu astfel de propuneri cu care,in fapt,ar vrea sa ii creeze probleme lui Iohannis ,daca ar accepta !Pe de alta parte Plescoianu si Piperea sunt doua propuneri rezona-bule pentru noul guvern,cu Ion Cristoiu”Ardei Umplut”la Cultura si Ionut Cristache „Sarma „la Culte si Sport!

  2. „Ciolacu a fost întrebat la TVR 1 dacă PSD este dispus să voteze un guvern tehnocrat propus de preşedinte, care să fie condus de Nicolae Ciucă sau Cătălin Predoiu, ministrul interimar al Justiţiei.” Asta s-a tampit de tot daca spune ca ar vota presul scolit de Macovei care a facut praf codurile Predoiu! Cat despre Ciuca, probabil se vrea instaurarea unei dictaturi militate de tipul celei din Argentina sau a unui stat din Africa! Dictatura avem deja, ne lipseste doar sa fie si militara! Darm vorba cea, daca-i ordin, cu placere!

    • Dictatura militara ? Nu am nimic impotriva daca indreapta tara pe directia buna si temina cu haosul si cu bamditii care au distrus Romania! Jaful padurilor continua zi de zi! Ce au facut „stanga” si „dreapta” care au fost la putere prin alternanta timp de 30 de ani? E drept „stanga” cam 20 de ani a contribuit la jaf! Vreo 10 ani „dreapta”.
      Postaci fanatici sustin cu ura si furie niste neispraviti!

  3. Tehmocrat?! Atunci, de ce mai exista entitatea politica daca se dedau la tehnocratura? Arafat sa isi vada de treaba lui! Personal, in urma myltor sustineri aberante marca Arafat, nu l-as vota sub nicio forma chiar daca ar dubla sau tripla salariile ori pensiile! Sa fie clar!

  4. Dacă vor ramâne în Guv.RT,aceiasi la Munca, Mediu, Sanatate, Economie ,că ceilalți sunt ca si invizibili(excepție admisii de CP),degeaba se va numi un alt PM, va fi un neoludovikă, cu acelasi text penibil, fals ,nenormal,pe voci afone, în ecou..

  5. Ha,ha.Zeci de ani ne-am chinuit sa avem civili in fruntea ministerelor Apararii si Internelor, si acum militarizam tot guvernul.Cred ca trebuie schimbat numele tarii din Romania in CRETINIA.Am mai avut pe unu Antonescu care a injumatatit tara in timp ce il pupa in dos pe Mein Kampf.

  6. Domnule Ciolacu toți care ajungeți, sau mai bine si t lâsați să ajungă la vârful puterii în România se încadrează la spusele vrednicului de pomenire parinte Arsenie Boca: “În mitea strâmbă și lucrul drept se strâmbă.” Dacâ-i guvern de “tehnocrați” de ce sâ fie prim-ministru un general în rezervă? Întâi să ni-i arătați și nouă pe frișca tehnocraților zilelor noastre ce pot prelua un minister și o conduce eficient o activitate și care trebuie să fie struniți de un general dintr-o țară, practic, fără armată.

  7. Tehnocrat militar! Slugoi Johannist , ca altfel nu il punea sasu’ministru.
    Johannis vrea sa puna in toate functiile slugi johannisti!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.