Varujan Vosganian: „Ar fi o eroare „

Nominalizarea lui Florin Cîţu nu arată o dorinţă a preşedintelui Klaus Iohannis de a rezolva criza politică, ci de a o adânci, a afirmat, purtătorul de cuvânt al ALDE, Varujan Vosganian.

„Nu vreau să mă pronunț categoric înaintea unei consultări pe care, presupun, că Florin Cîțu o va avea cu partidele parlamentare. Vreau să fiu foarte clar: Ludovic Orban nu a avut o consultare cu partidele parlamentare înainte de a veni la votul de învestitură, ceea ce a dovedit clar intenția PNL de a propune un guvern care să nu aibă nicio șansă”, a afirmat Vosganian.

Purtătorul de cuvânt al ALDE a subliniat că dacă Florin Cîțu va repeta atitudinea pe care a avut-o Ludovic Orban „va fi limpede că și de această dată desemnarea a fost făcută cu scopul de a nu fi votată”.

„În acest caz, dacă vom observa că președintele, împreună cu PNL, repetă exact același scenariu ca la prima desemnare, am fost întrebați dacă vom sesiza din nou CCR. Opinia noastră, a ALDE, este că pentru a răspunde la această întrebare, trebuie întâi să vedem care e explicația oferită de CCR. Dacă motivarea CCR va fi făcută de așa natură încât și această a doua desemnare să fie suspectată de neconstituționalitate, atunci o vom face”, a subliniat sursa menționată.

Varujan Vosganian a adăugat că a observat, din partea unor „experți” ai PNL, că ei consideră că „numărătoarea a început odată cu desemnarea lui Ludovic Orban”.

„Să fie clar: desemnarea lui Orban nu a urnit deloc cronometrul. Suntem tot la prima tentativă! Faptul că Ludovic Orban și-a depus mandatul înainte de votul Parlamentului, arată limpede că numărătoarea nu a început. Cred că președintele și PNL nu ne cereau nouă să dăm un vot împotriva deciziei CCR. Ar fi fost hilar ca după ce la prânz, luni, CCR a sancționat ca neconstituțională desemnarea președintelui, noi totuși să votăm în Parlament. Noi așa ceva nu puteam face. Așadar, noi suntem tot la prima tentativă. Noi tratăm cu responsabilitate această desemnare, chiar dacă nominalizarea lui Florin Câţu nu arată o dorinţă a Preşedintelui de a rezolva criza, ci de a o adânci. (…) După ce avem această discuţie cu Florin Cîţu, ALDE îşi va exprima poziţia cu privire la votarea sau nevotarea lui”, a mai spus purtătorul de cuvânt ALDE.

Varujan Vosganian a mai declarat că majoritatea parlamentară trebuie să găsească o soluţie ca să nu se ajungă la alegeri anticipate.

„Eu cred că într-o astfel de ipoteză trebuie să schimbăm puţin procedura. Nu mai trebuie să vedem în preşedinte pe cel care declanşează şi gestionează procedura de consultare. Trebuie să facem o consultare în parlament, să formăm o majoritate care să ofere soluţia preşedintelui. Ar fi o eroare să aşteptăm de la preşedinte o soluţie pentru că ea nu va veni. Având în vedere că majoritatea parlamentară nu doreşte alegeri anticipate, ea nu poate doar să nu dorească alegeri anticipate, ci să facă un pas decisiv pentru ca ele să nu se petreacă”, a spus Varujan Vosganian.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Author

12 Comentarii

  1. Era mai bine sa il puna pe escrocul varujean care se dadea cu mir si se facea vraji in Parlament sa scape de DNA.

  2. Cred ca numai un imbecil sadea sau un ins cu interese clar antiromanesti mai poate astepta de la „presedinte” (??) o solutie ! Solutia o asteptam de la VOI, cei din asa zisa „opozitie” (?) si e cit se poate de directa : DEBARCATI-L si trimteti-l acasa, la Sibiu, sa pazeasca oile !

  3. Este de „admirat” fatarnicia lui Vosganian. Dupa ce ALDE, UDMR si PRO Romania au dat jos guvernul Dancila, acum tot ei vin si se lamenteaza ca guvernul PNL este un guvern de doi lei. Bravos natiune, halal sa-ti fie !

  4. Singurele erori sunteti voi oportunisti impostori care stati lipiti de scaunele de parlamentari sacrificand Romania si stabilitatea ei in conditii de criza medicala. In curand va vom lasa si fara scaune si fara privilegii si vom schimba si Constitutia astfel incat poporul care este suveran sa poata declansa alegeri anticipate sanctionand mincinosii ca voi imediat cand uita de interesul cetatenilor, nu numa o data la 4 ani!

  5. @Jardel- ceea ce despre lichele nu se poate afirma, e.g ca ai putea fi Om , de exemplu…

  6. Zice Varujan: „Cred că președintele și PNL nu ne cereau nouă să dăm un vot împotriva deciziei CCR”. Si asta e NAIV! Ce treaba are johanis cu Constitutia?!?

  7. ca voi ALDE impreuna cu Pro Romania, pt niste ”scheleti anatomici”, ati jucat cum v-a cantat pretendentul la ”fonctia” de pres…pt Geppetto, tamplarul care modeleaza cate un Pinocchio, atunci cand lumea vrea sa iasa din plictiseala.. Nu stiu in ce lume traiesc, reala sau imaginara, nu stiu daca tu Vosgan…existi sau esti doar o iluzie…Filozofia indiana spune ca traim in Maya…adica in iluzie, asa ca si daca te vad sau te-as atinge mi se spune ca esti o iluzie, asa cum este o iluzie ca UE inseamna adevar, democratie, cinste, bun simt, etc. Totul este o iluzie in afara MORTILOR din RAZBOIE, din BOMBARDAMENTE, din tot ceea ce o lume genereaza…in conculzie totul este o iluzie in afara persoanelor pe care UE le-a ucis intai moral si apoi fizic…precum Remes este ”opera” UE/CE in dorinta de a expermenta si acapara Romania. Au inventata Democratia crontrolata a PPE-ului. Ei sunt DUMNEZEU si LUCIFER, ramane de vazut cand civilizatia UE=Europa va fi scufundata/distrusa crecum Atlantida sau continentul Mu. Intrebarea este…”de ce acele tari mici trebuie sa piara odata cu lumea celor lacomi, fara Dumnezeu? Ramane consaolarea ca ni se va oferi Raiul, adica o lume liniara, fara emotii, dorinte, un somn etrn….”

  8. numele de Vos-gan-ian, se traduce prin vocea/vorba care merge? Vos=vox=voce=cuvant gan=go=a merge…etc? Deci din nastere erai ”harazit” sa ”umbli” cu vorba…

  9. @am o nelamurire: Varujan este un nume indian,necum armean si arata ca nomazii plecati din India au ajuns in Tarile Romane deghizati in armeni,pe la 1400!Cca 7 milioane de indieni sunt varuji,varuja,etc cu radacina „varu” de la zeitate indiana ..
    la noi indienii varujan Vosganian ,varujan pambuccian,care se prezinta ármeni’de fapt sunt neam de spoitori,ursari,etc

  10. @jardel @uitucul, @avocat, @nelamuritul
    Cand nu ai cum sa combati ce spune un om, il ataci in alte parti: ba ca are papion ( Ion Ratiu) ba ca are tacalie ( Emil Constantinescu) ba ca e de alta nationalitate (arab in cazul lui Arafat, armean in cazul lui Vosganian), ba ca a fost fotomodel (Tariceanu. N.B. cand anume s-a intamplat asta nu se specifica pentru ca nu ar mai avea relevanta). Pentru cel ce il contesta nu conteaza ce a spus pentru ca nu are argumente impotriva. Daca vreti sa aratati ca sunteti destepti si ca va meritati banii veniti cu ceva mai inteligent. Altfel nu sunteti decat niste troli marunti.

  11. Cand am incercat o etimologie NU m-am gandit la un neam? A fost o figura de stil, poate nu stii ca vox este din LATINA si insamna vocea, poate nu stii ca toti din UK pana in India fac parte dintr-o familie numita indoeuropeni, indiferent de culoare. Daca ai fi citit cu atentie ai fi observat ca numele de Vosganian pare sa insemne „vocea merge”, daca un politician nu ar avea calitati de comunicare vocea nu i-ar merge…Unii savanti cred ca fiecare cuvant are mai multe intelesuri, in limba romana este expresia ”citeste printre randuri”…asa ca nu i-am gasit nici un defect si nici o calitate, doar am constata ca poarta un nume care pare sa aiba un inteles…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.