De ce vrea Pleşoianu convocarea de urgență a CSAT

Deputatul Liviu Pleşoianu solicită convocarea de urgență a CSAT. Parlamentarul spune că cei 1,67 de miliarde de euro destinați pentru achiziții militare trebuie transferați către Sănătate şi românii aflați în dificultate financiară.

„Solicit convocarea de URGENȚĂ a CSAT! Cei 1,67 MILIARDE de EURO pentru achiziții militare trebuie transferați URGENT către SĂNĂTATE și sprijinirea românilor aflați în dificultate financiară! Este INADMISIBIL să continuăm să facem achiziții de armament, câtă vreme RĂZBOIUL în aceste clipe este cu CORONAVIRUSUL, nu cu altcineva! În UE, în 2020, România este pe ULTIMUL loc ca procent din PIB alocat Sănătății! În schimb, tot în 2020, România e pe locul 7 ca procent din PIB alocat Apărării!

1,67 MILIARDE de EURO!!!”, scrie Liviu Pleșoianu pe Facebook.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 14
Author

31 de Comentarii

  1. Plescoianov e nevorbit,simte ca plezneste osanza in el!Nici Sputnik.md nu il mai baga in seama de cand cu epidemia in Rusia..

  2. Te-ai găsit! Probabil se va suplimenta bugetul pentru achiziții de armament! Pe principiul „virusul cu coroniță este deja mort, spre deosebire de ruși care sunt vii”!

  3. Este o situatie de ,,scapa cine poate”, asa ca mai util ar fi ca banii alocati anterior ptr armament, sa fie dirijati acum spre nevoile stringente ale momentului din sanatate.
    Mai ales ca urmeaza ca si la noi situatia sa devina dramatica in scurt timp……[Leo]

  4. Cere pe persoana fizica autorizata sau SRL?Parlamentul nu intra la reduceri salariale,ca e in somaj tehnioc de la infiintare?

  5. probabil vor tancuri si blindate sa ne duca mortii la cimitire, altfel de ce atata inarmare? codasii europei sub atenta conducere a lui kwi la nivelul de trai , educatie si sanatate dar pe locul 7 din 28 la armament …mai sa fie

  6. In legatura cu acest aspect , corect dupa parerea mea , as fi tare curios sa vad care este si parerea opiniei publice fata de acest lucru . O consultare online , petitie , cred ca ar fi binevenita .

  7. Trebuie să fii idiot ca să mai cheltuiești acum chiar și un euro pentru înarmare. Americanii au inventat ”amenințarea ruso-chineză” doar ca să-și vîndă nenorocitele de arme. Nu ne ameniță nimeni, cea mai mare amenințare pentru români este tâmpenia conducătorilor țării, restul sunt invenții. Rușii și-au luat doar Crimeia, peninsulă 100% rusească în rest totul sunt fabulații. Iar dacă cineva îmi spune că totuși ne vor ataca, îi răspund: putem noi să rezistăm mai mult de câteva zile unei invazii rusești? Dacă mi se spune ceva de NATO ar trebui să învățăm ceva din acestă epidemie. Așa cum îi ajută acum pe italieni, așa ne vor ajuta și pe noi. NIMENI nu ne va ajuta. Iohannis și acoliții poate fi acuzat de genocid, a lasat sute de mii de oameni infectați să se risipească în teritoriu fără a-i testa, fără a-i ține timpul minim în carantină. În următoarele săptămâni situația noastră va fi mult mai gravă decât a Italiei vor fi zeci de mii morți acasă, deja spitalele sunt full.

  8. Doi-trei postaci kopeicari,cu cate 6-8 nick-name -uri fac,pe usor,20-24 de postari!Deocamdata sunt 4 postari
    pro- miciurin,dar e timp pana diseara,abia le-a dat frunzele..

  9. URIAȘĂ Propunere și de mare actualitate. Așteptăm cu nerăbdare pe cei trei lideri de opoziție domnii Ciolacu, Ponta și Tăriceanu să o materializeze în propunere de Lege în regim de urgență. Ar mai fi o problemă domnule Pleșoianu, să fiți numit tot prin Lege administrator al banilor și să existe o comisie de medicii de vază care să definească și gireze dotările și aripi de competare la spitale. Dacă încap acești bani pe mâna PDL-iștilor vosiți în galben liberal nepoții și elevii căpitanului Băsescu, vameșului Blaga și vânzătorului de marmură Videanu pungile doldora de euroi își reiau plimbatul și praful și pulberea din Sanatate și cetățenii României.

  10. Hotilor, scoateti miliardele de euro promise de Corina Cretu de la UE pentru constructia spitalelor regionale, autostrazilor, reabilitari blocuri si institutii, etc.

  11. Jumate suma la razboiul cu virusul si jumate pentru viitorul razboi de apararea mancarii din tara cand tari flamande vor navali peste noi.

  12. @Emile: „Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat marţi seara, după discuţia privind proiectul de buget ţinută cu miniştri la sediul PSD din Băneasa, că bugetul Ministerului Apărării va fi echivalentul a 2% din PIB şi va fi compus exclusiv din credite bugetare”(ian 2017)
    Ce te faci cu „așteptăm cu nerăbdare pe cei trei lideri de opoziție domnii Ciolacu, Ponta și Tăriceanu …”sau esti ironic si nu iti dai seama? E Acord politic national de alocare a 2% din PIB,ca asa vrea Aliatul Strategic,te joci cu Aliatul?Te impiedici si cazi:))

  13. Popa,rămâi așa cum ești, ți se potrivește de minune numele/renumele…! Apreciez sinceritatea, nu eu am spus ,,Popa Prostu”…

  14. @Victor:asa sunteti toti postacii pe forumul asta !Care mai de care,unul mai prost ca altul,din neamul lui bio…
    Avea dreptate Brâncuşi: ”V-am lăsat săraci şi proşti, v-am găsit şi mai săraci şi proşti”!:)))

  15. Domnule Jurdan Durais, ca fost liberal cu legitimație din 1992, afirm cu toată convingerea că în lumina a ce ni se întâmplă, venirea la putere a lui Victor Ponta în 2012 care a stopat închiderea spitalelor de stat organizată și derulată în masă de guvernarea Băsescu-Boc-Marko (Cseke Atilla la sănătate) și victoria PSD la ultimile alegeri urmată de marirea semnificativă a salariilor medicilor au fost Providență Cerească. Dacă căștigau liberalii și de 4 ani puneau în operă dezastru programat de minimalizarea a sistemului public de sănătate, prin cât au reușit în 5 luni, la ce se întâmplă și ne așteaptă în continuare cu epidemia de covid 19 eram la pământ și la figurat și la propriu! Deci fară să fiu ironic după trecerea epidemiei de Covid 19 medici și supraviețuitori, cu mic cu mare la perindare non stop pe sub geamul celulei unde este încarcerat pe nedrept domnul Dragnea.

  16. Propunerea de excepțională importanță !
    Felicitări dlui Liviu PLEȘOIANU !
    Regret însă că domnia sa nu a înțeles că președintele CSAT-ului (dl Klaus IOHANNIS) nu va accepta – sub nicio formă – să acționeze fără aprobarea prealabilă a reprezentantului partenerului nostru strategic în România – E.S. dl Adrian ZUCKERMAN !
    Este practic imposibil de imaginat că mult elogiatul nostru partener strategic (SUA) va accepta vreodată să renunțe la pleașca pe care i-a oferit-o – cu penibilă supușenie – președintele CSAT-ului (dl Klaus IOHANNIS) !

  17. @Emile: inchiderea unor spitale a fost decisa de FMI care, la vremea aia, taia si spanzura in Romania,in conditiile crizei
    mondiale din 2007-2009!Eram „stigmatizati”ca avem <statistic,prea multe paturi la suta de mii de locuitori,poti verifica!
    Ca ministrul la sanatate era maghiar UDMR,a fost o intimplare,plus ca maghiarilor li se rupe de Romania (si viceversa)!Prosti sunt cei care,din ratiuni electorale, ii baga in seama!
    In perrioada aia si pana tarziu spre 2006 am avut cretini(romani) care cereau ,privatizarea unor companii energetice ,de ex esentiale pentru statul roman !Poate ca in criza asta vor trage invataminte si cei care macane permanent pentru "privatizarea "
    Spitalele,de ex.,trebuie reluate de stat inclusiv de la primarii,iar medicilor de la stat le-ar trebui interzisa participarea si la clinici si spitale private!Intre Stat si Privat ar trebui sa existe o delimitare foarte clara in tara asta,vezi ce s-a intimplat in cazul ministrului Costache!Si in invatamant ar fi corecta delimitarea
    La noi este haos total si,daca nu ai majoritate forte parlamentara nu poti face nimic,"rechinii"lucreaza cu satelitii tip ALDE,tip UDMR,tip Pro Romania ,cum s-a vazut clar!
    Acum e criza,dar dupa,sunt atatea dosare care raman de rezolvat de cine o mai fi la guvernare..
    Stima,

  18. DA ARE DREPTATE DOMNUL PIESOIANU ACEASTA FABULOASA SUMA DE 1.67 MILIARDE DE EURO ALOCATI LA PRESIUNEA LUI IOHANIS IN MOD INEXPLICABIL SI RATIONAL PENTRU ACHIZITII MILITARE, TREBUIE URGENT TRANSFERATI PENTRU ACHIZITIONAREA DE APARATURA SI ECHIPAMENTE MEDICALE NECESARE COMBATERII PANDEMIEI DE CORONAVIRUS !!!!
    Ar fi necesar ca institutiile statului , presa , tv , ONG-urile , parlamentarii patrioti sa insiste si sa-l OBLIGE PE IOHANIS SA ACCEPTE TRANSFERUL ACESTEI SUME ABERANTE DE I,67 MILIARDE DE LA CHELTUIELI MILITARE LA ACHIZITI PENTRU TEHNICA SI ECHIPAMENTE MEDICALE DE COMBATEREA PANDEMIEI DE CORONAVIRUS !!!!

  19. Opinia publica : sa se aloce 90% din cele 1,67 miliarde la Sanatate.

  20. Ia uite ce-l preocupă pe sputnikist : să sape la alt pilon al siguranței naționale : dotarea armatei!
    E situație de urgență, poate ar trebui „vizitat” acest sputnikist și băgat la carantină pentru vreo 5 ani.

  21. Bani aia sunt taxa de protectie, pe modelul tributului catre Inalta Poarta. La fel banii Securitatii. Pentru romani nu sunt bani, punct.

  22. A nu se uita ca ptr a se aloca suma de 1,67 mld E destinati inarmarii, la ordinul d-lui Trump, Guvernul Meu de marionete iresponsabile si penibile a taiat banii destinati in special Sanatatii si Invatamantului.
    Facem pariu ca de la SRI, SIE, Procuratura si DNA nu doar ca nu s-a taiat, dar ca s-a dat si in plus?
    Spor la lins!…..[Leo]

  23. Cum se despart apele, se vede imediat cine este comentator-cititor si care sunt cei platiti pentru a pune piedici, pentru manipulare; mai ales ca acum stau acasa – pana acum era „stau la serviciu” – si sunt platiti la nr. de contre, cazuri mircius cu toate declinarile, francezu’ jardan ce pute de la o posta si mai ales al din frunte la toate comentariile: prostu popa sa.

  24. nu au muncit o singura zi in viata lor dar ne dau indicatii pretioase. Oooo, nu mai vin o data alegerile, sa-ii alungam pe toti neica-nimeni, astia…

  25. Nici un argument viabil al terfelistilor impotriva declaratiilor logice ,normale si de bun simt ale d-lui Plesoianu.
    Doar insulte. Insulta : arma prostului !

  26. PLESOIANU are:
    -inteligenta
    -caracter
    -etica
    -curaj
    -logica
    -dreptate
    -clarviziune
    -moralitate
    -patriotism
    …………voi ,cei ce-l criticati, ce aveti?
    USA va teleghideaza pe toti idiotii, tradatorii de tara, coruptii, santajabilii, hotii….ca sa visati si sa faceti propaganda cu dusmani ce nu exista, pentru ca sa umpleti buzunarele cu $ la stapanul criminal mondial, pentru interesele lui impotriva poporului Roman?

  27. Dati 37 miliarde pe pensii speciale la tot felul de jegosi tinerei ce au constrans statul si poporul sa le recunoasca bolile mentale profesionale derivate ale nesimtirii si neobrazarii ce ii fac mai vulnerabili decat minerii sau metalurgistii. Asa ca voi cu psd faceti parte din aceasi conspiratie antiromaneasca doar ca propuneti alte metode , in rest aceasi Marie .
    Ia de la jegosii de mananca pensii penyru 20 de ani de munca si da la copii si lasa armamentul armatei sa inzestreze trupele , eventual redeschide fabrica de avioane Craiova , redeschide Romarm la maxim etc .

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.