Arata ca iti pasa de miile de pacienti romani seropozitivi. Indemn la umanitate al UNOPA

HIV/SIDA ii afecteaza in special pe tinerii romani: 1 roman din 2 care traieste cu aceasta maladie are cel mult 24 de ani, potrivit statisticilor realizate de Institutul National de Boli Infectioase „Prof. Dr. Matei Bals”.

Mai mult decat atat, aproximativ 65% dintre romanii afectati de HIV/ SIDA au devenit seropozitivi fara vina lor, in copilarie, prin infectii contactate in cadrul sistemului sanitar in perioada 1988 – 1990.

 

Pentru a atrage atentia asupra dramei traite de acesti tineri si pentru a-i incuraja sa continue lupta cu HIV si implicit lupta pentru o viata normala, Uniunea Nationala a Organizatiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA din Romania (UNOPA), cu sprijinul GlaxoSmithKline (GSK) al Facultatii de Sociologie si Asistenta Sociala din cadrul Universitatii Bucuresti si al Fundatiei “Prof. Dr. Matei Bals” lanseaza campania “IA-MA DE MANA! ARATA CA ITI PASA!”.

 

Pe site-ul special creat pentru aceasta campanie, www.iamademana.ro, oricine isi poate arata sprijinul printr-un simplu click de sustinere, scriind un mesaj de incurajare a pacientilor sau indemnandu-si prietenii sa il acceseze si sa-si arate sprijinul.

 

Tot in cadrul acestei campanii, voluntarii UNOPA, cu sprijinul partenerilor campaniei “Ia-ma de mana! Arata ca iti pasa!”, au organizat un flash mob, astazi, marti, 29 noiembrie, de la ora 14:30, langa magazinul Unirea din Piata Unirii, pentru a crea o funda umana, prin inlantuirea mainilor participantilor la aceasta actiune, in semn simbolic de solidaritate. Participantii la actiune s-au alaturat initiativei purtand un obiect vestimentar de culoare rosie, culoarea asociata cu aceasta boala la nivel international.

 

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.