Audierile în procesul penal împotriva lui Donald Trump, la final

Donald Trump a refuzat să depună mărturie în procesul său penal în care este acuzat că a plătit o starletă de filme X pentru ca aceasta să ascundă o relaţie intimă a lor, proces ale cărui audieri s-au încheiat marţi, transmite AFP.

După mai mult de o lună de audieri, al doilea şi ultimul martor al apărării şi-a încheiat depoziţia, avansându-se astfel către ultimele etape ale acestui proces cu o miză considerabilă pentru candidatul republican la preşedinţia SUA.

Acest martor, avocatul Robert Costello, a pus la îndoială versiunea martorului principal al acuzării, Michael Cohen, fost om de încredere al lui Trump şi devenit acum unul dintre inamicii înverşunaţi ai acestuia din urmă.

Trump este acuzat în acest dosar de falsificarea unor acte contabile ale societăţii Trump Organization pentru a masca o plată de 130.000 de dolari pe care i-ar fi oferit-o înaintea alegerilor prezidenţiale din 2016 fostei starlete de filme X Stormy Daniels pentru ca aceasta să păstreze tăcerea asupra unei relaţii pe care ei ar fi avut-o în 2006.

În mărturia ei la proces, fosta actriţă a vorbit despre un act sexual consimţit, dar în care „raportul de forţă” cu omul de afaceri miliardar a fost „dezechilibrat”. Cât despre Michael Cohen, acesta a spus la proces că Trump a aprobat plata celor 130.000 de dolari înregistrată în contabilitate ca „taxe juridice”, de unde şi acuzaţia de fals în acte contabile.

Săptămâna viitoare, „marţi, veţi auzi pledoariile” apărării şi acuzării, „şi sper că veţi începe să deliberaţi” în ziua următoare, le-a indicat juraţilor judecătorul Juan Merchan. Pentru o hotărâre ce stabileşte vinovăţia acuzatului va fi necesară unanimitatea completului de judecători.

„Toată lumea ştie că nu a existat nicio infracţiune (…) Toţi experţii spun că nu a fost infracţiune şi că nu am făcut nimic rău”, a spus marţi Trump la sosirea la tribunal.

El este inculpat în patru dosare şi a fost deja condamnat la amenzi grele în două procese civile, pe care le consideră toate orchestrate politic împotriva lui de către democraţii actualului preşedinte Joe Biden, cu care ar urma să se confrunte din nou la alegerile prezidenţiale în noiembrie. Dar, chiar dacă va fi condamnat şi în procesul penal, Donald Trump va putea totuşi să candideze la preşedinţie.A

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

8 Comentarii

 1. Nici pana azi n-ati aflat ce se „judeca” acolo ? Faptul ca nu se stie, spune totul despre inscenarea forumului de la Davos.

 2. Cine-l judeca pe Donny T. ?
  Tot sperjurii aia dati de gol ca super-minicnosi 😛 de-au zis ca nu exista „LAPTOP DIN IAD” si ca fiul lui Biden n-a mancat usutroi so nici gura nu-i miroase (a usturoi 😉 ) ?

  😀

 3. Acum daca BIDEN va fi condamnat la crima de GENOCID de CURTEA INTERNATIONALA
  dupa reguli Byby nu mai poate NE-ARESTAT ca condamnat, nu ca evreu 🙂 , va fi arestat prin in tarile membre ale curtii internationale ! Si tarile astea conform statului apartenentei la CURTE nu se poat eschiva de la arestarea lui …

  🤣🤣🤣(cam ca-n „cazul precedent” cu Putin ! )🤣🤣🤣

  PS: CONDAMNAREA daca urmeaza ramane valabila cat traieste Byby … sef, sau pe viitor, nu al Israelului !

 4. Al dracului democrație dacă își presează adversarii politici în așa mod scârbos.. Și ei încă pretind la țară cu cea mai dezvoltată democrație.!?. De după Capitoliu se aude râsul curcilor ..

 5. Totul este o mare minciuna si cred ca nimeni nu poate sa creada ca unul ca Donald Trump ,care este putred de bogat ,sa faca acest asa zis fals in acte publice cu suma de 130.000 de dolari care pt. el nu reprezinta o valoare atit de mare. Suma respectiva de 130.000 de dolari este un mizilic si pt. un cocalar din Romania care intoarce banii cu lopata .Cind a fost povestea cu Clinton si Monika Levinski, nu sa mai facut nici-un asemenea circ, cu toate ca au facuto chiar in biroul oval al Casei Albe .

 6. „a refuzat să depună mărturie”

  -nu a refuzat nimic,
  asa l-a sfatuit avocatu!
  (mucles!)

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.