Boc: Trebuie să fim mai vocali. Cum zicea Lenin

 Emil Boc, fostul preşedinte al PDL, susţine că partidul său nu se manifestă cu suficientă forţă şi că nu critică destul guvernul.

„E clar că PDL nu se manifestă cu suficientă forţă ca partid de opoziţie şi asta este vina fiecăruia dintre noi, fiecare membru are obligaţia de a face o opoziţie vizibilă, iar argumentele să fie corecte şi credibile, este o vină de la preşedintele partidului până la ultimul membru. Asta ne revine fiecăruia dintre noi, în calitate de partid de opoziţie, să facem opoziţie în fiecare zi. Evident că tonul îl dă conducerea partidului, tonul face muzica şi în politică. Nu am fructificat, încă, suficient gafele Guvernului Ponta, erorile pe care le-a făcut şi le face, şi ele trebuie taxate”, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, Emil Boc.

El a mai spus că „este nevoie de o opoziţie puternică”, pentru a ”corecta în timp real deciziile puterii” .

„Trebuie să fim mai vocali. Cum zicea Lenin într-un alt context, opoziţia trebuie făcută ceas de ceas şi în proporţie de masă, iar în varianta capitalistă actuală, aş spune că trebuie făcută în fiecare zi, cu argumente şi profesional, taxat fără menajamente ceea ce face Guvernul. Opoziţia poate corecta multe erori ale puterii, dacă le spune. Când puterea nu are o opoziţie, crede că totul este perfect. Şi din perspectiva procesului democratic este nevoie de o opoziţie puternică, pentru că se pot corecta în timp real deciziile puterii”, a menţionat Emil Boc.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.