Bursa de la Bucureşti, deschidere incertă

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a deschis incert şedinţa de vineri, iar rulajul se cifra la 11,269 milioane de lei (2,26 milioane de euro) după o oră de la debutul tranzacţiilor.

Indicele principal BET, care arată evoluţia celor mai lichide 20 de companii, înregistra o apreciere de 0,03%, iar indicele BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 43 de acţiuni de la BVB, consemna o scădere de 0,01%.

Totodată, indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a scăzut cu 0,15%, în timp ce reperul de randament al fondurilor de investiţii, BET-BK, s-a depreciat cu 0,39%.

Indicele BET-FI al SIF-urilor era pe minus cu 1,00%, iar BET-NG, indicele celor 10 companii din sectorul energetic şi al utilităţilor, a câştigat 0,17%.

Conform datelor BVB, cele mai mari creşteri ale valorii acţiunilor le înregistrau AAGES (+10,62), Carbochim (+9,24%) şi Socep (+4,72%).

Pe de altă parte, în scădere erau acţiunile Prebet (-14,78%), Romcab (-13,51%) şi Ropharma (-4,37%).

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

1 Comentariu

  1. Cică, camionul cu banii pentru măriri de pensii s-a răsturnat în șanț din cauza deficitului excesiv! Succesuri monstruoasa coaliție!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.