Călăuze și turci prinși înainte să fugă la nemți

Zece cetățeni turci și cele două călăuze ale lor au fost prinși de către polițiștii de frontieră timișeni, pe când se deplasau cu două autoturisme dinspre granița cu Serbia către prima localitate din Timiș. Turcii, cu vârstele cuprinse între 17 și 45 de ani, au declarat imediat după ce au fost reținuți, că au trecut, ilegal, granița sârbo-română și că intenționau să procedeze în același fel la frontiera cu Ungaria, ca să ajungă în Germania.

Operațiunea polițiștilor de frontieră de la Sectorul Sânnicolau Mare, de capturare a migranților ilegali a scos la iveală că turcii au fost preluați, imediat după trecerea ilegală a graniței, în două autoturisme, fiecare dintre ele conduse de căte o călăuză. Mașinile erau înmatriculate în Germenia și, respectiv, Romania, iar la volanul lor se aflau doi cetățeni, unul din Sri Lanka și celălalt din Turcia. ”Cei doi șoferi sunt cercetați pentru comiterea infracțiunii de trafic de migranți, iar cei zece cetățeni turci sunt cercetați penal pentru ”trecerea ilegală a frontierei de stat”, spune Biroul de presă al Inspectoratului Județean al Poliției de Frontieră Timișoara.
Prezentați în fața judecătorului de drepturi și libertăți de la Tribunalul Timiș, cele două călăuze de migranți au fost arestate preventiv pentru 30 de zile. Migranții sunt cercetați, în stare de libertate.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Sergiu Miat 307 Articole
Author

3 Comentarii

  1. Deja e plin de ceylonezi și bengalezi prin toată Rromînika!
    Cu ce drept intră ăia peste frontiere?
    Aaaaaa, cu dreptul Komizîiei Ioropenise, șoroșului și a cioloșului să umple și aici de imigranți turciurii, ca să se ajungă la o situație similară cu cea din statele din vestul Ioropii, ce au minimum 10% imigrați musulmani de culori închise… Corcirea de inspirație masonă Kalergi!

  2. Foarte rau ca i-au impiedicat sa treaca in Ungaria! Romania oricum nu va fi primita in spatiul Schengen, ungurii ne batjocoresc, iar nemtii nici nu se uita la noi decand si-au plantat sluga la Trei Coceni. Daca n-au fost in stare sa-i opreasca la intrare, macar sa-i lase sa plece.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.