Catastrofă pe Allianz Arena: Bayern, distrusă de Real

Bayern a suferit cea mai categorică înfrângere pe teren propriu. Datele care demonstrează pe este vorba de o catastrofă. Real este după 12 ani din nou în finală. Astăzi aflăm dacă vom avea o finală a oraşului Madrid.

Germanii au fost de nerecunoscut

Real Madrid în sferturile de finală ale Ligii Campionilor a învins acasă cu 3-0 pe vicecampioana Germaniei, Borussia Dortmund şi a fost la un pas de o mare ruşine în retur, când a pierdut cu doar 0-2 un meci care ar fi trebuit să se încheie cu un 5-0 pentru gazde. În semifinale, la Madrid, Real a acceptat rolul de out-sider, a fost dominată categoric de campioana Germaniei şi a Europei, Bayern Munchen, a câştigat cu 1-0, iar în retur, la Munchen a zdrobit cu un neverosimil 4-0 pe Bayern, un scor care nu a reflectat realitatea de pe teren, spaniolii meritând să câştige chiar la 6 goluri diferenţă.

Ca şi la Madrid, şi aici la Munchen, prima repriză a fost decisivă. La Madrid în primele 45 de minute, Bayern a jucat 90% din repriză în terenul gazdelor, a avut posesie 82%, 9-1 la cornere şi 6-4 la şuturi pe spaţiul porţii, dar nu a înscris. Au făcut-o spaniolii şi au venit în Germania cu un avantaj de un gol.

Marţi noaptea la Munchen, în prima repriză Bayern nu (prea) a jucat nimic. Nu a jucat nici clasicul Tiki-Taka al lui „Pep” Guardiola, nu a fost nici „tornada” din epoca Jupp Heynckes. A avut posesie mare (63% – 37%), a dominat însă steril, mijlocul a fost zero, iar apărarea fragilă. Spaniolii au jucat ordonat, au destructurat toate atacurile gazdelor, a punctat de două ori din faze fixe şi o dată după un contraatac şcoală. Totul între minutele 16 şi 34. Şi calificarea a fost jucată. De fapt „filmul” s-a rupt în minutul 20 când Real a avut 2-0 pe tabela de marcaj, iar germanilor le trebuiau 4 goluri pentru a merge în finală. Dar chiar şi în mizerie, un Real este foarte greu să primească 4 goluri. Prima repriză s-a încheiat cu 3-0, spaniolii au mai avut două ocazii uriaşe de gol, germanii niciuna şi după pauză totul s-a calmat. Oaspeţii au făcut un joc de aşteptare, încercând să conserve rezultatul, iar gazdele au făcut tot posibilul să nu mai primească vreun gol. Nu au reuşit, Ronaldo înscriind pe final, reuşind să-şi îmbunătăţeacă recordul: 16 goluri într-o ediţie de Liga Campionilor şi mai are în faţă şi finala. De menţionat că Real a jucat doar în grupele Ligii Campionilor şi în faza eliminatorie (12 meciuri în total), deci nu a avut adversari din lumea a III-a a fotbalului. De aceea golurile înscrise de CR 7 sunt cu atât mai valoroase. Vechiul record îl deţinea Messi, 14 goluri.

Germanii au părut ca fiind o echipă obosită (este de neînţeles la lotul pe care Bayern îl are şi dacă ţinem cont de faptul că este campioană matematic de la începutul lunii martie), cu jucători uzaţi şi lipsiţi de chef de joc. Inclusiv excelentul portar Manuel Neuer s-a dovedit foarte nesigur, iar Lahm şi Kroos, au jucat de parcă ar vrea să piardă posturile de titulari la naţională. Meciul a fost curat, arbitrajul bun, cu o singură eroare: Dante trebuia să primească direct roşu la o intrare criminală la Ronaldo. 

De ce 0-4 cu Real este o catastrofă

Rezultatul de pe Allianz Arena reprezintă – din toate punctele de vedere – o catastrofă pentru Bayern Munchen. Iată datele care conduc spre o astfel de concluzie:

– Înfrângerea categorică s-a înregistrat în meciul cu numărul 200 pe teren propriu în cupele europene şi a însemnat ratarea calificării în finala Ligii Campionilor;

– În cele 21 de întâlniri anterioare cu Real Madrid, cele mai „severe” înfrângeri au fost înregistrate în 1988 şi 2002, 0-2, de două ori, ambele în deplasare;

– În cele 10 meciuri susţinute pe teren propriu în cupele europene, Bayern nu a pierdut niciodată acasă în faţa celor de la Real Madrid;

– În 199 de meciuri jucate acasă în cupele europene Bayern a pierdut (în cele 90 de minute regulamentare) doar 12 meciuri (dintre care 6 fără urmări, nemţii calificându-se mai departe). Cele mai severăe înfrângeri acasă au fost 0-2, în 1989 cu Internazionale Milano, în 2007 cu AC Milan, în 2009 cu Girondins Bordeaux şi în 2013 cu Arsenal Londra. Doar în 2007, înfrângerea a însemnat şi eliminare.

– Din 1962 de când a debutat în cupele europene, Bayern a susţinut (până la meciul cu Real) 405 meciuri. Nu a luat acasă niciodată 4 sau mai multe goluri. În doar 10 meciuri a primit 4 sau mai multe goluri: 1-4 cu Dinamo Zagreb (1963), 0-4 cu Ajax Amsterdam (1973), 0-4 cu Eintracht Frankfur (1977), 3-4 cu TSKA Sofia (1982), 2-6 cu B 1903 Copenhaga (1991), 2-5 cu Ajax Amsterdam (1995), 2-4 cu Chelsea (2005), 1-4 cu AC Milan (2006), 0-4 cu Zenit St Peterburg (2008) şi 0-4 cu FC Barcelona (2009) 

Bayern Munchen – Real Madrid 0-4 (0-3)

Munchen: 18 grade

Allianz Arena: teren foarte bun

Spectatori: 79.000

Arbitru: Pedro Proenca (Portugalia)

Asistenţi: Bertino Miranda şi Tiago Trigo (Portugalia)

Al patrulea oficial: Paolo Soares (Portugalia)

Adiţionali: Duarte Gomes şi Joao Capela (Portugalia)


Real Madrid:  Casillas – Carvajal, Ramos (Varane), Pepe, Coentrao – Xabi Alonso, Modrici,  – Bale, Di Maria (Isco), Cristiano Ronaldo – Benzema (Casemiro)
Pe bancă: Diego López – Illarramendi, Marcelo, Morata
Antrenor: Carlo Ancelotti

 

Bayern: Neuer – Lahm, Boateng, Dante, Alaba – Schweinsteiger, Kroos, – Robben (Gotze), Muller (Pizarro), Ribéry  – Mandzukici (Martinez)
Pe bancă: Raeder – Hojbjerg, Rafinha, Van Buyten
Antrenor: Pep Guardiola

 

A înscris: 0-1 (min.16 – Ramos), 0-2 (min.20 – Ramos), 0-3 (min.34 – Ronaldo), 0-4 (min.90 – Ronaldo).

Cartonaşe galbene: Dante – Xabi Alonso

Total şuturi: 19 – 13

Şuturi pe spaţiul porţii: 10 – 7

Şuturi spre poartă: 9 – 6

Cornere: 9 – 3

Atacuri periculoase: 53 – 24

Posesie: 64% – 36%

Total pase: 825 – 417

Pase corecte: 681 – 281

Distanţă alergată : 112,659 km – 109,389 km

Offside: 0 – 3

Faulturi: 10 – 7

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Lucian Gheorghiu 3052 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.