Centenar Corneliu Coposu

Se împlinesc 100 de ani de la naşterea lui Corneliu Coposu, om politic, om de cultură şi reper moral al societăţii româneşti. Cu această ocazie, în memoria sunt organizate mai multe ceremonii.

Fundaţia Română pentru Democraţie a anunţat pentru marţi, 20 mai, la ora 12.00, ceremonia depunerii de coroane de flori la bustul lui Corneliu Coposu de lângă Biserica Kretzulescu din Calea Victoriei, nr. 45, realizat de sculptorul Mihai Buculei.

De asemenea, la ora 13.00 are loc depunerea de coroane de flori la bustul lui Corneliu Coposu, realizat de artiştii Iliescu şi Bolborea, din faţa fostului sediu al Convenţiei Democrate din România (CDR) din strada Batiştei, nr 24.

Un alt eveniment este programat pentru miercuri, 21 mai, între orele 10.00 şi 14.00. Este vorba despre expoziţia de documente şi fotografii „Corneliu Coposu. Un om al istoriei”, realizată de Fundaţia Română pentru Democraţie în colaborare cu Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER) şi expoziţia filatelică Corneliu Coposu realizată de Romfilatelia, în holul Ateneului Român. Intrarea este liberă.

Vineri, 23 mai 2014, la ora 12.00, va fi inaugurată celula Corneliu Coposu de la Fortul 13 Jilava, inclusă în circuitul Memorialul Fortul 13 Jilava, proiect iniţiat de FRD în 2012 şi inaugurat public în 31 august 2013, cu ocazia beatificării monseniorului Vladimir Ghika, preot martir decedat în închisoarea Jilava.

Pentru asigurarea accesului în penitenciarul Jilava, cei care doresc să participe la acest eveniment sunt rugaţi să se acrediteze la numărul de telefon 021.316.03.97 sau prin e-mail cabinet_ec@constantinescu.ro sau presa@constantinescu.ro.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.