Ziua libertății presei Ciolacu. Tot respectul pentru oamenii de presă

Marcel Ciolacu a transmis sâmbătă un mesaj de Ziua mondială a libertății presei.

Premierul  își exprimă respectul pentru oamenii de presă care își fac datoria față de public cu profesionalism și bună-credință.

‘Tot respectul pentru oamenii de presă care își fac datoria față de public cu profesionalism și bună-credință. Jurnalismul de calitate și promovarea lui reprezintă pârghii esențiale pentru o evoluție în continuare a societății românești într-o direcție care să garanteze dezvoltarea, respectarea valorilor democrației și a libertății’, a afirmat Marcel Ciolacu în mesaj, potrivit unui comunicat al Guvernului.

Potrivit premierului, ‘într-o lume marcată în ultimii ani de provocări multiple și din ce în ce mai complexe, informarea corectă și nepărtinitoare a publicului și respectul pentru adevăr înseamnă responsabilitate față de cetățeni – din partea jurnaliștilor și a instituțiilor de presă și, deopotrivă, din partea instituțiilor statului și a mediului politic’.

‘Ziua mondială a libertății presei a fost instituită cu peste trei decenii în urmă, în scopul conștientizării rolului major pe care libertatea de exprimare îl are în societatea modernă, pentru apărarea valorilor democratice și a drepturilor fundamentale. Într-o lume marcată în ultimii ani de provocări multiple și din ce în ce mai complexe, informarea corectă și nepărtinitoare a publicului și respectul pentru adevăr înseamnă responsabilitate față de cetățeni – din partea jurnaliștilor și a instituțiilor de presă și, deopotrivă, din partea instituțiilor statului și a mediului politic. Tema din acest an a Zilei mondiale a libertății presei evidențiază un aspect extrem de actual al evoluției în diseminarea informațiilor și anume gestionarea oportunităților, dar și a pericolelor potențiale pe care le implică dezvoltarea inteligenței artificiale. În fața acestor provocări, mass-media se confruntă cu o evoluție a modului de comunicare în care dreptul la libertatea de exprimare, consacrat la nivel constituțional, rămâne esențial, iar utilizarea inteligenței artificiale în promovarea informației și a opiniilor trebuie să asigure echilibrul necesar între bunele practici jurnalistice și informarea cu bună-credință, documentată, a publicului’, arată prim-ministrul.

În acest context, spune șeful Executivului, ‘combaterea știrilor false și a campaniilor rău-voitoare de dezinformare reprezintă un obiectiv asumat la nivel de Guvern, prin coordonarea acțiunilor interinstituționale care vizează implementarea comunicării strategice și combaterea dezinformării’.

‘Rămânem ferm angajați în această direcție și ne bazăm în sprijinul acțiunilor noastre pe reprezentanții mass-media, al căror rol este, de asemenea, hotărâtor în abordarea coerentă și responsabilă a temelor care îi preocupă pe oameni și care, sub nicio formă, nu trebuie transformate în pârghii de dezinformare și manipulare’, transmite Marcel Ciolacu.

Recomanda

5 Comentarii

  1. Presa aservită kremlinului are voie sa zburde nestingherită.Mi-e greață apocaliptică.

  2. Cand vad niste politicieni cioflingari ca se cred invatatorii natiunii, imi vine sa intru in pamant de rusine . Cuvinte ca „respect”, „onoare’, „popor” par ridicole rostite de escroci.Chiar nu pot sta ascunsi in luxul din vilele si palatele RAPAPS, cu servitorii din dotare pe banii amaratilor care abia isi duc zilele.

  3. Presa…??
    sunt doar lautari cu bani lipitzi pe frunte…
    mina in mina cu politicienii au distrus romania
    unde mai pui ca sunt necititzi si prosti de traznesc

  4. De aceea cenzurati presa, mai ales cea incomoda care critica?
    Pe cealalta, CNA-ul o favorizeaza incalcand o multime de legi si facandu-se ca nu observa derapajele facute.

  5. ciolacule… tic tac
    numaratoarea inversa se apropie de final…fugi cit mai poti… ia-ti fsn-ul cu tine si dispareti ca o sa va mature valul!

    adio, bă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.