Consumul de energie va stagna, cel mai probabil, în 2011

Consumul de energie cel mai probabil va stagna în 2011, întrucât nu există proiecte de dezvoltare din partea unor industrii precum construcţiile, industria metalurgică sau agricultura, a declarat, marţi, directorul general al Transelectrica, Adrian Băicuşi.

„Atâta timp cât nu vezi proiecte mari de dezvoltare, nu te aştepţi la o creştere a consumului. În privinţa marilor consumatori, cum este zona de ciment, dacă nu-şi revin construcţiile, (consumul – n.r.) ar putea rămâne ca în 2009. La fel, industria de prelucrare a metalelor este influenţată foarte mult de ce se întâmplă la nivel internaţional. Dacia este un fenomen atipic. Este dificil să vezi semne de creştere”, a afirmat Băicuşi, prezent la un seminar pe teme energetice.

El a adăugat că, dacă în luna iulie consumul era în creştere cu 4,6% faţă de perioada similară a anului trecut, în septembrie avansul s-a redus la 4,4%.

„Te aştepţi ca în toamnă consumul să crească. Nu văd semne de creştere”, a mai spus Băicuşi.

Consumul final de energie electrică a crescut în primele şapte luni din acest an cu 3,9%, la 29,282 miliarde KWh, cel al populaţiei s-a majorat cu 3,1%, în vreme ce iluminatul public a consemnat o scădere de 3,6%, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică.

Transelectrica este controlată de stat prin intermediul Ministerului Economiei.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.