Crin Antonescu, un fel de Traian Băsescu

Pe vremea Guvernului Adrian Năstase, PSD se gândea foarte serios la desfiinţarea PD-ului. Pentru desfiinţarea sărăciei, a inechităţilor sociale şi a corupţiei nu a făcut însă nimic.

După ce Traian Băsescu şi Alianţa PNL-PD au câştigat alegerile din 2004, şeful statului şi-a pus oamenii să conceapă un plan privind desfiinţarea PSD-ului. Pentru desfiinţarea sărăciei, a inechităţilor sociale şi a corupţiei nu a făcut însă nimic.

În momentul în care premierul PNL, Călin Popescu Tăriceanu, a început să nu mai asculte ordinele transmise de la Palatul Cotroceni, Traian Băsescu a dat ordin ca PNL-ul să fie desfiinţat. Pentru desfiinţarea sărăciei, a inechităţilor sociale şi a corupţiei nu a făcut însă nimic.

O parte din liderii PNL s-au executat imediat şi au format Partidul Liberal-Democrat. Ulterior, PL-D a fuzionat cu PD-ul şi, astfel, a apărut PDL-ul.

Cu Traian Băsescu la Cotroceni, cu Emil Boc la Palatul Victoria şi cu toate instituţiile statului vopsite în portocaliu, PDL şi-a propus să desfiinţeze Opoziţia. Pentru asta a inventat UNPR-ul şi a trecut la furtul de parlamentari de la PSD şi PNL. Pentru desfiinţarea sărăciei, a inechităţilor sociale şi a corupţiei nu a făcut însă nimic.

Cu Victor Ponta la Palatul Victoria, dar cu Palatul Cotroceni aflat tot sub stăpânirea lui Traian Băsescu, Crin Antonescu dă semne de nervozitate. Co-preşedintele USL a declarat la o întâlnire electorală că „trebuie dat un vot care să şteargă PDL de pe harta politică a României”. Domnul Antonescu este acelaşi politician care a criticat cu duritate încercarea lui Traian Băsescu şi a PDL de a desfiinţa PNL.

Aşadar, la fel ca dictatorul Traian Băsescu, aspirantul-dictator Crin Antonescu îşi doreşte desfiinţarea Opoziţiei şi, implicit, a sistemului democratic. Despre desfiinţarea sărăciei, a inechităţilor sociale şi a corupţiei, domnul Antonescu nu a spus nimic. Deocamdată doar nu a spus. Pentru ca să şi nu facă nimic, e nevoie ca mai întâi să ajungă la Palatul Cotroceni.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Sorin Avram 757 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.