Cristoiu, despre fuga lui Cherecheș. „Totul a fost organizat în așa fel încât să pară…”

Ion Cristoiu este de părere că fuga primarului de la Baia Mare, Cătălin Cherecheș  a fost o operațiune. „Totul a fost organizat în așa fel încât să pară neorganizat”, perspectivă care ne denotă o practică a serviciilor speciale.

Totodată, folosirea acestui termen amintește de un discurs fără precedent, de acum 4 ani,  cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la înființarea primelor unități ale Jandarmeriei Române în partea de vest a țării, scrie  activenews.ro.

La 1 iunie 1919 a avut loc organizarea acestor unități în Transilvania eliberată după modelul existent în restul țării.

La împlinirea Centenarului acestui act, Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a spus că șefii instituțiilor care ar trebui să apere România, de la Jandarmeria Română la SRI și Armată, „poartă uniforma altor state” pe sub cea a statului român.

Acesta a mai zis că „țara este condusă din Vest și mai din Vest” (ceea ce înseamnă din Est) și de-acolo își iau gradele și salariile șefii instituțiilor de forță. El a făcut trimitere la cei care au alte nume decât românii și conduc românia, cum ar fi Klaus Iohannis, Renate Weber, sau, la acea data, Eduard Hellvig, plus, apoi, Ludovic Orban: „Președinte, șefi de instituții importante, de la SRI de la Avocatul Poporului, au niște nume care n-au de-a face cu Grigore Ardelean, Mureșan Vasile sau Popescu Viorel.”, a spus actualul fugar.

Cătălin Cherecheș este primar în Baia Mare din 2011, la fiecare scrutin fiind votat de peste 70% dintre cetățenii care s-au prezentat la urne. Deși DNA l-a trimis în judecată pentru o presupusă luare de mită denunțată și acesta era deja încarcerat, Cherecheș tot a fost votat de 70% dintre cetățeni.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 4

15 Comentarii

 1. Rușine să-i fie. Cherecheș (kerekes) în limba maghiară înseamnă rotar. Dar cum noi suntem indolenți, ne uitam în gura unuia ca și Cherecheș de parcă ar fi descendentul lui Eminescu. Vai steaua noastră.

 2. Acum înțeleg de ce i.a fost permis sa fugă,nu a vorbit de râu de gradații sub solda serviciilor și EST ci doar de cei din Vest de fapt a plecat direct la Moscova 😉

 3. „Transilvania eliberată” în 1919?
  Nici poveste! Transilvania a fost OCUPATĂ în 1919!
  https://adevarul.ro/stiri-locale/cluj-napoca/fapte-putin-stiute-despre-cum-s-a-facut-unirea-din-1410382.html
  Apoi jegul maki’ Goga fugit de mulți ani la Bukale (după ce a fost timp de alți ani STIPENDIAT de la Bukale, pe ascuns, ca să scrie poezii „patriotice”!) a desființat Consiliul Dirigent, iar nemernicul brătian s-a ocupat de ceea ce știa el mai bine: SĂ FURE!
  https://www.banat.ro/academica/Vuia.htm
  În noua lui Țară, proiectu’ lui vechi, cătrindala hortodoksă a Încornorării lu’ Ferdi’, a fost construită 1920-22 cu banii jefuiți pe ascuns de pe transilvăneni, care la acel moment erau în proporție de 3/4 greco-catolici! Greco-catolicii au plătit (și au muncit la construcții pentru) cătrindala hortodokșilor regățeni! Simultan, nemernicul brătian a introdus în Transilvania practicile politice fanariote dă la Bukale, în primul rînd FURTUL LA URNELE DE VOT (așa a cîștigat în 1922), și CORUPȚIA GENERALIZATĂ (ceea ce sub Ungaria NU A EXISTAT!):
  https://adevarul.ro/stiri-locale/alba-iulia/spaga-intr-un-oras-din-transilvania-in-urma-cu-2295953.html

 4. Pai asta este si motivul pentru care a fost condamnat la puscarie cu executare: razbunarea securismului rromanesc.Este cam ca in cazul Mazare Radu,care isi baga si isi scotea in securismul rromanesc in sedinte si in particular.Ce a urmat stim.

 5. Mai nou a prins curaj si maestrul Cristoiu. Se vede ca nu-i mai este ‘tarsheala’ de securitate cata vreme incepe sa o considere prima vinovata a tot ceea ce se intampla dezastruos in Romania ultimilor 34 de ani. Pana acum dadea senin vina mereu pe altii desi toti erau si sunt marionetele securitatii. Incusiv majoritatea covarsitoare a celor din media. Oricum felicitari, maestrul realizeaza ca lumea din jur se schimba mai repede ca oricand.

 6. Daca maine cherechesul candideaza la presedentia Romaniei , eu cred ca minim 70% din romani il voteaza!Asa corupt cum il face, de o luna incoace, lupii in blana de oaie din colonia noastra draga( securici,procurici #cretini si lefegii postaci)-de par eczampl, luc la lighioanele ce au iesit, ca la comanda, din dumbrava minunata sa il muste pe transfugul cu viza, de basau PS nota 10+ Cristoiu pt memoria ta de …BATRAN! Ce se intampla acum e NOTA de plata a tradatorilor de tara si cozilor lor de topor, pt cele spuse de primar atunci!

 7. Ce sa spuna si babalaul acesta, orice escrocherie este opera serviciilor. Culmea, mai are cititori asta, inafara recrutorului.

 8. …mintenas se repede Don Ciolacu la Roma, la Donna Meloni, ca tot n-a vazut-o inca asa, mai de-aproape – si poate reuseste si el, cine stie, cum e expresia, „sa-i fure o sarutare”, ca n-o fi prim ministrul albanez mai smecher ca el, de la Buzau… Sa-l aduca pe Chereches inapoi, pana la alegeri, si-ar calca pe constiinta si-ar da de la el chiar si-un avion special, chit ca Tarom-ul nu e Crucea Rosie – da’ si-o promisiune simpla de la doamna Giorgia, si tot ar fi buna, ca vorba aia, ” verba poa’sa sa volant”, nu-i vina nimanui… Plus ca s-o fi saturat si dansul de pufuleti cu aroma de pizza, i s-o fi facut si lui de-o pizza adevarata, ca la mama ei… Numai doamna Gorghiu – aia de la dreptate si justitie, sau justitie in libertate, nu mai stiu cum ii zice – trebuie repede sa se hotarasca daca mai vrea chestia aia arzator de presanta, sa mute penitenciarele afara din orase – ca daca Chereches zice ca el nu suporta decat ultracentral, dracu’ ni-l mai extradeaza pe asta inapoi…

 9. & Păstrează o simpatie deosebită, domnul Nistorescu pentru domnul Cristoiu, îl publică des, orice ,,gogomănie”, așa cum se exprima domnul Cristoiu, ar spune, ?

 10. & Pensionarii ăștia și în parc, dacă se cunosc, se sprijină unul pe celălalt pentru a se deplasa, ?

 11. ‘elementar,draga Watson’:)))))))celebrul detectiv de media cu foamea-n gat, loveste din nou
  acest autentic Miss Marple de țaca-paca presa,altoit pe un Sherlock Holmes de Gagesti nu se lasa ,sa para ințelept si difuz

 12. Cherestes inapoi va ajuta la portofel ? Ura intuneca mintea si serviciile te conduc. Acesta este rolul taranului acesta. Publicati-l, sa nu se spuna ca „NU v-ati adus aportul” !

 13. Bravo, maistore Cristoiu, te-ai prins!
  Bravo și PSDPNL că au promis sau chiar au destituit vreo șase-șapte șefi din politie, așa se face în țările democratice.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.