Cum să pregătești carnea de miel ca să nu aibă miros

Preparatele pe bază de carne de miel sunt printre preferatele românilor pentru masa de Paști. Dacă vrei să scapi însă de mirosul specific, iată ce să faci:

De (R.C.)
Cum să pregătești carnea de miel ca să nu aibă miros

Preparatele pe bază de carne de miel sunt printre preferatele românilor pentru masa de Paști. Dacă vrei să scapi însă de mirosul specific, iată ce să faci:

Au mai rămas mai puțin de două săptămâni până la Paște, sărbătoare care, cel puțin pentru români, este echivalentă cu mese îmbelșugate. Mese de pe care nu lipsește, în general, mielul. Rețete de miel pot fi găsite în multe bucătării din întreaga lume, dar mielul la cuptor sau prăjit este pe placul tuturor. Multe persoane au o sensibilitate la mirosul acestei cărni delicate, însă acestea trebuie să știe că există variante de eliminare a acestuia.

Valoarea nutritivă a mielului

Ca toată carnea roșie, mielul este relativ bogat în calorii și bogat în grăsimi saturate, despre care se știe că sunt nesănătoase. Prin urmare, trebuie consumat cu moderație. Dar această carne are mai puține grăsimi saturate decât carnea de vită și porc și, în cea mai mare parte, conține acid stearic, un tip de grăsime saturată mai puțin dăunătoare.
Mielul este o sursă excelentă de:
  • fosfor, care este esențial pentru oasele sănătoase;
  • zinc, care este benefic pentru piele și sistemul imunitar;
  • fier, care este implicat în formarea globulelor roșii;
  • Vitamine B: riboflavină, niacină și B12. 

Cum să eliminați mirosul de miel

Când este gătit, mielul emană un miros specific care nu place tuturor. Dar poate fi eliminat. Pentru a scăpa de miros sau pentru a-i reduce semnificativ intensitatea, iată câteva sfaturi:
  • Înmuiați carnea în apă cu o cantitate mică de 9% oțet: este suficientă o lingură la litru de apă. După două-trei ore, clătiți carnea cu multă apă.
  • Marinați în vin roșu sau alb cel puțin două ore;
  • Ungeți generos bucata de carne cu muștar, înveliți-o în folie alimentară și puneți-o frigider pentru o oră. Clătiți apoi bine cu apă;
  • Înmuiați bucata de carne pe care vreți să o gătiți în chefir timp de cel puțin trei ore;
  • Înmuiați în apă minerală timp de 10-12 ore;
  • Îndepărtați toată grăsimea din carne, inclusiv venele. Aceasta este cea care dă acea aromă foarte specifică.

Rețetă pentru Miel la cuptor

Ingrediente

Pulpă de miel din față  1  buc. = 1500  g
Rozmarin 2  crengute = 8  g
Cimbru / cimbru 2  crengute = 2  g
Usturoi 25  g (sau mai mult, dacă vă place mai aromat)
Ulei de măsline 60  ml = 60  g
Sare după gust
Piper negru măcinat -după gust

Mod de preparare

Pasul 1. Pregătiți toate ingredientele.

Pasul 2. Se separă cimbrul și frunzele de rozmarin de tulpini și se toacă. Curățați și tocați mărunt usturoiul. Amesteca uleiul de masline cu usturoi, cimbru, rozmarin, sare si piper. Dacă vreți, adăugați mai multe condimente în marinadă, cum ar fi oregano, boia de ardei sau mentă uscată, pentru un plus de aromă.

Pasul 3. Frecați mielul cu amestecul rezultat și lăsați timp de 20 de minute. Preîncălziți cuptorul la 180°C și pregătiți folie.

Pasul 4. Înveliți mielul în folie și puneți-l la cuptorul preîncălzit pentru 30 de minute.

Pasul 5. Scoateți folia și coaceți încă 30 de minute. Dacă vă place mai bine făcut, mai lăsați în cuptor verificând din când în când.

 

 

 

Distribuie articolul pe:

6 comentarii

  1. Caniballi , setosi de range nevinovat. Le e sete de adrenochrome. la capitolul asta evreii au facut eforturi . Tel Aviv este una diantre capitalele vegetariano ale lumii.

  2. De ce a-i inlatura mirosul, daca tot iti asumi pacatul de a-l consuma? Aveti grija la continutul de lactoza – acela va da „starea de rau” (bietul puiut!). Isus: „nu mai sacrificati mieii!” („Tatal Meu nu va cere asta” – se referea desigur la uciderea nevinovatilor in numele lui „dumnezeu”). Merci de cenzura!

  3. Pai daca n-are mirosul specific de miel, n-are niciun haz. Incepi sa te intrebi daca nu-i cumva vreun caine sau un cotoi mai mare……[Rumburak]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.