Cum sunt forțate granițele țării noastre de sirieni, irakieni și egipteni

Ca să vă faceți o idee despre ritmul în care sunt forțate ilegal de către migranți frontierele României, punctele prin care ei trec, de unde și cum vin aceștia, vă prezentăm cazurile oficiale anunțate public de Poliția de Frontieră Română pentru luna septembrie a acestui an. Nu avem nici o garanție că sunt toate, sunt doar cele comunicate publicului larg. În diferite situații, IGPF anunță că se pune în aplicare acordul de readmisie. În altele, persoanele sunt duse la Poliție pentru continuarea cercetărilor și reținute în centrele românești de cazare. De unde apoi unii chiar fug.

30.09.2016 – Doi cetăţeni sârbi, călăuze, despre care există indicii că s-au implicat în trecerea ilegală, cu taxiul, peste frontieră, în România, a unui grup de 11 migranţi (8 bărbaţi, o femeie şi 2 copii), au fost reţinuţi la Timişoara. Ei încercau să forțeze în zona de competenţă a Sectorului P.F. Jimbolia. ”Cei doi sârbi au racolat migranţii din Belgrad, i-au transportat până în apropierea frontierei cu România şi i-au îndrumat să treacă ilegal frontiera, urmând să îi preia de pe teritoriul României şi să-i transporte spre Ungaria”, precizează IGPF.

21.09.2016 – Patru persoane (2 cetăţeni sirieni şi 2 irakieni) care încercau să intre ilegal, pe jos, din Serbia în România, pentru a ajunge într-un stat din vestul Europei au fost depistați de Poliţia de Frontieră Moraviţa – I.T.P.F.

20.09.2016 – Opt migranți – șase cetăţeni irakieni şi doi sirieni, dintre care patru minori, care au trecut fluviul Dunărea cu două bărci, încercând să intre ilegal în România -, au fost descoperiți de Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Giurgiu. Ei au declarat că au plecat din ţările de origine cu intenţia de a ajunge în Austria, fapt pentru care au apelat la ajutorul unor călăuze care le-au organizat călătoria, contra unor sume cuprinse între 2.000 şi 3.500 de dolari de persoană. Migranţii s-au deplasat pe traseul Turcia – Bulgaria şi au fost cazaţi într-un hotel din Sofia. Ulterior au fost preluaţi de un cetăţean bulgar, care i-a transportat la malul Dunării, cu un autovehicul şi i-a îmbarcat în două ambarcaţiuni de mici dimensiuni cu care au traversat fluviul Dunărea.

19.09.2016 – Din nou s-a forțat Moravița. Șapte persoane au încercat să intre ilegal, pe jos, din Serbia în România. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că grupul era format din 5 cetăţeni egipteni, un algerian şi un pakistanez, cu vârste cuprinse între 19 şi 35 ani. Aceştia au declarat că au plecat din Serbia pe jos, cu intenţia de a ajunge într-un stat din vestul Europei.

17.09.2016 – Doi tineri migranți care plecaseră din tabăra din Kosovo au fost prinşi în timp ce încercau să intre ilegal din Serbia în România prin păpușoi: ”În dimineaţa zilei de 17.09.2016, în jurul orei 8,40, operatorul Sistemului Optronic de Supraveghere Attica din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare, judeţul Timiş, a observat pe direcţia localităţile Valcani şi Beba Veche, în culturile agricole din apropierea frontierei, două persoane care nu îşi justificau prezenţa în zonă. Au fost depistate două persoane de sex masculin, ascunse într-un lan de porumb, care au fost preluate şi transportate la sediul Poliţiei de Frontieră, pentru cercetări”.

14.09.2016 – Polițiștii au depistat o reţea de trafic de migranţi, reuşind să reţină în apropierea Punctului de Trecere a Frontierei Cenad un grup de 24 migranţi şi 4 călăuze (cei 24 sunt de origine afro-asiatică şi 4 călăuze de naţionalitate sârbă). Ei au încercat să treacă ilegal frontiera cu ajutorul unei autospeciale cu termoviziune.

12.09.2016 – 15 migranţi (8 cetăţeni din Afganistan, 4 din Kosovo, 2 din Pakistan şi 1 iranian), bărbați, cu vârste cuprinse între 14 şi 35 de ani, au fost depistaţi de poliţiştii de frontieră timişeni în timp ce încercau să treacă ilegal frontiera pe la Sânnicolau Mare. Ei încercau să treacă ilegal frontiera din Serbia, pe direcţia localităţilor de frontieră Valcani – Beba Veche.

11.09.2016 – 4 persoane de sex masculin, erau la a doua tentativă de trecere ilegală spre Ungaria, au fost depistați pe malul râului Mureş, pe direcţia localităţii de frontieră Saravale. S-a stabilit că sunt cetăţeni din Kosovo, solicitanţi de azil cazaţi deja în România, la Serviciul pentru Imigrări Timiş, cu vârste cuprinse între 20 şi 25 de ani.

Și forțarea continuă. Ieri, pe 1 octombrie, 7 tineri din Irak, ascunși intr-o platforma auto, au fost depistați la frontiera cu Bulgaria. Poliţiştii de frontieră de la Calafat au depistat, ascunşi într-un spaţiu special amenajat sub platforma unei autoutilitare, şapte cetățeni irakieni (patru femei şi trei bărbaţi, cu vârste cuprinse intre 15 si 23 ani), care intenţionau astfel să intre fraudulos în România.

În aceste condiții nici nu e de mirare decizia de a fi scoase urgent la concurs 520 posturi vacante de agenţi de poliţie în domeniul operativ, prin încadrare directă ca poliţist, repartizate la Timişoara, Sighetu Marmaţiei, Iaşi ,Giurgiu, Oradea și la Garda de Coastă.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.