Datul cu părerea

Opinia este tot mai expusă tocmai de cei care subminează ordinea și legislația României, dându-și cu părerea contrar fișei postului, în loc sa aplice prevederile legilor.

Inducerea în eroare nu mai este atributul exclusiv al televiziunilor comerciale, sau al grupurilor infracționale, situația se poate regăsi, nu întâmplator, sub pana celor care au obligația legală să preîntâmpine și să anuleze orice echivocuri.

Magistrați la ditamai instanțele își dau cu părerea într-un mod în care nu există alternativă la excluderea acestora pe bandă rulantă din Justiție.

Datul cu părerea și admiterea lipsei probelor, respectiv afirmațiile fără acoperire, într-o instanță, în sprijinul unei părți, este desigur infracțiune a magistraților.

Există magistrați care cred, și reușesc, că pot să facă legi, fiind astfel deasupra legii, să consacre realități juridice inexistente, norme de aplicare cu aparența de drept, narațiuni peste narațiuni ale culpei.

Cum de s-a ajuns într-un asemenea punct, nu e greu de răspuns. Infracțiunile politice adăugate infracțiunilor din justiție au generat un monolit aparent imposibil de demontat.

Magistrații fac astăzi un exercițiu care decurge dintr-o inamovibilitate dramatic înțeleasă, pentru că a existat o încurajare și o susținere în această direcție.

Ceea ce uită o parte a magistraților de astăzi, fapt recunoscut de proprii lor colegi, este că toate culpele, fumigenele pe care și-au statuat opiniile interesate și nelegale, cad in sarcina unor viitoare sancțiuni mai mult decât necesare.

Faptul că asemenea personaje acced la pensii speciale reprezintă un pericol pentru România și Europa, pentru umanitate.

Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție trebui susținută și ar fi necesar, pentru îndreptare stării actului de justiție, pentru început câteva loturi de magistrați să fie trimiși de urgența în cel mai fericit caz acasă.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 15
Ioan Vieru 1336 Articole
Author

9 Comentarii

  1. In afara de mentinerea SIIJ, procurorii trebuie scosi din randul magistratilor si adusi pe aceeasi treapta cu avocatii. Orice deviere de la litera legii, precum si orice incercare de a impune legi inventate trebuie pedepsita cu excluderea din magistratura si chiar din sistem. Altfel, vom deveni robii unor ticalosi, care isi vor bate joc de oricare cetatean fara aparare.

  2. Voi ziaristi, profesionisti si de buna credinta, independent de orice partid, asa cum ar trebui sa functioneze a 4-a putere in stat , asteptati degeaba ca ticalosii si ticalosiile justitiei sa se „sanctioneze” ei pe ei sau alte organe si puteri in stat pe ei , de la varf in jos!
    Daca nu puneti voi mana concret ca sa culegeti miile de sentinte date pe invers de sutele de „magistrati” din motive de coruptie, trafic de influienta, hotii organizate, manevre politice….si sa devoalati judecator cu jedecator cu sentinta ticaloasa la vederea tarii, de jos in sus, atunci nu se va restabili niciodata nimic in justitie, si fara justitie tara si natiunea Romana dispare, furata cu totul, de la individ la societate, pe toate planurile!

  3. Domnule Vieru aveti dreptate . Ce pacat ca vorbiti ( scrieti ) in pustiu

  4. Ionescu – se pare ca nu numai domnul Vieru vorbește în pustiu ci, si noi. Deosebirea dintre comunism si capitalism e una minora, cand vine vorba despre eficiența cuvântului. În comunism aveti dreptul de a spune ce doresti, dar te cenzurai ca să nu suporți consecințe. În capitalism vorbești, comentezi, dai verdicte si niciun decident nu tine cont de ideile tale. Deci, ori taci( ortaci) ori vorbești rezultatul e acelasi. Trăiască capitalismul ca ne-a oferit circ pe pâine si pâine cu circ. A, da, uitasem. A trimis pe scenă toti retardatii antinationali, anticrestin si antiumani corect politic tunsi si vopsiti curcubeic si foarte mult cur- cu- beizadele.

  5. Este o aiureala sa faci mereu comparatie intre comunism (care comunism?) si capitalism (care capitalism?) in lipsa de argumente la zi si convingatoare. Tineretul de azi nu va fi niciodata convins de relele soietatii actuale opunandu-i un mod de viata trecut care nu-i intereseaza de loc. Vorbim aiurea!

  6. Eram sigura, după primele rânduri, ca va deranjează în special magistrații care iau poziție împotriva SS. Daca o vedeți pe Florea făcând ordine în justiție…

  7. Atata timp cat nu exista teama ca ar putea fi pedepsiti pentru deciziile proaste date, intentionat sau nu, judecatorii nostri vor continua sa persiste in prostie. Iar in ceea ce priveste procurorii, simpla existenta a spiritului ”portocala”, senzatia de atot-puternicie, spune tot.

  8. In fata cui raspund magistratii de hotararile care le dau,cum vor muschii lor si care nu au nici o legatura cu legile tarii O fac pe fata,fara rusine,fara constiinta,fara jena,fara teama ,considerand ca ei asa interpreteaza legile.In fata cui raspund ei ,de plimbarile pe usile tribunalului ani intregi ale populatiei,de banii cheltuiti,de sanatatea pierduta,de averi pierdute,[multi care mor cu dreptatea in mana],in speranta naiva a oamenilor ca vor obtine dreptatea.Poti sa ai cel mai bun avocat,sa ai dreptate conform legilor,daca partea adversa ..a ajuns la judecatori,,nu ai nici o sansa sa castigi.Hotarari care daca n-arfi de plans ar fi de ras si pentru un nespecialist in domeniu,ai impresia ca sunt editate de partea adversa.Rusne sistemului juridic romanesc.Numai de frica se mai poate indrepta,meteahna care se transmite si magistratilor tineri.

  9. „Datul cu părerea și admiterea lipsei probelor, respectiv afirmațiile fără acoperire, într-o instanță, în sprijinul unei părți, este desigur infracțiune a magistraților.” – la asta se adauga si falsificarea probelor, astfel incat favorizarea unei parti sa para plauzibila, insa la o simpla verificare actiunea banditeasca devine si mai penala atat pentru procuror cat si pentru judecator.
    „Există magistrați care cred, și reușesc, că pot să facă legi, fiind astfel deasupra legii,..” – Aiuristica asta judiciara este principala „aroganta” a magistratului corupt/aservit sistemului. Pe astfel de „legiferari aiuristice” se bazeaza intreg sistemul judiciar (motivarile), iar faptul ca nu sunt pedepsiti, nu raspund, ii face si mai creativi pe traficantii legiilor De aici si spectacolul pentru gura-casca.
    Faptul ca procurorul a fost inaltat la rang de magistrat, este ca si cum porcul s-a suit in copac si pretinde ca el a fost la inceput maimuta creationista a lui Darwin.
    Daca SIIJ ar fi functionat, mii de magistrati erau acum expulzati din magistratura si in drum spre zabrele.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.