Consiliul Superior al Magistraturii încearcă dezghețul

Exercitarea cu rea-credință, respectiv abuzul în exercitarea funcției, a transformat Justiția din România într-o serie neagră prin care unii magistrați, și nu puțini, și-au permis cu de la sine putere, sau prin presiunea la care au fost supuși, să aibă opinii nelegale în judecarea cauzelor.

Fapta în sine este extrem de gravă, cu consecința excluderii din magistratură și, desigur, suportarea altor consecințe.

Inspecția Judiciară s-a aflat, prin tertipuri tipice mediului infracțional, ani în șir, într-o poziție de descurajare a cercetării faptelor magistraților, fiind mai mult un paravan de protecție.

Nenumăratele cauze câștigate la CEDO nu au fost nici acestea un argument pentru a face ordine într-un domeniu esențial pentru buna funcționare a statului și supremația legii.

Cercetarea magistraților este una dintre dimensiunile garanțiilor pentru stabilizarea statului democratic și a drepturilor constituționale, de însănătoșire a României.

SECȚIA PENTRU JUDECTORI ÎN MATERIE DISCIPLINARĂ a CSM pare să își intre în atribuții, pronunțându-se în 14.02. 2024, printre alte cauze specifice, pentru excluderea din magistratură a unui judecător de la Judecătoria Galați.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 8
Ioan Vieru 1332 Articole
Author

5 Comentarii

  1. `GENERALITĂȚI,GENERALITĂȚI-NU TU NUME,NU TU SPEȚĂ, -DOAR O BOMBIȚĂ –”MI…FĂ-TE CĂ LUCREZI”-ASTA-I ÎNSUȘIREA ESENȚIALĂA ELITELOR „CODUCITOARE”! APROAPE SIGUR -PERSOANA LUA PENSIE SPECIALĂ DE PE VREMEA„„PRESCRIPTURII!!”NO ȘI CE !

  2. Magistrații acuzați de exercitare a funcției cu gravă neglijență și favorizarea oamenilor de afaceri Ioan și Viorel Micula scapă nepedepsiți./////`GENERALITĂȚI,GENERALITĂȚI-NU TU NUME,NU TU SPEȚĂ, -DOAR O BOMBIȚĂ –”MI…FĂ-TE CĂ LUCREZI”-ASTA-I ÎNSUȘIREA ESENȚIALĂA ELITELOR „CODUCITOARE”! APROAPE SIGUR -PERSOANA LUA PENSIE SPECIALĂ DE PE VREMEA„„PRESCRIPTURII!!”NO ȘI CE !

  3. Ala n-a stiut tabla impartirii . Sau nu facea parte din mafia lor.

  4. Inspectia judiciara? Niste nenorociti ! Am avut doua spete in care i-am sesizat si efectul, cel relatat de ceilalti comentatori – „batista pe tambal”. Se ascund in spatele inamovibilitatii judecatorilor si trimit orice abatere a acestora la solutia din sentintă/decizie, iar acolo, vezi Doamne, nu se pot implica.
    Nu cred în „indreptarea” comportamentului instituțional al acestor nenorociti. Vorba cuiva – respectivul nu face poarte din gasca, sau a calcat grav „pe bec”.
    Scârbă maximă !!!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.