De ce merg guvernanții la Bruxelles? „Ca să arate că fac ceva”

Premierul Marcel Ciolacu vrea să negocieze la Bruxelles deficitul bugetar asumat de România. Ținta de deficit bugetar asumată pe anul acesta este de 4,4%, numai că șansele să ne încadrăm în ea sunt aproape nule.

Chiar și dacă Guvernul Ciolacu va impune măsuri fiscale și reduceri de cheltuieli de la 1 septembrie șanse tot nu sunt. Guvernanții vor să meargă la Bruxelles să negocieze cu reprezentanții Comisiei Europene ridicarea acestei ținte de deficit.

Senatorul USR Ștefan Pălărie este sceptic și nu dă prea multe șanse că vor reuși ceva guvernanții.

„Cred că dl Ciolacu împreună cu echipa vor merge acolo și – nu știu în care dintre limbile de circulație internațională pe care dl Ciolacu le vorbește, probabil din mâini – vor încerca să explice că n-au făcut mai nimic (…) în privința reformelor. Oamenii vor spune: „bun, veniți aici să cereți o nouă păsuire, amânare, tergiversare. Haideți să luăm din toate reformele promise, care față de alte decenii ale istoriei României sunt recompensate cu fonduri din PNRR, câte ați reușit să faceți? Ați apucat să faceți 75%?”, „Nu”, „50%?”, „Nu”, „Un 25% măcar ceva important să raportăm”? „Nu”, „Măcar aia cu pensiile speciale, ați făcut ceva?”, „Nu”.

Efectiv încerc să-mi imaginez acest dialog și nu pot să-mi dau seama cum reprezentanții Comisiei Europene pot să-i ia pe reprezentanții acestui onor guvern cât de cât serios, când mai degrabă răspunsurile lor vor fi „ne vom ocupa”. Bun, dar cu reforma pensiilor speciale, reforma salarizării, reforma sistemului integrat de pensii ați făcut ceva?”, a declarat Ștefan Pălărie.

Acesta a mai precizat că probabil guvernanții știu că nu au nicio șansă la Bruxelles, dar tot merg să discute ca să arate că fac ceva.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

12 Comentarii

 1. Brucsell = Mosckva II

  Azi , in anul 2023 , praktic si cel mai nepregatit individ dar cetatean al UE , stie ca : ” Soarele rasare azi de la Brucsel” = satul dotat cu cladiri cu termopane considerat centrul administrativ al U.E. si care este consideat = al IV-lea Reich .

 2. De la Brucsel se umfla 10.000 de euro pe luna degeaba. E normal, UE exista degeaba pentru Romania. UE afunda Romania in prapastie….Nici o problema, fara UE Romania se ridica in alte formule, mai putin mincinoase, care nu cer deputati inutili si de forma…Lumea e mare in afara UE. Esti mai liber afara din UE…..Altfel, Ciolacu NU poate face nimic..Falimentul UE nu poate fi evitat

 3. Dincolo de faptul ca este vorba de Ciolacu, invocand declaratiile lui Palarie, autoarea articolului se descalifica iar simpatiile ei politice sunt mai mult decat stravezii. Este alegerea ei, dar ca jurnalist chipurile impartial este cel putin jenant. De ce nu sufla o vorba despre Ghinea si Catu, autorii dezastrului din PNNR ?!

 4. Simplu: merg, ca sa aiba de unde sa se intoarca.

 5. D=na Liliana, articolul dvs. seamana cu o reclama la un medicament: ,,dac o intreaba ce are, de ce o intreaba, daca n-o intreaba de ce n-o intreaba…..Dupa dumneavoastra daca Ciolacu a plecat la Bruxelles, sigur greseste el cu ceva.

 6. se duc sa sarute papucul sultanei si sa dea peschesul….poate poate reduce birul…..

 7. Limba de circulatie internationala pupatul in fund pentru f0ndul UE.

  PNRR l-a facut brucselezii USR sa nu poata fi antinsw conditiile impuse peste ce tine de pensii speciale. In esenta banii promosi la PNRR de fapt imprumuturi pe langa cele 150mld. deja facute. 200 de miliarde sau mai mut, nu-i cu mult diferit.

 8. În logica lucrurilor, vacanța europarlamentară durează până la 1 septembrie, pen’ce merg inainte de această dată la Bruxelles ?!

 9. Asta cu PNRR-ul e bau-baul care era acum vreo 25 de ani cu FMI-ul. Pa cum facem sa mai luam un rand de piele de pe aia care inca mai muncesc cinstit? asa, usor, o taxa in plus, o marire de preturi la carburanti, niscte taieri mascate de leafa, ca doar astea aduc bani repede la buget!!!

 10. Merg la Bruxelles ca sa arata poporului ca ei vor sa faca ceva bun ,dar nu sint de acord cei de la Comunitatea Europeana.Asa ca o deplasare aolo pe banii statului si cu citeva cumparaturi ,nu le strica baietilor destepti .

 11. Vina lui Ciolacu este ca vrea sa repare catastrofele facute de guvernele mele ale lui Johanis. Cel mai catastrofal a fost guvernul lui Mandolina cand tara a fost condusa de Arafat si Vela, doua caricaturi profesionale. Au bagat tara definitiv in rahat. Au urmat apoi ceilalti care au indatorat tara la ordinul personal al lui Johanis care a vrut doar aprecieri personale de la cei de afara. Sasul sta acum la odihna si rade satisfacut de prostia romanilor ( ‘romanii’ care l-au reales).

 12. A merege la Bruxelles inseamna a distruge RO acest colhoz UE condusi de diavoli drogati ,pedofili .homalai si tot felul de anomali umane trebuia desfiintat de mult iar bulibasa ciolacu este la nivelul lor avantajul lui ciolacu este ca el stie 2 limbi internationale perfect limba romana si limba romanes socheres un om de mare cultura si valoare politica

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.