Debitul Dunării, cu 1.750 mc/s sub media multianuală a lunii noiembrie

Debitul afluent al Dunării la intrarea în ţară, secţiunea Baziaş, este cu 1.750 mc/s mai mic decât media multianuală a lunii noiembrie, de 4.850 mc/s, a declarat marţi, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al Administraţiei Bazinale de Apă „Jiu”, Camelia Bărbuţu.

Potrivit sursei citate, această situaţie, datorată lipsei de precipitaţii în bazinul hidrografic al Dunării şi afluenţilor săi, se va altera şi în următoarea perioadă, prognozându-se ca până pe 14 noiembrie debitul să coboare până la 2.700 mc/s.

„Debitele defluente la barajele Porţile de Fier I şi II înregistrau, marţi, valori de 860 mc/s şi respectiv 2.650 mc/s. Acest lucru este generat de prioritatea hidroenergeticienilor de a stoca cât mai mult volum de apă în lacurile de acumulare şi de a asigura, astfel, o producţie normală, în aceste condiţii, de energie electrică”, a precizat Bărbuţu.

În aval de Porţile de Fier II (kilometrul 863+358), la staţia hidrometrică Gruia, nivelul Dunării faţă de cota zero a mirei măsura plus 26 cm, iar la cea de la Calafat – 16 cm.

Circulaţia fluvială pe Dunăre încă nu este afectată de adâncimile din zonele critice Mîrleanu (km. 326), Fermecatu (km.322) şi Seimeni (km.292).

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.