Diseară, Ana Ularu va fi la „ANONIMUL”, la proiecţia „L1-L5”

Ana Ularu are rolul principal în ”L1-L5”, un scurtmetraj puternic şi optimist despre viaţa unei tinere care învaţă să trăiască altfel în urma unui accident grav de maşină. Bazat pe experienţa reală a regizoarei Letiţia Roşculeţ, realizat cu onestitate, uneori cu umor, alteori cu durere, filmul a fost prezentat la Cannes anul acesta şi va fi proiectat diseară (joi, 14 august 2014) la ”Arena Verde Stop”, de la ora 22.40, în cadrul Festivalului Internaţional de Film Independent ANONIMUL, ediţia a XI-a (intrarea liberă). Pe Ana Ularu o veţi putea vedea şi mâine, 15 august, de data aceasta pe scenă, în piesa În parc, la Godot Café-Teatru, de la ora 19.30.

În ”L1-L5”, Mara, personajul Anei Ularu, este victima unui accident de maşină în urma căruia rămâne paralizată. După 60 de zile în spital, când universul auster de acolo îi va deveni familiar şi, în absurdul situaţiei, prietenos, Mara nu va mai putea să se adapteze din nou vieţii de afară. Tinerei i se spune că şansele de a merge din nou sunt minime.

L1-L5 m-a atras în primul rând prin povestea emoţionantă şi optimistă”, spune Ana Ularu, „prin forţa personajului de a supravieţui, de a nu îşi accepta soarta potrivnică. E un film făcut cu drag, alături de o regizoare curajoasă, căreia îi mulţumesc”, adaugă ea.

„Un film despre adaptare ca proces suprem al supravieţuirii”, spune regizoarea Letiţia Roşculeţ.

În secţia de recuperare

Proiectul de debut al regizoarei Letiţia Roşculeţ şi al casei de producţie ”Cloud9film”, L1-L5 (scurtmetraj ficţiune, 2013), are 29.30 de minute. Din distribuţie fac parte: Ana Ularu, Sânziana Tarta şi Adina Răpiţeanu, iar scenariul şi regia îi aparţin Letiţiei Roşculeţ. Filmul este produs de Emilia Vlad, imaginea este semnată de Şerban Ionescu, montajul – Liviu Neagoie, iar sound designul – Cristian Mihai.

La ANONIMUL, filmul va rula în secţiunea Romanian Off Section, alături de scurtmetrajele „O lume nouă„, de Luiza Pârvu, „Bucureşti, te iubesc!”, de Mircea Ghinescu, „Să mori de dragoste rănită„, de Iulia Rugină, „Brigada neagră„, de Andrei-Nicolae Teodorescu, „Lumină firavă„, de Florina Dumitrache, „Şi băieţii câteodată„, de Matei-Lucaci Grunberg, şi „Zi de târg„, de Sergiu Ciorescu.

Ana Ularu şi-a început cariera la vârsta de 9 ani, debutând în trei coproducţii româno-franceze pentru televiziunea M6. Primul rol în teatru a venit la 15 ani, alături de Ştefan Iordache, în „Lolita„, spectacol în regia Cătălinei Buzoianu. A lucrat atât cu regizori consacraţi, cât şi cu reprezentanţi ai noului cinema românesc.

În ultimii ani, Ana a câştigat numeroase premii cu rolul Matilda din filmul Periferic, printre care prestigiosul Premiu pentru ”Cea mai bună actriţă” la Festivalul de Film de la Salonic, Premiul ”Gopo” pentru cea mai bună actriţă din România (2012), şi trofeul ”Boccalino”, oferit de criticii elveţieni de la Festivalul de Film de la Locarno (2012).

Ana Ularu într-un rol dificil

Ana Ularu a fost selecţionată în programul „Shooting Stars“, la Festivalul de Film de la Berlin, program care îi reuneşte şi promovează pe cei mai buni zece tineri actori europeni.

Au urmat roluri principale în producţii internaţionale mult aşteptate de public, inclusiv în serialul Familia Borgia, difuzat de HBO, producţia Showtime avându-l cap de afiş pe Jeremy Irons.

Din filmografia Anei amintim Turkey Girl, un scurtmetraj realizat de Cristian Mungiu şi inclus în proiectul internaţional Lost and Found, Italiencele (regia: Napoleon Helmis), Hârtia va fi albastră (regia: Radu Muntean) şi Youth Without Youth (regia: Francis Ford Coppola). Au urmat rolurile principale din producţiile româneşti Sunt o babă comunistă (2013), în regia lui Stere Gulea, şi din O vară foarte instabilă (2013), în regia Ancăi Damian.

În toamna lui 2014 o veţi putea vedea pe marile ecrane în Serena, în regia câştigătoarei de Oscar, Susanne Bier, unde Ana Ularu joacă alături de Bradley Cooper şi Jennifer Lawrence.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Magdalena Popa Buluc 7431 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.