Educaţie copii: Cum să înveţi copilul să-şi seteze obiective

Orice părinte vrea să dea cea mai bună educaţie copiilor lui. Pe lângă regulile ce ţin de siguranţa şi integritatea sa, pe lângă regulile de comportament, bună purtare şi etichetă, părinţii mai trebuie să aibă grijă şi de alt un aspect destul de important în educaţia copiilor: stabilirea obiectivelor şi găsirea soluţiilor optime pentru atingerea lor.

Poate părea un subiect ce trebuie abordat la vârste mai mari, în adolescenţă, însă el trebuie implementat de la cele mai mici vârste. De ce sunt importante obiectivele, ţelurile, visurile? Pentru că astfel totul capătă un sens, o menire. Ei ştiu că trebuie să ajungă undeva, iar de acolo mai departe, spre alte obiective. Se spune că dacă nu-ţi faci un plan pentru succes, îţi planifici cu siguranţă eşecul.

Iată câteva sfaturi care te vor ajuta în educaţia copiilor tăi în scopul stabilirii de obiective. Şi totul începe cu tine. Cea mai bună modalitate de a-ţi educa copiii spre îndeplinirea obiectivelor este să fii un bun exemplu pentru ei în acest sens. În plus, te poţi folosi de jocuri care să-i îndemne să-şi stabilească obiective, să-şi facă planuri, să respecte termene, dead-line-uri. Odată deprinse aceste obiceiuri sănătoase, prin joc, la maturitate vor fi o a doua natură.

1. Începe cu paşi mici: ajută-ţi copiii să-şi stabilească obiective mici pe care să le rezolve uşor. În acest fel vor căpăta încredere în forţele proprii.

Citeşte continuarea aici: http://sfatulparintilor.ro/prescolari/comportament-si-dezvoltare/educatie-copii-cum-sa-inveti-copilul-sa-si-seteze-obiective/

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.