Eugen Uricaru, la Cotidianul

Scriitorul Eugen Uricaru, în Cotidianul.ro. Cunoscutul publicist va avea o rubrică al cărei titlu poate dezvălui multe: „Un fel de a fi“.

 

Primul articol din această nouă rubrică va putea fi citit mâine și îi va fi dedicat unui erou mai special: Avram Iancu. Drama Crăișorului Munților, declarat nebun de propriul tată, poate fi citită începând cu ora 11.11

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

5 Comentarii

 1. Romania = Tara oamenilor inerti

  Chiar dac-ar fi bombardati de rakete , romanii , politicienii romani , ziaristii romani – cu totii , nu ar avea reactie , nu ar avea nicio treaba cu REALITATEA .

  In aceasta tzara Romania – isi duc traiul mizer oameni deja morti.

 2. De ce nu o rubrica despre Doina Cornea?
  Dar chiar nu conteaza ca a sifonat la Securitate despre regretata Doina Cornea?
  Sa nu uitam ca doamna Doina Cornea a fost cea care i-a batut obrazul si care a povestit despre colaborarea lui Eugen Uricariu cu Securitatea. Asta intr-un moment cand se pregatea sa candideze pentru sefia Uniunii Scriitorilor. Atunci a declarat ca este santajat de Doina Cornea.
  🤮🤮🤮🤮🤮

 3. Inteleg sa existe clementa pentru cei racolati de Securitate la varste fragede. Sau pentru cei cu alta orientare sexuala care putea sa fie imediat saltati si bagati in inchisoare.
  Nu este cazul lui Eugen Uricariu care a fost un rasfatat al UTC-ului.

 4. @Bogdan: Doina Cornea era o fanatica. PNT-CD al ei a si fost dat afara din viata politica dupa 1989. Si-n relatia Uricaru-Doina Cornea, primul are dreptate, nu ultima. Madam Cornea îsi lua notite de la E.L. si le repeta constiincios tot la E.L. Si-a-mproscat tara cu noroi în mod public. Semidocta, însa cu pretentii. N-ai decât sa-i citesti dosarul, daca tot o idolatrizezi. Si daca ai ceva studii si lecturi, sa te si distantezi. Pâna la finele lui ’89, România era o tara industrial-agrara independenta (productie proprie) si suverana (fara trupe si baze militare de ocupatie pe teritoriu). Dupa, a disparut: industria si agricultura, facute praf de Nastase Adrian si clica, economiile, de Isarescu, si cultura de sirul tembelilor de prin ministere. Plus ocupatia teritoriala (au venit americanii pe care-i astepta Cornea, nu-i asa, individa paseista, fiindca voia viata interbelica, când România nu era decât nominal o tara, ca-n rest, analfabetism si agricultura, bogatiile naturale fiindu-i exploatate tot de americani, la fel ca astazi. Pohta ce-a pohtit-o. Si tu, daca habar n-ai, si nici o solutie, abtine-te. Uricaru n-o cultiva pe Cornea. Era om cu minte. Rece, dar cuminte. Nu tradator zanatic, si pe toate drumurile, cum era individa (necitita, fiindca tot veni vorba). „Regretata”: n-ai decât s-o regreti singur.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.