FCSB, victorie confortabilă, dar evoluţie modestă

Omul meciului – un jucătora adus de la retrogradata Oţelul Galaţi. Tade s-a integrat în echipă fără să fi făcut un atrenament cu FCSB. Bombe la Razgrad şi la Paola.

AS Trencin – FCSB 0-2 (0-0)

FCSB a câştigat cu 2-0 la Zilina şi este în proporţie de 99,99% calificată în turul III preliminar al Ligii Campionilor. Avansăm acest procent nu datorită scorului înregistrat în deplasare de către bucureşteni, ci datorită calităţii modeste a campionei Slovaciei. AS Trencin a demonstrat că este în progres faţă de dubla (2-2 în deplasare şi 1-3 acasă) cu Astra Giurgiu, dar este exponenta unui campionat slab şi, pe lângă lipsa de experienţă europeană, a dovedit şi multă naivitate. Practic, AS Trencin are în faţă 6 jucători de valoare, joacă binişor la mijloc, dar catastrofal în atac. Cel puţin aşa s-a văzut marţi seara. Ori de câte ori gazdele se aflau în atac, în preajma careului mare, jucătorul care avea mingea se angaja stric în acţiuni individuale fie unu la unu fie chiar unu la doi sau chiar unu la trei cu adversarul. Şi 99% din aceste tentative de rezolvări individuale ale fazelor de atac au fost sortite eşecului. Doar în 3 situaţii jucătorii gazdelor au combinat în atac, şi atunci au avut două situaţii mari de a înscrie, dar Guilherme a scos de pe linia porţii, respectiv Cojocaru a respins cu piciorul. Un astfel de adversar a întrecut FCSB, dar trebuie spus că roş-albaştrii au jucat de nota 4 în prima repriză şi de 6 în partea a doua.

Un retrogradat – omul meciului

În primul mitan, nimic nu a prea mers la cei de la FCSB. Consturcţia a fost zero – Breeveld şi Muniru au fost din alt „film” – Chipciu a jucat în nota lui obişnuită din 2015, adică foarte slab, Stanciu a fost şters, în faţă au mişcat doar Adi Popa şi Tade, jucător adus cu 20 de ore înainte de meci direct de la Cluj. În apărare, Papp a fost şi el slab, doar Tamaş, Varela şi Guilherme ieşind în evidenţă. În primele 45+1 minute, FCSB nu a tras niciun şut pe spaţiul porţii. A trimis Varela o minge în poarta adversă, dar atât el cât şi Tamaş se aflau în offside. Din minutul 60 jocul celor de la FCSB se schimbă radical după înlocuirea lui Chipciu cu Hamroun. Raidurile acestuia pe partea stângă destabilizează apărarea adversă şi la 4 minute depă intrarea sa în teren, obţine o lovitură liberă din partea stângă lateral, pe care Stanciu o transformă şutând direct pe colţul scurt, mizând pe surprinderea portarului şi a apărătorilor care se aşteptau la o centrare sau un şut pe colţul lung. Acelaşi Hamroun înscrie în minutul 70, reluînd în plasă din 6 metri o centrare a lui Adi Popa. Se pare însă că Popa a primit mingea – deviere de clasă cu capul a lui Tade – în poziţie de offside, dar faza fiind rapidă arbitrul de tuşă nu a observat. La fel nici centralul nu a observat o minge pe mâna lui Tamaş, la 1-0, deşi tribunele au cerut vehement penalty. După 2-0, gazdele nu au mai contat deloc în joc, dar nici bucureştenii nu au mai insistat. O victorie meritată, pentru că deşi FCSB nu a făcut un joc bun, a fost superioară campioanei Slovaciei. Dar cu o echipă mai puternică, de genul Partizan Belgrad, Lech Poznan sau FC Midtjylland – posibile adversare în turul III – FCSB cu prestaţia de la Zilina nu credem că se va putea impune. Sugestiv este faptul că omul meciului a fost Jugurtha Hamroun, un jucător venit de la retrogradata Oţelul Galaţi şi care iniţial semnase cu o echipă turcă din liga secundă, dar a ajuns la FCSB datorită blocării dreptului de a transfera a echipei din Turcia.

Casetă tehnică

Zilina: 21 de grade

Stadion: MSK Zilina

Spectatori: 10.000

Arbitru: Alejandro Hernandez (Spania)

Asistenţi: Teodoro Sobrino, Cesar Fernandez (Spania)

Al patrulea oficial: Ignacio Iglesias Villanueva (Spania)

Delegat UEFA: Claude Runavot (Franţa)

Observator arbitri UEFA: Vagner Laszlo (Ungaria)

AS Trencin: Semrinec – Cogley, Ramon, Rundic, Madu – Ibrahim (min.79- Koolwijk), Lobotka, Bero – Guba (min.59- Wesley), Jairo, Van Kessel.

Pe bancă: Chovan – Skovajsa, Klescik, Opatovsky, Janco,

Antrenor: Martin Sevela

FCSB: Cojocaru – Papp, Varela, Tamaş, Guilherme – Breeveld (min.81- Tahar), Muniru – Ad. Popa, Stanciu, Chipciu (min.59- Hamroun) – Tade (min.87- Tudorie).

Pe bancă: Niţă – Râpa, Toşca, Iancu;

Antrenor: Massimo Pedrazzini

  • Au înscris: 0-1 (min.63 – Stanciu); 0-2 (min.70 – Hamroun)

  • Cartonaşe galbene: Madu, Wesley, Ibrahim – Tamaş, Hamroun, Breeveld

  • Posesie: 54% – 46%

  • Total şuturi: 14 – 10

  • Şuturi pe spaţiul porţii: 4 – 3

  • Şuturi spre poartă: 2 – 6

  • Şuturi blocate: 8 – 1

  • Mingi salvate de portari: 1 – 4

  • Cornere: 5 – 5

  • Offsides: 0 – 3

  • Faulturi comise: 18 – 16

Milsami Orhei a dat lovitura

Două surprize mari şi una medie s-au înregistrat în primele partide din turul II al preliminariilor Ligii Campionilor. Campioana Bulgariei, Ludogoretz Razgrad a fost învinsă acasă, 0-1, de surprinzătoarea campioană a Moldovei, Milsami Orhei. La gazde Moţi a fost titular, iar în partea a doua a intrat şi Prepeliţă, iar la oaspeţi vârf de atac a fost Romeo Surdu, înlocuit în repriza a doua tot cu un român, C.Bud. Milsami a jucat la Răzgrad al 11-lea meci în cupele europene, şi a obţinut prima victorie în deplasare. Până ieri, cei din Orhei au câştigat doar două meciuri acasă, cu FK Aktobe din Kazahstan şi cu

F91 Dudelange din Luxemburg.

A doua mare surpriză: campioana Maltei, Hibernians Paola a întrecut acasă cu 2-1 pe Maccabi Tel Aviv. Campioana Maltei reuşeşte a 6 victorie în Europa după 60 de meciuri disputate. În sfârşit, o surpriză medie, campioana Cyprului, APOEL Nicosia nu a reuşit decât un 0-0 acasă cu Vardar Skopje, deşi era cotată ca fiind mare favorită.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Lucian Gheorghiu 3052 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.