Film despre Edith Piaf realizat cu Inteligența Artificială

Un film biografic despre vedeta muzicii franceze Edith Piaf va fi realizat cu ajutorul inteligenţei artificiale (IA), au anunţat marţi Warner Music şi moştenitorii drepturilor de autor ale artistei, informează AFP.

Data de lansare a acestei pelicule, intitulată „Edith”, nu a fost stabilită deocamdată.

Proiectul se află în prezent „în stadiul final de dezvoltare” şi se bazează pe o serie de imagini realizate pentru uz intern, au precizat pentru AFP surse apropiate Warner Music France.

Anunţul despre acest „proiect tehnologic inovator şi revoluţionar, care utilizează inteligenţa artificială pentru a-i recrea vocea şi imaginea”, după cum se precizează într-un comunicat, intervine în contextul în care în 2023 se împlinesc 60 de ani de la moartea interpretei piesei „Non, je ne regrette rien”.

În „Edith”, tehnologia IA „antrenată pe sute de extrase vocale şi de imagini, unele datând de peste 80 de ani, va da viaţă vocii şi imaginii lui Piaf pentru a spori autenticitatea şi impactul emoţional al poveştii sale”, se precizează în comunicat.

„Înregistrările celor mai cunoscute cântece ale lui Edith Piaf vor fi, bineînţeles, folosite în versiunile lor originale”, se arată în document.

Filmul de 90 de minute, „a cărui acţiune se va desfăşura la Paris şi la New York între anii 1920 şi 1960”, va fi „narat de vocea lui Piaf şi va dezvălui aspecte ale vieţii sale necunoscute până acum”, potrivit comunicatului.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

4 Comentarii

 1. Inteligenta artificiala sa ne faca si romanilor un film.
  Sa ne explice:
  -ce este democratia din tara noatra, democratie care ne-a facut tara datoare vanduta
  – cine numara voturile , cum ajung sa fie votate tot felul de dobitoace ticaloase si tradatoare
  -cat mai suporta romanii iincercarile (unele reusite!) clasei politice de a-i prosti sa accepte anularea unor libertati, sa accepte indobitocirea, …, destul de violente in ultima perioada.
  Va fi ultima operatie a programului inteligentei artificiale.
  In secunda doi va constientiza mizeria facuta romaniei de tarile occidentale si se va sterge singura din calculatoare.
  Ar fi posibil?
  Niciodata?
  Hai, haaaai, chiar asa?
  Nu mai sunt sperante?

 2. Comentariul tau, va putea fi utilizat ca scenariu real pentru un film cu multe incasari, peste ani. Depinde doar de tine cum inregistrezi dreptul de autor!

 3. -sa fie realizat cu may mortghershtern!
  (are o oarecare asemanare)

 4. ne vor hipnotiza cu „magia”…apoi ne vor controla si ne vor distruge.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.