FMI începe supravegherea recapitalizării sectorului bancar din Spania

O misiune a Fondului Monetar Internaţional începe luni la Madrid o vizită ce va dura până în 26 octombrie şi care presupune supravegherea tehnică a procesului de recapitalizare a sectorului bancar spaniol, care are nevoie de maxim 59 de miliarde de euro, după cum a anunţat postul public de televiziune, scrie Agerpres.

Este a doua vizită de acest fel făcută de reprezentanţii Fondului, care nu contribuie cu capital la planul de salvare financiară pentru băncile spaniole, însă îşi împărtăşeşte din experienţa în supravegherea financiară. La Madrid lucrează deja din luna august un tehnician al FMI, care colaborează cu autorităţile locale. La sfârşitul acestei a doua vizite va fi elaborat un raport cu observaţii.

Şapte bănci spaniole – jumătate dintre cele mai importante 14 ale ţării – au nevoie de 59,3 miliarde de euro pentru a face faţă nevoilor de capital ale sectorului, după cum au relevat datele prezentate recent de Banca Spaniei şi Ministerul spaniol al Economiei, potrivit rezultatelor auditului independent al companiei străine Oliver Wyman. Uniunea Europeană a aprobat în luna iunie un plan de salvare financiară pentru sectorul bancar spaniol, care are la dispoziţie suma maximă de 100 de miliarde de euro.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.