Franța introduce avortul în Constituție

Înscrierea avortului în Constituţia Franţei a trecut miercuri cea mai delicată etapă în Parlament cu votul favorabil al Senatului, înlăturând ultimele îndoieli legate de adoptarea definitivă a acestei reforme istorice în cadrul unui Congres care se va întruni luni la Versailles, relatează AFP.

În pofida reticenţelor anumitor senatori de dreapta şi de centru, majoritari în camera superioară, hemiciclul a votat cu 267 de voturi pentru şi 50 împotrivă pentru o „libertate garantată” la întreruperea voluntară a sarcinii, fără a modifica textul guvernului francez.

Parlamentul se va întruni luni în Congres la Versailles (la sud de Paris) pentru a înscrie avortul în Constituţie, a anunţat imediat preşedintele francez Emmanuel Macron pe platforma X.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

20 de Comentarii

 1. Un născut viu egal un avort eșuat. Totul e relativ. Și viata e o amânare a morții.

 2. Si dupa aia se pling ca, chiar invadati de africani si altii (cunoscuti ca buni „reproducatori” la genul : „fac copilul, iau ajutoare pe el si-l arunc dupa aia pe strada, sa se descurce ca traficant de droguri !”), Franta e in criza demografica ! …

 3. André MALRAUX a avut dreptate
  o stranie RELIGIE subterna
  a inventat LBGTQ-uul
  lupta sa distruga BIBLE BELT-ul in USA,
  catholicismul in Franta
  protestantismul in Germania
  orthodoxismul in estul ne-mai-salbatic !

  Face expozitii TRAGIC-COMICE despre Iisus (un eretic!) si apreciaza ATHEISMUL
  fara insa a se submina si pe sine !

  NASOL ! Istoria arata ca „astea” se termina ciclic-pogromic rau !
  Evreii de treaba vor plati ca-n VECHIUL TESTAMENT oalele sparte de cei care „nu fac bine in fata Domnului Ostirilor”

  IQ=?

  SHALOM !

 4. Foarte important pentru reducerea populatiei Europei, ca parte importanta a luptei impotriva emisiilor in lume. Aici in Romania au aparut deja articole despre fericirea de a nu avea copii. Ni se explica avantajele etc

 5. 1.avortul trebuie incriminat fara exceptii.
  2.franta e sub stapanirea unei entitati malefice.

 6. Franta a cazut cu aceasta lege in plasa lui Satan. Mania Sfantului Dumnezeu se va revarsa din plin asupra ei. Ce-si fac politicienii francezi cu legile satanice pe care le implementeaza in Franta se numeste lucru manual.

 7. Foarte bine. Oricum viitorii francezi se nasc acum numai in Africa.

 8. fiecare individ isi asuma deciziile pe care le ia asupra corpului sau. cand libertatea de a alege este „reglementata” atunci vezi dictatura. in privinta intreruperii de sarcina in termenul legal de 2-3 luni sunt petru decizia fiecaruia. altfel, ne intoarcem la dictatura si totalitarsim: cand statul nu mai are nevoie de tine te ucide – vezi china (vezi practicile horror cand ucideau copiii de vii la nastere, pentru prelevare de organe si tesut – haaai cu cenzuraaa mah!). cand statul are nevoie de oameni de slugareala impune inmultirea. traim in IAD.

 9. La cata fierbere este acum in societatea franceza, sigur se va isca o revolutie. Revolutie care, din pacate, va fi inabusita de fortele globaliste aflate la putere si in urma careia se va naste a sasea republica franceza, care va fi islamica si de culoare. In constitutie se va stipula faptul ca Hexagonul este subordonat Magrebului, devenind practic o colonie a acestuia. Vive la France, Vive la Révolution de la Diversité!

 10. Mda,..Insă e ținta greșită.. Căci islamistul nu face avort, ci naște șepte copii, In schimb franțuzoaica din prima merge la ginecolog pentru avort..Vezi in școala franceză cît la sută sunt albi francezi ..Poate nici 20 %.. Deci ??

 11. …trecand peste aberatiile la care s-a ajuns-sa treci in constitutie ca familia este formata din femeie si barbat, sa treci libertatea avortului sau apartenenta la o organizatie suprastatala etc- eu nu inteleg de ce aceasta este o tema atat de acuta…daca stam stramb si judecam drept, in zilele noastre sarcina este o alegere asumata, daca nu vrei sa faci copii exista metode de a face sex si fara acest risc…ma refer la mijloacele contraceptive,accesibile si la toate colturile…desigur, sunt situatii in care victima unei infractiuni-viol, incest-poate decide calea de urmat…pentru celelalte situatii in care de comun acord s-au jucat cu spurcaciunea fara sa se protejeze, mi se pare normal ca avortul sa nu fie interzis…in aceste situatii eu as include fapta in categoria infractiunilor de omor si as pedepsi participantii in conformitate cu legea…

 12. In Franta, Simone Weil (…) a fost una dintre cele mai fervente „luptatoare” pentru legiferarea avortului (de fapt unul dintre „butoaiele cu dinamita” ale dinamitarii familiei traditionale europene si crestine) … astazi Simone Weil e la Panthéon … Robert Badinter (…), „parintele spiritual” al eliminarii pedepsei cu moartea (urmarile acestei aberatii se vad zilnic, prin cresterea fulminanta, an de an, a criminalitatii), decedat de curind, va ajunge si el sigur tot la Panthéon.

 13. Uciderea unui copil de către părinți este un rezultat extrem și este actul final de abuz asupra copilului. Dreptul civil roman a recunoscut dreptul tatălui de a-și mutila și de a-și ucide urmașii (patria potestas), iar o serie de culturi au practicat uciderea copiilor de sex feminin, deoarece aceștia erau apreciați mai puțin decât sugarii de sex masculin. Sacrificiile ceremoniale ale sugarilor și copiilor au fost documentate într-un număr de culturi, iar disponibilitatea lui Avraam de a-și ucide fiul în scopuri religioase este un exemplu biblic. Dar uciderea propriului copil într-o civilizație modernă este întâmpinată în mod uniform cu repulsie și groază – chiar dacă abuzul asupra copiilor, care este precursorul filicidului (uciderea propriilor copii) și al neonaticidului (uciderea nou-născutului), este larg răspândit. astăzi. Având în vedere alternativa la avort – adică nașterea de copii nedoriți, cu toate implicațiile negative – este clar că avortul este un act benefic și umanitar în unele cazuri care prețuiește mai mult calitatea vieții umane viitoare decât cantitatea vieții umane viitoare. Merită menționat că principiul prevenirii vieții umane își are precedentul în Scriptură – deși într-un context diferit – și anume, Trădarea lui Iuda asupra lui Isus Hristos: „Era mai bine pentru acest om dacă nu s-ar fi născut” (Matei 26:24). In contextul actual este clar că avortul aprobat de francezi este un act criminal și nemilos care prețuiește mai mult cantitatea în scădere a vieții umane viitoare decât calitatea vieții umane viitoare.

 14. O DECLARATIE LAMURITOARE si RENUNTAREA la POSTARI LUNGI IN FORUM COTIDIANUL din PARTEA MEA …

  PARTEA INTAIA
  In ultima Vreme am fost admonestat de catre un misterios ”RC”, probabil Redactia Cotidianul si atins in Treacat – deocamdata – de catre unii Postacks, in care ReCUNOSC Adieri oareSICUM Sulfuroae, cunoscute de Ani de Zile …😊
  NU puteam sa le SCAP TOTAL, din Moment CE am refuzat cu InDarjire sa LE fiu intr-un Fel sau Altul sub_ordonat sau dependent.
  ASHACUM am “amenintat” de multe Ori, am reusit sa imi fac un BLOG Personal in care sa continui a SCRIE CE vreau, CUM vreau, CAND vreau.
  TOATE Temele care NECESITA in Mod OBIECTIV Spatii de Dezvoltare a Ideilor, adica o Tratare EXHAUSTIVA – in Limita Posibilului Conditiei MELE umane – a unei TEME.
  UNUL dintre Pacatele FUNCIARE ale Intelectualilor ROMANI, foarte multi MULT mai Intelectuali – pe o FELIE de Cunoastere – decat mine, este acela al NeRabdarii, Grabei intru a NU trata metodic, TOTAL, detaliat o TEMA, o Idee.
  GRABA usor, usurel Psihotica, preCUM Graba Spectatorilor de la un Film, sau chiar de la Teatru de a se NAPUSTI la Iesire, descoperindu-si brusc o Nevoie de TIMP, pentru CineStieCeTreabaImportanta …
  AICI este UNA dintre Diferentele SPECIFICE Esentiale intre … 😊Intelectualul Occidental, GERMAN in Special SI Intelectualul ROMAN … 😊
  Care Diferenta SPECIFICA se transforma intr-o Situatie de INFERIORITATE la TOTI Parametri de Apreciere a unui Popor, a unei Societati.
  Am observat Cestia ASTA “Prima Data si intaiasi Oara” ca Student la PoliTehnica, in Anii 60 -70 si CAND am incercat sa “SESIZEZ”
  (in Sens Ingenuu, NU am “turnat” Nimic si pe Nimeni … 😊
  Conducerea PCR relativ al Modul CUM s-ar OPTIMIZA Calitatea si Pregatirea Corpului Ingineresc in special SI in general a TUTUROR Soiurilor de Specialisti, constientizand rapid, dupa UN AN de Studentie Pacatele Sistemului de Invatamant SUPERIOR din Romania.
  PARTEA A DOUA

 15. Pentru stimatele și iubitele noastre doamne și domnișoare trebuie făcută precizarea că această știre nu este despre o lege care oferiră posibilitatea de a întrerupe o sarcină (ceea ce denumim avort, lucrul legal în condițiile legilor actuale) ci despre schimbarea unei sintagme din lege, prin adăugarea cuvintelor „drept fundamental la avort”. Odată acestea adăugate, această opțiune a femeilor se transformă din una facultativă în una imperativă, ce va putea fi aplicată în foarte multe situații fără ca nici o autoritate a statului să se poată opune!!!
  Fără a investiga implicațiile aceastei schimbari de act normativ, dacă nu vi se pare sinistră, vă sfătuiesc călduros să discutați cu un specialist în domeniu.
  Să aveți o zi bună!

 16. O FAPTuire Normala, da’ SI de Mirare, avand in Vedere NAROZENIILE in Zig Zag Macronniennes.
  Chiar ma MIRA si imi da Sperante ca „(mai) nasc si in Francia OAMENI”,
  pen’ca in Ultimii 235 de Ani s-au nascut in Francia SI DestuiDeFoarteMuuulti DREACs sau Rude de Ale LOR … 🙂
  Este NORMAL ca o Femeie sa fie STAPANA pe Corpul si Destinul ei.
  NU sa fie o FATATOARE de Plozi in NeStire sau sa poarte OBLIGATA Scursura GENETICA a f’unui VIOLATOR DeGenerat.
  Sau, chiar de NU ar fi DeGenerat, TOT o MARE Trauma ar fi pentru Femeia OBLIGATA, pe Viata.
  OBLIGATIE ImPUSA de un STAT Brutal si Narod in Alcatuirea lui …
  ASHACUM unii PLEZNITI, Sadici si Frustrati care VOR EI,
  pen’ca se simt „inSuflati” cu Misie Sacra AUTO_Asumata sau SUGERATA Perfid de catre Veshnicii Zmeckers,
  AiaCare APAR in Toate Civilizatiile, de peste J’De MII de Ani.
  COPIII lu’Dreacuu’ … 🙂

 17. Ironica: legislatia deja exista. nu trebuie modificata legea fundamentala pentru asta. TREBUIE DOAR RESPECTATA LEGEA. in ceea ce priveste recomandarile unora in legatura cu „metodele contraceptive”, aceasta este o mizerie, atat timp cat aceste otravuri HORMONALE (CARE DECLANSEAZA IN TIMP REACTII IN LANT SI CANCER, DOMNILOR „STIUTORI”, da! da, da, CITITI NAIBII PROSPECTELE ALEA! SI STUDIILE CARE SE FAC PE EXPERIMENTELE HORMONALE MIZERABILE CARE SE VAND „LEGIT” IN FARMACII) ce sa vezi, nu sunt PENTRU BARBATI! CI DOAR PENTRU FEMEI! HA! cat despre prezervativ, este o metoda care unora le „da alergie la latex”, iar unele prapadite au avut accidente prin ruperea materialului…ss H tt happens! cum se spune. ACESTEA SUNT DECIZII ALE INDIVIDULUI. LEGEA ESTE A LIBERTATII DE A ALEGE. TERMENUL ESTE DE 2-3 LUNI. MAI MULT DECAT ATAT, DUPA ANALIZA GENETICA CARE SE FACE FAUTLUI – AR TREBUI SA FIE OBLIGATORIE DUPA PAREREA MEA! – o mama sanatoasa la capatzana ar face intreruipere de sarcina. cine imi spune ca probleme copiilor nascut cu sindromul dawn sau alte nenorociri „pot fi fericiti” imi insulta inteligenta: BHAI, PANA SI ANIMALELE ISI MANANCA PUII SAU II ABANDONEAZA DACA SUNT MALFORMATI SI / SAU BOLNAVI/SLABI! manipulati si mancati ce nu trebuie! OMUL SE NASTE PENTRU A FI FERICIT. DACA NU AI FERICIRE DE CE AI ACCEPTA SA TRAIESTI AICI? ca sa suferi? sa te chinuiesti? sa te „sacrifici”? mizrii „religioase” si control al mintii!

 18. **inteligenta putina pe care o am…dar noroc ca am invatat sa citesc… si sa caut…si sa gasesc uneori ce caut…habar n-am ce caut aici…si nu inteleg cine sunt. NU AM CERUT SA FIU AICI! NU M-A INTREBAT NIMENI, MAH!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.