FRF: Hagi, prima opțiune pentru Națională

Antrenorul formaţiei Farul Constanţa, Gheorghe Hagi, a fost desemnat, miercuri, prima opţiune pentru postul de selecţioner al echipei naţionale a României de către Comisia Tehnică a Federaţiei Române de Fotbal.

Preşedintele Comisie Tehnice, Mihai Stoichiţă, a declarat că în perioada următoare conducerea FRF va demara negocierile cu Gheorghe Hagi.

„A fost o şedinţă a Comisiei Tehnice, procedura este aceeaşi din totdeauna cu opţiunile celor care fac parte din Comisia Tehnică. Iar opţiunea numărul 1 este Gică Hagi. Sunt şi alţi antrenori, foşti selecţioneri, antrenori tineri, dar şi experimentaţi, dar nu pot să dau numele acum pentru că n-am contabilizat. V-am spus prima opţiune şi probabil că discuţiile aşa vor începe, cu prima opţiune. Procedura se ştie pentru că la fel a fost şi înainte să vină Edi Iordănescu. Dacă vom întâmpina un refuz, nu poţi să ştii niciodată, atunci (n.r. – se va începe negocierile cu următorul antrenor de pe listă)… Dar eu sper ca Gică Hagi să accepte, pentru că prea mult a amânat. Eu cred că el poate fi şi o garanţie a reuşitei”, a spus el.

„Momentul lui Hagi a fost mereu, pentru că el mereu a fost ofertat, nu ne ascundem. De 6-7 ani de când am venit eu la federaţie au fost aceste discuţii cu Gică”, a adăugat Mihai Stoichiţă.

Federaţia Română de Fotbal a anunţat, luni, pe site-ul oficial, încheierea colaborării cu selecţionerul Edward Iordănescu, după ce prelungirea contractului scadent la finalul acestei luni nu a mai fost posibilă, cele două părţi nereuşind să ajungă la o înţelegere.

În mandatul lui Edward Iordănescu, echipa naţională a înregistrat, în 28 de partide, 10 victorii, 10 rezultate de egalitate şi 8 înfrângeri.

După o campanie în Liga Naţiunilor, în 2022, care a reprezentat o etapă de pregătire a preliminariilor pentru EURO 2024, FRF a decis continuarea colaborării cu Iordănescu, iar în campania de calificare pentru turneul final din Germania echipa naţională a încheiat pe primul loc, neînvinsă, şi cu doar 5 goluri primite în cele 10 partide.

La turneul final al EURO 2024, sub conducerea lui Edward Iordănescu, România a câştigat grupa, depăşind Belgia, Slovacia şi Ucraina. În primul meci al turneului final, tricolorii au reuşit cea mai categorică victorie din istoria participărilor la turneele finale, mondiale şi europene, învingând Ucraina cu scorul de 3-0.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

4 Comentarii

  1. afara de Lucescu, nu este nimeni potrivit. Astia asculta de comanda jijilor care vor sa-si vanda valorile tatuate.

  2. Ha, ha! Ins’amnă că Ianis mai are câț’va ani buni di jucat la Națională, chiar dac’ freac’ tușa la ichipa di club…

  3. sa punem răul inainte,sa distrugem si mizilicul asta de echipa :”FRF: Hagi, prima opțiune pentru Națională’

  4. Rar un sportiv bun ajunge un antrenor la fel de bun. Dacă-i vorba de fotbal numai de Kruiff știu.
    Cum se face că facultățile de sport, înmulțite mai rău ca ciupercile după ploaie, nu scot nici un antrenor bun. Poate scot dar cei buni n-au nici o șansă.
    Sportul din România trebuie aruncat în noroi, e ordin, e plan. Chiar ramurile unde eram campioni; da, dar atunci sportul era înapoiat sau/și occidentul nu investea atunci în sport.
    Susțin că naționala de fotbal a României din 1994, azi, în Germania, ieșea campionană europeană.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.