Grecia: Veniturile din turism ar putea scădea cu 15%

Veniturile generate de sectorul turistic, un sector vital al economiei Greciei, ar putea scădea cu până la 15% în acest an, afectate de incertitudinea politică care a reaprins îngrijorările că Grecia ar putea ieşi din zona euro, a anunţat miercuri preşedintele Asociaţiei întreprinderilor de turism din Grecia (SETE), transmite Reuters.

„Anul acesta vom înregistra o scădere considerabilă a veniturilor din turism. Vorbim de o cifră negativă de ordinul a 10-15%”, a declarat preşedintele SETE, Andreas Andreadis.

Această scădere ar urma după un sezon 2011 deosebit de profitabil, când Grecia a înregistrat o creştere de 10% a veniturilor din turism până la 10,5 miliarde de euro. Numărul turiştilor care au vizitat Grecia anul trecut a crescut cu 1,5 milioane persoane ca urmare a scăderii preţurilor şi a turbulenţelor politice din Egipt şi Tunisia, ţări care rivalizează cu Grecia în termen de destinaţii turistice.

Reprezentând aproximativ 15% din Produsul Intern Brut şi o cincime din locurile de muncă, turismul este un sector cheie pentru Grecia. Aproximativ 15 milioane de turişti vizitează anual Grecia.

Agenţia de rating Standard and Poor’s a apreciat luni că există „cel puţin o şansă din trei” ca Grecia să iasă din zona euro.

La ultimul scrutin din 6 mai nu s-a reuşit formarea unui guvern, lucru care a condus la necesitatea organizării de noi alegeri legislative, programate pentru 17 iunie.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.