Potrivit unui fost agent al CIA specializat în spionaj, Adolf Hitler nu s-a sinucis în 1945, aşa cum susţine versiunea oficială: dictatorul nazist ar fi regizat el însuşi moartea sa înainte de a fugi în America Latină. M6Info reaminteşte că, de ani de zile, mai multe voci au ieşit în „faţă” pentru a dezminţi versiunea oficială a sinuciderii lui Hitler, la 30 aprilie 1945.
Potrivit acesteia, în acea zi, în timp ce, în Berlin, Armata Roşie avansa iremediabil spre bunkărul său, Hitler şi Eva Braun, s-ar fi sinucis, dictatorul şi-ar fi tras un glonţ în cap, iar amanta lui ar fi înghiţit o pastilă de cianură.
Întâmplător, chiar în aceste zile, în România, pe un canal de televiziune prin cablu se difuzează un serial în care mai mulţi experţi în diferite domenii sunt prezentaţi cu invesigaţii convingătoare pe aceeaşi direcţie, în diferite zone geografice legate de nazişti şi în primul rând în America Latină.
700 documente declasificate. Versiunea sinuciderii celor doi, prezentată în cărţile de Istorie, este contestată de un fost agent al CIA. Bob Baer, cum se numeşte, a putut consulta 700 documente declasificate de FBI şi, după cum susţine el, Hitler însuşi şi-ar fi organizat sinuciderea înainte de a pleca la bordul unui submarin spre Tenerife, Spania, iar de acolo în Argentina.
Nicio dovadă a sinuciderii sale, în 1945. „Ceea ce facem este să reexaminăm povestea potrivit căreia Hitler a murit în bunkărul lui, dar cu cât se cercetează mai mult, cu atât devine mai clar că nu avem nicio dovadă care să arate că aşa ceva s-a petrecut astfel”, explică Bob Baer. După el, documentele declasificate şi cercetate de echipa lui nu aduc nicio dovada că corpul dictatorului nazist a fost identificat la ora aceea, ci dimpotrivă, FBI pare să fi fost interesat de împrejurările sinuciderii sale: în Germania, armata americană nu a reuşit niciodată să localizeze corpul lui Hitler şi nu a avut niciodată o dovadă incontestabilă că el murise cu adevărat”, se arată într-unul dintre aceste documente.
Deja regăsit în Brazilia. În 2014, o doctorandă braziliancă afirma că l-a regăsit pe Hitler în Brazilia sub identitatea unui bărbat, Adoph Leipzig, decedat în 1984, la vârsta de 95 de ani. Tot recent, un individ de naţionalitate greacă a afirmat într-un documentar că, la sfârşitul războiului, a ajutat mai mulţi demnitari nazişti, între care şi Hitler, să plece din Germania, spre a se refugia în Argentina.
2016 : anul reeditării volumului „Mein Kampf”. Bob Baer şi-a anunţat public teza lui într-un moment în care, în Germania, pentru prima oară după 1945, a apărut în librării volumul „Mein Kampf”, scris chiar de Hitler, eveniment care a stârnit serioase şi fireşti polemici pe plan internaţional.Totul se datorează faptului că este vorba de un document sinistru, în care părintele ideologiei naziste şi al oribilei soluţii finale pentru exterminarea evreilor a făcut să se revorbească despre el.
2 volume, 1948 de pagini, 3.500 de note explicative. Volumul scris de Hitler în 1924-1925, pe când se afla în inchisoare în urma unei tentative de puci, nu poate fi editat şi vândut în această formă în Germania şi Austria.Ca urmare, în 2009, la Institutul de Istorie Contemporană (IFZ) din Munchen s-a constituit o echipă condusă de directorul Andreas Wirsching, care a adnotat textul în 3.500 de locuri, ceea ce a făcut ca respectiva cărţulie să ajungă la 2 volume care însumează 1948 de pagini şi se vinde cu 59 de euro. Scopul editorilor- imunizarea tinerilor în faţa acestui sinistru text. E de văzut dacă ideea lor va avea succes în condiţiile în care, în ţările arabe, cartea se vinde la liber în varianta originală, iar în Tunisia, de exemplu, tinerii sunt tot mai mult atraşi de Hitler şi Statul Islamic.
Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.