Idee pentru vara asta: fă-ți singur cocktailurile acasă

 Chiar dacă te uiți în calendar și vezi că e primăvară, temperaturile de afară sunt cam înșelătoare și ai putea crede cu ușurință că ai sărit direct la vară. Așa că, dacă tot e cald afară, și ești fan al căldurii, probabil că deja te-ai gândit la câteva băuturi de care să te bucuri.

Nu, nu e vorba doar de Jack Daniel’s, Martini, Bailey’s sau orice altă băutură. E vorba despre cocktailurile specifice verii. Și, dacă nu vrei să mergi de fiecare dată la o terasă când ți se face poftă de un cocktail bun și răcoritor, te poți bucura de ele chiar la tine acasă. Poți să-ți iei și un șezlong în sufragerie dacă vrei să intri într-un anumit mood. Totuși, dacă vorbim doar despre cocktailuri, află că ai nevoie de câteva ingrediente și de puțină răbdare pentru a le prepara.

Astfel, în articolul acesta, îți vom oferi câteva rețete pentru cocktailuri clasice și ușor de preparat acasă. Așadar, pregătește un shaker, cumpără câteva fructe, pe care le preferi tu, și vezi ce cocktail din acest articol îți atrage atenția.

Ia-ți toate ingredientele de care ai nevoie

Înainte de a-ți transforma bucătăria într-un bar de pe plajă și de a începe să mixezi diverse băuturi alcoolice și ingrediente, ar trebui să îți faci o listă clară și să mergi la magazin pentru a lua tot ce ai nevoie. Și, nu uita, dacă vrei un cocktail cu un gust care să fie chiar WOW, ai nevoie de ingrediente bune, proaspete și de calitate.

Majoritatea cocktailurilor au ca bază o băutură alcoolică. Printre cele mai populare se numără vodca, ginul, romul, tequila sau whiskey-ul. Deci, prima dată trebuie să te asiguri că ai baza cocktailului. După ce ai făcut rost de bază, trebuie să dai și un gust cocktailului. Poți face asta prin diferite lichioruri. Poți alege unul de ciocolată, fructe sau cafea.

De ce ai nevoie pentru a prepara Pina Colada

Pina Colada este printre cele mai populare cocktailuri pe care poți să le bei vara, fie că ești undeva pe o plajă tropicală sau la tine pe balcon. De ce? O să înțelegi imediat ce descoperi ingredientele.

Pentru a-l prepara, ai nevoie de 60 de mililitri de rom alb, 100 de mililitri de suc de ananas, două lingurițe de lapte de cocos și de niște gheață. Amestecă-le bine de tot și toarnă ce ai obținut într-un pahar.

Ce-ți trebuie pentru a prepara un cocktail „altfel” – Bloody Mary

Da, știm cum sună numele ăsta, dar așteaptă să vezi ce conține. Chiar dacă, atunci când citești ingredientele, vei fi tentat să spui că nici nu vrei să guști, dă-i o șansă.

Pentru a-l prepara, ai nevoie de 50 de mililitri vodcă, suc de roșii, 15 mililitri de suc de lămâie, în funcție de gust, două sau trei picături de sos iute, puțin piper măcinat și, desigur, gheață. Ai mare grijă când îl prepari, pentru că, având în vedere ingredientele, dacă exagerezi cu unul dintre ele riști să strici gustul.

Cum prepari unul dintre cele mai populare cocktailuri: Aperol Spritz

Aperol Spritz este unul dintre cele mai populare cocktailuri. Are un gust fin, ușor amărui și are puțin alcool. Deși este originar din Italia, Aperol Spritz este popular în majoritatea țărilor, inclusiv la noi și de obicei, se bea pe post de aperitiv.

Pentru a prepara un Aperol Spritz, ai nevoie de puțin vin spumant, apă minerală, Aperol și, clasica, gheață.

Alt cocktail simplu de preparat: Old Fashioned

Ultimul din listă este un cocktail foarte simplu de preparat, Old Fashioned. Ai nevoie doar de 75 de mililitri de whiskey, poate, Jack Daniel’s, Johnnie Walker sau Glenfiddich sau orice alt whiskey. Dacă alegi un Jack Daniel’s sau un Johnnie Walker ține de tine și de gusturile tale personale. O alegere destul de sigură ar fi Jack Daniel’s, deoarece, fiind atât de popular, s-ar putea să nu greșești cu el. După ce ai ales whiskey-ul, mai ai nevoie de un cub de zahăr, o linguriță de bitter, o felie de lămâie, o cireașă și o felie de portocală.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

5 Comentarii

  1. o sticla de apa minerala e 2,2 lei, niste lamaie zahar am ce bea de 50 de lei, iar de restul pt la 100 lei cat ar fi o sticla de ”tarie” pot sa mai iau bere sau vin…asa se traieste folosind capul…

  2. Apa din fântână,Vin roșu de casa ,bere de casa,compot de fructe și vișinată sau afinata cu rachiu de prune,restul sânt poșirci!

  3. daca vrei sa nu iti fie rau stai cu o singura bautura. daca-i tarie, multa gheata si apa langa. nu amesteca bauturile. niciodata.

  4. Vorbim de persoane necalficate ce pot sa invete autodidact meseria de barman?
    Sau e vorba de industria spirtuasa ce doreste cresterea profitului din vinzare prin popularizarea diverselor produse pomenite prin filme americane sau britanice, si consumate prin barurile lor?

    Ca sa te apuci sa-ti faci bar in casa iti trebuie ceva suprafata excedentara, sa te apuci sa experimentezi inseamna o colectie insemnata de bauturi nu tocmai ieftine, si acest hoby necesita si un nivel finaciar ce trebuie sa ti-l poti permite ca sa cotizi constant si fara probleme. Caci mai trebuie sa si maninci, sa te imbraci, sa platesti chirie, cablu plus internet, factura de la telefon mobil sa/si fix, … . Un om simplu nu are nici timp si nici banii necesari sa poata avea asa un hoby. Un om simplu cu o problema cu alcoolul, se pileste cu bauturi mai accesibile financiar si nu Jack Daniels sau Champanie frantuzeasca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.