IGSU: Cele mai grave efecte ale furtunii au fost în Bucureşti

Cele mai grave efecte ale furtunii au fost în Bucureşti, unde trei persoane au fost rănite, dintre care una a decedat, şapte autoturisme au fost avariate iar 23 de copaci au fost doborâţi de vânt, a declarat joi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al IGSU, Alin Maghiar.

„Situaţia cea mai gravă a fost în municipiul Bucureşti, unde au fost şi trei persoane rănite. (…) Am înţeles că una dintre persoane a murit”, a afirmat Alin Maghiar.

El a precizat că elemente de acoperiş, de construcţie, panouri publicitare şi alte echipamente au fost distruse din cauza furtunii.

La rândul său, Ovidiu Pană, reprezentant al ISU Bucureşti, a spus că instituţia pe care o reprezintă a efectuat 48 de intervenţii în cazul efectelor furtunii. Pană a menţionat că cinci panouri publicitare şi două schele utilizate pentru renovarea faţadelor de bloc au fost afectate.

El a adăugat că ISU Bucureşti a acţionat cu 48 de autospeciale de descarcerare, prim-ajutor şi de intervenţie la înălţime.

Pe de altă parte, Alin Maghiar a spus că, la nivel naţional, cele mai multe intervenţii au fost pentru degajarea copacilor căzuţi pe carosabil, autoturisme sau pe locuinţe.

„În cursul zilei de ieri şi în cursul nopţii, 235 de angajaţi ai Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă au fost solicitaţi să intervină în 55 de cazuri pentru înlăturarea efectelor furtunii. Au fost afectate localităţi din 17 judeţe, o parte dintre localităţi având probleme doar de alimentare cu energie electrică, cele mai multe în judeţele Neamţ, Teleorman şi Bistriţa-Năsăud”, a declarat Maghiar.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.