Încep lucrările la Aeroportul Henri Coandă

Compania Națională Aeroporturi București (CNAB) a transmis vineri ordinul de începere a lucrărilor de modernizare la terminalele Aeroportului Internațional Henri Coandă, o investiție de 112,422 milioane de lei, din fonduri proprii.

‘Ca urmare a aprobării proiectului tehnic ‘Modernizarea terminalelor și a corpurilor de clădire existente la AIHCB’, Compania Națională Aeroporturi București a transmis astăzi, 16 mai, ordinul de începere a lucrărilor. Investiția se va derula pe o perioadă de 30 de luni, iar contractul are o valoare totală de 112.421.921,98 lei, sursa de finanțare fiind fondurile proprii ale Companiei Naționale Aeroporturi București’, se arată într-un comunicat al CNAB.

Investiția are patru obiective fundamentale pentru modernizarea aeroportului și pentru creșterea confortului oferit pasagerilor aeroportului. Unul dintre obiective vizează schimbarea și modernizarea sistemului centralizat de ventilație-climatizare. În acest sens, proiectul prevede înlocuirea echipamentelor de ventilare și climatizare, înlocuirea serverului de gestionare a echipamentelor și realizarea unui sistem modern de comandă, control automat și achiziții de date.

Lucrările au ca obiectiv și reamenajarea interioară (finisaje, pardoseli, tavane, signalistică etc), pentru a îmbunătăți calitatea imagistică a celui mai important aeroport al României.

Un alt obiectiv al contractului este instalarea unui nou sistem de detecție-semnalizare pentru incendiu.

De asemenea, vor fi modernizate instalațiile electrice din aeroport. Proiectul prevede modernizarea iluminatului terminalelor și corpurilor de clădire, urmând a fi instalate corpuri de iluminat LED, ceea ce va determina o importantă reducere a consumului de energie electrică. Totodată, va fi suplimentat numărul de prize de alimentare pentru dispozitivele pasagerilor.

‘Având în vedere tipul lucrărilor (cum ar fi decopertări ale pardoselii, tavanelor, stâlpilor), este posibil să apară momente în care pasagerii să resimtă un anumit disconfort atunci când vor tranzita zonele în care se efectuează lucrările de modernizare. Execuția lucrărilor se va realiza etapizat, astfel încât fluxurile de pasageri să fie operaționale, iar disconfortul pasagerilor să fie unul acceptabil’, menționează reprezentanții Companiei Aeroporturi.

În prima etapă, care va începe la 19 mai, se vor desfășura lucrări la parterul Terminalul vechi de Plecări, precum și în corpul de legătură dintre Plecări și Sosiri.

Lucrările de modernizare ale Aeroportului Otopeni vor fi executate de asocierea UTI Construction and Facility Management SA – Somet SA – Re-Act Now Architecture SRL.

Recomanda

2 Comentarii

  1. Trebuiau incepute de mult. Ar fi costat cu mult mai putin iar pasagerii romani si straini ar fi fost respectati asa cum fac toate aeroporturile mari ale lumii. Dar premierii care s-au perindat au respectat ordinele venite de la gruparea nociva Coldea& Co care a sabotat capitala si in general tot sudul Romaniei si Moldova. Au interzis banii pentru orice investitii aici relocandu-i spre zona de vest a tarii. Iar Ponta si cei ca el s-au executat.

  2. Lucrările au început cu serviciul posta transfer corespondenta și colete de nu ajung nici după o săptămână, acestea fiind ținute în țară și la posta aeroport de cel puțin 5 zile. Mare lucru sa nu fie folosită posta pentru transfer parandarat la caposii mizerabili din politica și cei care participa condiționat la parandarat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.