INS: Resursele de energie primară ale României au scăzut cu 2,8% în primul semestru

Resursele de energie primară ale României au totalizat, în primele şase luni ale anului, 17,269 milioane tone echivalent petrol (tep), în scădere cu 2,8% faţă de aceeaşi perioadă din 2011, relevă datele provizorii publicate, miercuri, de Institutul Naţional de Statistică (INS) şi citate de Agerpres.

Potrivit sursei citate, producţia internă a însumat, în intervalul ianuarie-iunie 2012, 11,452 milioane tep, în scădere cu 1,8% comparativ cu semestrul I din 2011, în timp ce importul a fost de 5,816 milioane tep, în scădere cu 4,7%.

Din totalul înregistrat, cea mai importantă cantitate de zăcământ a fost cea de gaze naturale utilizabile (5,780 milioane tep), urmată de ţiţei (4,515 milioane tep), cărbune net (3,540 milioane tep) şi energie hidroelectrică, nuclearo-electrică şi energie electrică din import (2,009 milioane tep).

Sursa datelor INS pentru producţie o reprezintă Cercetarea statistică lunară privind indicatorii pe termen scurt în industrie (IND TS) şi Cercetarea statistică lunară privind producţia de energie electrică şi termică (IND E).

Informaţiile s-au colectat de la circa 150 operatori economici care realizează producţie de energie primară şi transformată, iar eroarea maxim admisă a estimărilor este de +/- 3%

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.