Iohannis, ”pe-nțelesul” românilor. Poftiți la vot!

Preşedintele Klaus Iohannis i-a îndemnat duminică pe români să meargă la vot, punctând că este o zi importantă.

„Eu am votat şi vă invit pe toţi să poftiţi la vot. Este extrem de important”, a spus şeful statului, după ce şi-a exercitat opţiunea electorală.

Preşedintele Iohannis a subliniat importanţa alegerilor pentru Legislativul European, respectiv autorităţile locale.

„Este o zi importantă astăzi, o zi în care alegem pe cei care care conduc comunităţile în care trăim şi îi alegem pe cei care ne reprezintă în Parlamentul European”, a evidenţiat el.

Preşedintele Iohannis a votat la o secţie de la Liceul „Jean Monnet” din Bucureşti.

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, la ieşirea de la urne, că alegătorii stabilesc duminică cât de funcţională va fi democraţia în România.

„Astăzi este ziua în care ei (cetăţenii) stabilesc cât de funcţională va fi democraţia în România. Dacă rezultatul va fi dincolo de votul pentru actuala putere şi o opoziţie puternică înseamnă că echilibrul democratic se va putea menţine în România şi lucrurile vor merge bine”, a afirmat Băsescu.

Întrebat dacă a fost dificil să voteze cu cinci buletine, el a răspuns: „Am făcut lucruri mult mai grele. Spre exemplu: am trecut (…) prin incendiul propriei nave, am trecut prin furtună, am trecut prin zonă de război. Ce, mă încurc în cinci buletine?”.

Ligia Decu, într-o Românie ”educată”  

Comunităţile locale au un rol esenţial în a asigura bunăstarea şi siguranţa şcolilor, iar Uniunea Europeană are un rol hotărâtor în susţinerea financiară şi prin bune practici a modernizării sistemului de învăţământ, a afirmat, duminică, ministrul Educaţiei, Ligia Deca.

Deca a îndemnat tinerii să meargă şi să voteze pentru a avea un viitor aşa cum şi-l doresc.

„Se spune că viitorul unei ţări va depinde de cum reuşim să preţuim şi dezvoltăm şcoala. Iar tinerii ştiu ce îşi doresc de la educaţie. Îndemnul meu: mergeţi la vot! Este nu doar modul în care puteţi influenţa luarea deciziilor la nivel înalt, ci, mai ales, modul în care arătaţi că vă pasă şi că înţelegeţi rostul votului în a sprijini educaţia! Comunităţile locale au un rol esenţial în a asigura bunăstarea şi siguranţa şcolilor, iar Uniunea Europeană are un rol hotărâtor în susţinerea financiară şi prin bune practici a modernizării sistemului de învăţământ. Îmi doresc, aşa cum am mai spus, să văd lumea transformată de spiritul vostru critic constructiv. Şi este nevoie ca asta să se manifeste şi la vot! Implicaţi-vă, pentru un viitor aşa cum vi-l doriţi”, a scris Deca, pe Facebook.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

10 Comentarii

 1. pe cei care ne „fura local” si pe cei care ne „tradeaza in PE”… evidentiez eu

 2. votati cu dreapta si noi sa ne pupam cu stanga?
  Mare deceptie, cat casa!

 3. Ce treaba au europarlamentarii ROMANI, ALESI DE ROMANI, cu interesele romanilor? CUI DAU SOCOTEALA EUROPARLAMENTARII ROMANI, AICI, IN ROMANIA?

 4. Johannis nu ne-a spus pentru ce a votat. Rarutu ne-a spus că a votat sa vina diasporenii acasă când si-or vedea ceafa fara a doua oglinda!

 5. Deci,cucul Joha a votat. Deci votați români. Cucul Joha s-au vaccinat . Deci români treceți la vaccinare. Ce mult seamănă cele două îndemnuri.
  Știți bine ce fac vaccinurile. Asta fac și alegerile. Trăiască tableta. Un clic și iese votul bun. Prosteala pe fata. Javre ordinare.

 6. Am fost in Piatza Obor ! Este foarte multa Lume in Piatza Obor ! Foarte multi Pensionari !

 7. Tot „nacazul ” Tarii se trage dea Duminica orbului.De-atunci,asa dupa cum se dovedeste,Romania a luat-o la vale imbrancita permanenat de mafia securisto-comunista.Motivul esential era la Duminica orbului, ca dusmanii poporului in frunte cu Coposu ” nu au mancat salam cu soia „,evident in puscarie.Ai naibii,mancau numai salam de Sibiu,de-aia nu se gasea nimic de mancare prin Alimentare.Incet incet,pas cu paaaas,dupa 34 de ani,Romania a fost cocotata jos in vale pe podiumul de ” staaat de dreeept ” mafiot,educat si esuaaat.Aplauzee.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.