Italia: Român mort în explozia produsă la hidrocentrala Bargi

sursa foto Bologna Today

Autorităţile italiene au confirmat decesul unui cetăţean român în urma exploziei produsă la hidrocentrala Bargi din Camugnano, în cursul zilei de 9 aprilie 2024, soldată cu decesul a patru persoane, rănirea gravă a altor trei, precum şi cu dispariţia a şase persoane, potrivit unei informări a Ministerului Afacerilor Externe.

Potrivit presei din Italia, este vorba despre Tanase Pavel Petronel, un român de 46 de ani, rezident în zona Torino.

Bărbatul era angajat la o firmă subcontractoare a Enel și locuia în Settimo Torinese, la nord de orașul Torino.

Centrala hidroelectrică a bazinului artificial Bargi, în Camugnano, se află pe Apeninii Bolognezi.  Un incendiu a izbucnit la etajul minus 9, în care a fost implicat un generator. Centrala electrică se află în întregime sub nivelul lacului, la aproximativ 30 de metri adâncime. Muncitorii făceau operațiuni la turbine.

MAE, prin intermediul Consulatului General al României la Bologna, s-a autosesizat în urma informaţiilor apărute în mass-media italiană referitoare la explozia produsă la hidrocentrala Bargi din Camugnano.

În acest context, reprezentanţii consulatului au contactat, în regim de urgenţă, autorităţile competente italiene în vederea obţinerii unor informaţii oficiale cu privire la cetăţenia şi identitatea victimelor, precum şi date referitoare la starea de sănătate a persoanelor rănite.

„Potrivit informaţiilor preliminare furnizate consulului român, autorităţile italiene au confirmat decesul unui cetăţean român în urma acestui incident”, se arată în informare.

MAE precizează că, până la acest moment, la nivelul Consulatului General al României la Bologna nu au fost primite solicitări de asistenţă consulară în legătură cu acest incident.

Totodată, reprezentanţii Consulatului General al României la Bologna continuă dialogul cu autorităţile locale, fiind pregătiţi să acorde asistenţă consulară, conform competenţelor, inclusiv în vederea eliberării certificatului de deces şi a repatrierii trupului neînsufleţit, în funcţie de solicitări, cu respectarea procedurilor legale din Republica Italiană.

MAE aminteşte că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Bologna: +39 051 5872120; +39 051 5872209, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

3 Comentarii

  1. Alungarea cetățenilor denigrați și dezonorati in Romania in alte tari, revin in tara in coșciuge! Oare (editat) plavan de loc, nu se agata de comemorare că a căzut la datorie, depunând o coroană de flori?!

  2. Macar a murit cu demnitate,intr.o tara unde STATUL are puterea si inteligenta sa.si trateaza cetatenii cu o oarecare responsabilitate si unde toti Oamenii seriosi traiesc o viata decenta !Dumnezeu sa.l ierte!

  3. Asta da migratie. Imi aduc aminte acum cativa in urma la eruptia unui vulcan in America de Sud printre victime erau 3 romani.
    Votez pesede & penale, pe ciovrigari , ghenerali goosati si rujati cu rolex.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.