Jumătate dintre elevii picaţi la BAC au făcut contestaţii

Peste 53.700 de contestaţii au fost depuse de candidaţi din rândul celor care nu promovat examenul de bacalaureat în sesiunea iunie-iulie de anul acesta, a declarat, luni, ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu.
Majoritatea contestaţiilor, mai precis 19.325 dintre acestea, vizează notele la proba scrisă de limba română.
Alte peste 17.600 de contestaţii sunt pentru notele la proba de matematică, iar 13.890 de contestaţii, pentru proba la alegere, potrivit datelor centralizate de Ministerul Educaţiei.
În Capitală, au fost depuse 7.408 contestaţii, cele mai multe vizând, de asemenea, notele la română şi matematică. „Pentru notele la română şi matematică, avem câte 2.500 de contestaţii”, a precizat preşedintele Comisiei municipale de bacalaureat, Nicolae Nuţu.
La Bacalaureatul din sesiunea iunie-iulie, în Bucureşti au fost 22.402 candidaţi, dintre care au promovat examenul doar 8.268.
La nivel naţional, pomovabilitatea la sesiunea din iunie-iulie a examenului de bacalaureat este de 43,04% înainte de soluţionarea contestaţiilor, cu 1,43% mai mică faţă de 2011.
În sesiunea iunie-iulie au participat peste aproximativ 187.000 de candidaţi, dintre care 106.000 de elevi nu au reuşit să treacă examenul maturităţii (procentul de promovare a fost de 43.04%).
Rezultatele finale, după soluţionarea contestaţiilor, vor afişate în 13 iulie.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.