Kovesi, în corzi

Zeița anticorupție din Carpați, Laura Codruța Kovesi, fost procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție în perioada 2006-2012 și procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție în perioada 2013-2018, actualmente procuror șef al Parchetului European, a primit o lovitură năucitoare săptămâna trecută. Printr-o hotărâre definitivă, Înalta Curte de Casație și Justiție a admis recursul Consiliului Superior al Magistraturii și a respins cererea lui Kovesi de a i se recunoaște gradul profesional de procuror de Parchet de Înalta Curte de Casație și Justiție. Înalta Curte a confirmat astfel soluția pronunțată de Consiliul Superior al Magistraturii, Secția pentru procurori, care a respins solicitarea formulată de Kovesi în 2018, cu motivarea că nu a dobândit acest grad profesional prin examen, această dețînând doar gradul profesional de procuror de parchet de tribunal. Kovesi a contestat hotărârea Consiliului Superior al Magistraturii la Curtea de Apel București, care i-a dat câștig de cauza, recunoscându-i gradul profesional solicitat. Instanța supremă a desființat săptămâna trecută hotărârea Curții de Apel că fiind nelegală și netemeinică.

Nu a susținut nici concurs pentru funcțiile de procuror general și de procuror șef al DNA

În octombrie 2006, când a fost numită procuror general al PICCJ de către președintele Traian Băsescu, la propunerea ministrului justiției Monica Macovei, Laura Codruța Kovesi era încadrată procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu, dețînând de câteva luni funcția de procuror șef al Biroului local al DIICOT. După ce a fost numită în funcțiile de procuror general al PICCJ și de procuror șef al DNA, nu s-a înscris și nu a susținut, cum ar fi fost firesc, examene pentru dobândirea gradelor profesionale de procuror de parchet de curte de apel și de Parchet de Înalta Curte de Casație și Justiție, temându-se mai mult că sigur că la astfel de examene ar fi ieșit la lumina adevărată să valoare profesională. Faptul că nu avea decât gradul profesional de procuror de parchet de tribunal nu a constituit un impediment pentru miniștrii de justiție care au propus-o în funcțiile susmenționate (Monica Macovei, Cătălin Predoiu, Victor Ponta, Raluca Prună) și pentru președinții care au numit-o în aceste funcții (Traian Băsescu, Klaus Iohannis). Dar, Kovesi nu a susținut niciun concurs nici pentru ocuparea funcțiilor de procuror general al PICCJ și de procuror șef al DNA. În cazul sau nu au au fost aplicate niciodată proceduri și criterii de selecție, deci nu se poate vorbi de o promovare pe meritocrație.

Promovarea să în funcția de procuror general al României în 2006 s-a făcut, așa cum am arătat de multe ori, pe pile, cunoștințe și relații: tatăl sau Ioan Lascu, procuror șef al Parchetului Mediaș din 1980, era în relații de prietenie cu cel mai apropiat colaborator al președintelui Traian Băsescu, Vasile Blaga, pe atunci ministru de interne și secretar general al PDL, iar ea a fost colegă de facultate cu liderul de atunci al partidului prezidențial-PDL, Emil Boc, și cu șefa de cabinet a ministrului justiției, judecătoarea clujeană Monica Niculescu, propulsată de Boc în această funcție. Toți factorii politici implicați au văzut în Kovesi marionetă perfectă, fapt pe care această l-a confirmat cu vârf și îndesat. Nu a contat deloc că nu avea nici experiență profesională nici experiență managerială corespunzătoare, în condițiile în care nu a condus până atunci nici măcar un parchet de judecătorie sau de tribunal. Numirea să în funcția de procuror șef al DNA, în aprilie 2013, s-a făcut în urmă unui troc politic între președintele Traian Băsescu și premierul Victor Ponta, care își asumase în acest scop și funcția de ministru interimar al justiției. Trocul dintre Băsescu și Ponta a fost intermediat de fostul ministru și consilier prezidențial Elena Udrea și de fostul șef operativ al SRI, generalul Florian Coldea, care a apelat și la ex-directorul SRI George Maior și la ex-deputatul Sebastian Ghiță, amândoi amici apropiați ai premierului social-democrat. Astfel, Băsescu a reușit să o impună pe Kovesi la șefia DNA, iar Ponta a obținut numirea în funcția de procuror general al României a fostului sau coleg de facultate Tiberiu Nițu.

Un procuror șef european care menajează firmele multinaționale

Înaintea loviturii primite de la Înalta Curte de Casație și Justiție, respectiv după declanșarea actualei crize politice, numele Laurei Codruța Kovesi a fost pomenit cu o frecvența mai ridicată în analize și comentarii politice, în sondaje de opinie, în articole de presă și chiar într-o piesă muzicală cu iz satirico-politic. Analiști și comentatori politici au predictionat că Laura Codruța Kovesi va fi un candidat redutabil al dreptei la alegerile prezidențiale din 2024, cea mai plauzibilă fiind susținerea sa de către USR. Conform unui sondaj relativ recent, care nu a fost dat publicității, Kovesi s-ar clasa pe primul loc în topul popularității în rândul românilor, cu un procent de circa 35%. Prenumele său Codruța a fost invocat amenințător la adresa președintelui Klaus Iohannis în ultima piesă muzicală a trupei Taxi, cunoscută pentru afinități cu mișcarea #rezist și USR. Site-uri care s-au remarcat că trompete ale Binomului SRI-DNA au ridicat-o în slăvi pe Laura Codruța Kovesi pentru primele arestări operate de Parchetul European, care au fost asociate cu celebra mafie calabreză Ndrangheta. Ori, în speță au fost arestați pentru evaziune fiscală în valoare de 13 milioane de euro 10 traficanți de autoturisme de lux din Germania, Italia și Bulgaria, dintre care trei ar fi avut apartenența la Ndrangheta. Acest dosar cu traficanți transfrontalieri de mașini ne amintește de primul dosar piedestal al lui Kovesi, care a fost dosarul clanului Circarilor, pe care l-a soluționat în perioada în care a fost procuror șef al Biroului DIICOT Sibiu și l-a invocat în vederea numirii sale în funcția de procuror general al României. În acel dosar au fost anchetați și trimiși în judecată niște cămățări din Mediaș, orașul natal al lui Kovesi, în care tatăl sau a fost procuror șef timp de 30 de ani, acesta sprijinind-o în soluționarea cauzei.

Ne-am fi așteptat că eroina anticorupție din Carpați să debuteze în Europa cu combaterea marii evaziuni fiscale practicate de multe firme multinaționale. Mai ales că cele mai bogate țări de pe mapamond, reunite în G20, au decis la recentul summit de la Roma, impozitarea cu 15% a firmelor multinaționale. Dar, după cum se știe, în perioada de 12 ani în care a deținut funcțiile de procuror general al României și de procuror șef al DNA, Kovesi nu a avut curajul să investigheze marile companii multinaționale care operau în România și a mușamalizat anchetele demarate asupra acestora. Foștii procurori șefi adjuncți ai DIICOT, Ciprian Nastasiu și Angela Ciurea, au devoalat că procurorul general Laura Codruța Kovesi le-ar fi solicitat să o lase mai moale cu dosarul privatizărilor strategice. Cert este că fostul procuror general Kovesi a mușamalizat dosarul ALRO, în care au fost vizați și interceptați inclusiv foștii consilieri prezidențiali Elena Udrea și Theodor Stolojan, folosindu-l în acest scop pe subalternul său Horia Valentin Șelaru, care a dispus în ianuarie 2010, după realegerea președintelui Băsescu, neînceperea urmăririi penale în cauza.

Mușamalizări și menajări a la Kovesi

În calitate de procuror șef al DNA, Kovesi a mușamalizat megadosarul MICROSOFT-EADS, pe care ea însăși l-a anunțat cu surle și trâmbițe în vara anului 2014, când s-a lăudat că, sub lupa procurorilor anticorupție, s-ar află în jur de 40 de înalți demnitari (prim-miniștri, miniștri, secretari de stat, șefi din poliție și de servicii secrete, s.a.) care au condus destinele României în utimii 15 ani. Atunci a anunțat inclusiv că s-au conturat un prejudiciu de sute de milioane de euro și o mită de circa 60 de milioane de euro. După câțiva ani s-a ales praful de acest megadosar, fiind trimiși în judecată doar niște peștișori autohtoni, Kovesi și subalternii săi neavând curajul să ia bani mărunți coorporatia americană MICROSOFT și concernul franco-german EADS. Probabil că așa se explică sprijinul decisiv pe care i l-au acordat Franța și Germania în ocuparea funcției de procuror șef al Parchetului European.

Pe de altă parte, nici când era procuror general al României nici după ce a devenit procuror șef al DNA, Kovesi nu a demarat nicio investigație cu privire la devalizarea Fondului Proprietatea, întrucât în administrarea acestuia a fost implicat fostul ambasador al SUA în România, Mark Gittenstein, cunoscut că un fervent susțînător al sau. În cursul mandatului de ambasador (2009-2012), Gittenstein a fost implicat în numirea firmei Franklin Templeton Investment Management Ltd. că administrator unic al Fondului Proprietatea, făcând intervenții la președintele Traian Băsescu și la premierul Emil Boc pentru a influență justiția autohtonă în acest sens. După încetarea mandatului de ambasador, Gittenstein a fost implicat în administrarea Fondului Proprietatea în calitate de membru al Comitetului Reprezentanților acestui fond, dețînând această funcție din 2013 până în prezent.

Principala preocupare a lui Kovesi, mai ales că procuror șef al DNA, a fost „decaparea” politicienilor care dețineau funcții importante în stat și în administrația publică locală (prim-miniștri, miniștri, parlamentari, președinți de consilii județene, primari) și a oamenilor de afaceri autohtoni care nu erau agreați de păpușarii săi din țară sau de afară. Acum, după ce a fost umflată cu atâtea pompe mediatice, românii, că și ceilalți europeni, așteaptă că, în calitate de procuror șef al Parchetului European, să se ia la tranta cu marea infracționalitate economico-financiară din cadrul Uniunii Europene. Mari speranțe nu avem după dosarele cu care a demarat. Recentă hotărâre a instanței supreme din România de a nu-i recunoaște gradul profesional de procuror de Parchet de Înalta Curte de Casație și Justiție constituie o lovitură devastatoare de imagine pentru Laura Codruța Kovesi. Mai mult, după această hotărâre definitivă, Kovesi riscă să piardă funcția de procuror șef al Parchetului European, având în vedere că pentru ocuparea acesteia trebuia să îndeplinească condiția de a fi deținut cea mai înalta calificare, respectiv cel mai înalt grad profesional în țară de origine.

Valer Marian

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 25
Valer Marian 280 Articole
Author

38 de Comentarii

 1. Iata o dovada ca procentul de imbecili pe plaiurile mioritice este de cel putin 35%.

  • un articol de k k t … cel mai bun procuror sef, cel mai neinfricat a fost propulsat in functia de procuror sef european prin adevarat concurs cum nu stie angajatii cotidianului… articolul este dambovitean romanesc asa cum sunt si politicienii care au demis-o…niste lachei ciumati rosii

 2. ups, naspa necrologul dorintei de marire… tot ce e legat de monica macovei poate fi apreciat ca maxima repulsie pentru viata. rar mi-a fost data sa vad ceva vibrind impotriva vietii precum monica macovei. pina si basescu mai avea licariri de viata in el… insa basescu s-a ales pe sine si famiglia sa in detrimentul tarii si poporului roman. si a facut asta constient.

 3. Se stia vulnerabila la nivel de grad. Esential este ca s-a facut de ras si a compromis functia de procuror sef al parchetului UE. Va reveni sa rascheteze in ROU…

 4. 10 ani cu Basescu, 10 ani cu Iohannis este deja mult prea mult. Cine stie, la inflatia de romani cu capul in nori ?!

 5. Iar o luam de la capat cu Kovesi, nu obosim niciodata!Nu mai aveti subiecte, si vine nea Marianica Procuroru’cu acelasi subiect rasuflat din media, de parca s-au schimbat generatiile si nu suntem informati,nu stim ce e cu Kovesi!
  Sunt alte subiecte mult mai importante decat aceleasi brasoave…”Calomniez. Calomniez. a dit don Basile, il en restera toujours quelque chose!”(Figaro):))
  Va dau eu un subiect sa va lase perplex, marianicilor:
  -cand ne-au ocupat rusii in 1944 si au ‘cucerirt puterea’de comunistii a inceput sa se invate la scoala Istoria URSS si limba rusa ,obligatorie din clasa a 4-a, sa stim cine era Jupanul !
  Astazi,la 30 de ani de la Revolutia Democrata AtotBiruitoare din 1989, Parlamentul Romaniei a legiferat sa stim exact cine e azi Jupanul!

 6. timpul, comunistoizii au avut in fata dusmanul de clasa. Acum, tatucul lor a devenit Iohanis, mireasa(ele), au ajuns liberalii, justitia este a anesteziata, pe cine sa mai infiereze?
  Pe, USR, ca aia au parul mare si au „masini de facut bani” si pe Codruta, ca daca o sa-i, verifice la imparteala banilor europeni…
  Criticati, criticati, caaa, ceva tot ramane.

 7. Citez: „Conform unui sondaj relativ recent, care nu a fost dat publicității, Kovesi s-ar clasa pe primul loc în topul popularității în rândul românilor, cu un procent de circa 35%.”
  Poate increderea e 3,5% si nu 35% cum manevreaza sondatorii.

 8. Ce aberaţii scrieţi, dle Marian! Kövesi nu va pierde nimic! Cu cat mai multe bube are in cap, cu atat este mai şantajabilă şi deci mai utilă ca marionetă! Chiar nu ati observat ca legea e valabila si in UE (sau mai ales in UE) doar pentru căţei??????

 9. Sint curios care eurodeputat roman va pune problema lipsei de calificare certificata a lui Kovesi in plenul parlamentului european, acolo unde nu va putea fi ignorata. Si mai fac pariu ca „baietii” lucreaza de zor ca nimic sa nu se intimple, pentru ca ei vad prezenta lui Kovesi la sefia procuraturii europene ca pe un cistig pentru Romania, nu ca pe o pata pe obrazul tarii. Chestie de optica, mai bine sarac si necinstit, dar in frunte, ca paduchele, decit sarac si uitat. Recentele achitari ale unor „faimosi” anchetati de DNA ar fi trebuit deja sa faca obiectul unei interpelari pentru Kovesi, dar iata ca e mai grav de atit: pur si simplu fata nu are calificarea necesara sa fie unde e. Ah, daca ar fi stiut BBC-ul de asta inainte de faimosul interviu… Amatorilor de comentarii tendentioase le amintesc ca nu cred o clipa in ideea ca doar Kovesi putea reprezenta Romania acolo unde e. Tara are oameni bine pregatiti si onesti, nu doar starlete de carton, inventate conjunctural, dar azi traim in epoca coruptiei care striga „jos coruptia!”, a bitei oculte pe post de instrument democratic, iar asta i-a scos din circuit pe multi, daca nu pe toti.

 10. ha,ha,ha (cred ca ati uitat sa puneti virgula intre 3 si 5) … si zi asa despre Pacalina…. totusi nu este 1 Aprilie (ziua lui Ciltu, alt pacalici).

 11. Pregateste-te ptr inca 10 ani cu Citu si inca 10 ani cu Cucuveaua. Nu m-as mira nici de 10 ani cu Clotilde Armand la Cotroceni.
  Habar n-ai de ce-i in stare natia mioritica!

 12. Cine a facut sondajul , Marius P. ? Cit de mult dispretuiti voi pe romani , sa va fie rusine parvenitilor !

 13. hannibal lecter s-ar plasa in topul popularitatii
  (vezi asemanarea celui din poza cu actorul)
  daca de data asta institutiile de forta
  (inclusiv cele militare)
  a fi cu Poporul.
  (micii dictatori imbatati de mica lor putere trebuie canibalizati,
  Revolutia e un stadiu istoric depasit).

 14. LCK – coșmarul lui IoHades, coșmarul Mafiei Cosa Nostra, coșmarul cosmarestilor! Dovadă că în Romanica politica este o afacere mai mult masculina, dar destul de prost făcută de niște bărbați demagogi, perfizi, cinici, înfumurați, andropauzati. Pai, de ce credeți că IoHades a demis-o pe superba Laura și de ce acum, când avortonii FeSeNelului își trag de-o majoritate mafiota? LCK – președințele României, dacă va accepta să candideze. De-am avea mai multe asemenea personalități cu personalitate, gen LCK, politica românească nu ar mai fi de domeniul gargarei. In concluzie, LCK e tare, iar Europa nu da doi bani pe matrapazlâcurile mioritice.

 15. Domnul Valerica se face ca nu intelege:
  „Anghelina Boli spune:
  15 NOIEMBRIE 2021 LA 21:57
  Domnii enumerati in articol au aceleasi grade la umbra si la soare, nu se putea asa o mare greseala, au servit patria, nu au manarit banii de capul lor!Persoane de Mare Incredere din Politica au fost ajutate cu sume de bani pentru hrana …”

  Afacerile cu verosii de la Microsoft a fost o ocazie sa mai pape politicii si media niste bani nemunciti, recompensele pentru devotiune, banii de la Bancorex nu au fost deajuns, a trecut sa faca plati Microsoft
  Doamna Kovesi a avut meritul ca a aratat cat de infama e noua ‘elita’

  • ardeleanul le cam cenzureaza. Chiar si cand le zice bine se simte scoala de la Băneasa.

 16. De peste 15 ani această persoană este „purtătoarea sigiliului.” – A se citi „purtătoarea cheiței de la cătușe.” – Din această postură, a făcut mai mult rău României decât toți președinții ei la un loc. Nici măcar pe Ceaușescu nu-l exclud de aici. Cel puțin aceștia au dorit binele țării chiar dacă nu au reușit întotdeauna să îl facă. Pină și Băsescu a regretat sau poate mai regretă, numirea ei.
  Deși cunoștea sau cel puțin ar fi trebuit să cunoască faptul că nu deține nu doar gradul profesional ci pregătirea profesională și experiența efectiv, necesare pentru funcțiile în care a fost numită, le-a acceptat. Și nu oricum, ci cu mândrie și emfază ca și cum i s-ar fi cuvenit de fapt și de drept ori prin moștenire.
  În privința modalității în care a făcut răul dar mai ales a felului prin care nu a făcut binele țării, nu ar fi suficiente câteva zeci de biblioteci pentru a fi arătate în scris. Intr-o singură frază, se poate spune că a făcut praf justiția din România și odată cu ea, poate chiar țara întreagă, cu un mic amendament : Nu singură.

 17. @Fekete: daca 35% inca o mai „apreciaza” pe Kovesi, banuiesc ca mai trebuie adusa in discutie.
  @Tot: la final nu ai facut nimic altceva decat sa traduci – si asta gresit – din ce a spus Fekete.

 18. Numai smenuri pentru promovarea piloșilor incompetenți. Alții muncesc de inebunesc pentru un grad profesional și lui luluta i-a pus jigodia de Petrov mana in cap. Și Ontanu a ajuns general peste o mie de rânduri de la gradul de soldat. Ce sa mai zic de maresalu goprea,numai profitori ai revoluției,numai pupincuristi! Huuo jigodiilor cu Eba in frunte! La sapa băi jigodiilor ordinare!

 19. daca alegerile de primar la sectorul 1 era un du-te vino toata noaptea cu lifturile si portbagajele masinilor pline cu saci, procese verbale manzgalite si care nu ieseau la adunare, filmate si date la televiziuni ore intregi au fost ignorate cu nesimtire, ce incredere avem in niste sondaje pe care nu le verifica absolut nimeni ? Nu cred ca sunt 35% de lobotomati in Romania

 20. Stati linistiti ca va creste tensiunea! NIMIC nu se va întâmpla la nivelul UE. Kovesi a fost implantata acolo EXACT dupa metode staliniste, aveau nevoie de o MARIONETA. Câti sunt ACUM în ministere în România, numiti exact pe aceleasi criterii? Astia sunt cozile de topor, pionii otraviti ai marilor corporatii si al gruparilor infractionale autoctone.

 21. @Adrian: tu mai ai timp si nervi sa mai crezi barfele de presa in care exceleaza? Sondajul afost in capul lui secret,daca avea caracter ii dadea in gat pe sondori in primul rand!Cand arunci in presa: ‘secret’,’condfidential’,’numai eu am avut acces’,deja miroase aleapsa pe ouate!
  Ori este informatie publica ‘sondajul’,ori nu esista!Dar am asistat cumau luat foc altii pe o barfa tip stiripesurse..:))
  Nea Marianica Procuroru’nu are subiecte sa para si el interesant,acum cand s-a lansat colectia de toamna-iarna”Unirea Romanilor” si isi suge din deget subiectul
  PS Kovesi e netulburata,chiar nu mai are probleme existentiuale..Nu ii mai poate face casa de borfasi „Voiculescu, Basescu & Dragnea” via trepadusii din media, absolut nimic, poate doar putina greata..

 22. @Adrian: tu mai ai timp si nervi sa mai crezi barfele de presa in care exceleaza? Sondajul a fost doar in capul lui secret, daca avea caracter ii dadea in gat pe sondori in primul rand!Cand arunci in presa: ‘secret’,’condfidential’,’numai eu am avut acces’,deja miroase a leapsa pe ouate!
  Ori este informatie publica ‘sondajul’,ori nu exista!Dar am asistat cum au luat foc altii pe o barfa tip stiripesurse..:))
  Nea Marianica Procuroru’nu are subiecte sa para si el interesant,acum cand s-a lansat colectia de toamna-iarna”Unirea Romanilor” si isi suge din deget subiectul
  PS Kovesi e netulburata,chiar nu mai are probleme existentiuale..Nu ii mai poate face casa de borfasi „Voiculescu, Basescu & Dragnea” via trepadusii din media, absolut nimic, poate doar putina greata..

 23. o tot cotește ca Editat boului, cand pe stanga, cand pe dreapta. El ramane un basist iohanist demascat si nu stiu de ce o mai tine pe blogul asta.

 24. Singura calificare reala a acestei huidume urate cu spume si proasta ca noaptea e baschetul. Atat si nimic mai mult, punct. Sper sa o faca flambata ndrangheta si asa sa nu mai auzim de femeia barbat. Vad ca se oftica niste imbecili pe aici cand a iesit la iveala ca jigodia asta nu are nici examene si nici expereienta. Cat despre virgula intre 3 si 5 eu tot cred ca procentul de idioti in Romania, care voteaza tradatori este de cel putin 70 la suta ,deci dublu de 35 , nu are rost sa ne mintim singuri, stim foarte bine ca romanii au votat de doua ori basau golum si de doua ori iohan nazi, de de doua ori kokovesi nu e exclus.

 25. 35%?? Fix asa are PSD, intentie de vot. Dar astia E destepti!..

 26. Pentru Obs. Domnule, nu e chiar asa cum spui. Or fi multi cu capu-n nori, asta este incontestabil, dar la noi functioneaza spusele tovarasului Iosip Vissarionovici Stalin, si anume nu conteaza cine voteaza, ci conteaza cine numara voturile!

 27. Foarte ciudat ! De unde acest lichelism ? De unde acest servilism fata de multinationale, o structura care nu a avut traditie in Roamnia…”Iesi afara javra ordinara” s-a strigat !

 28. Ura slugilor eliberate se datoreaza tocmai binelui facut cu 100 ani in urma de olteni. Cica, au fost deranjati din minunata lor conditie de iobagi si vor acum revenirea la IMPERIO, dar nu ala de la arad.

 29. Mititica asta a fost pusă peste tot, nu în urma unor examene, că ea trecând ca lebăda prin apă , că gâsca-i prea mică, prin anii facultății, dând cu mingea la coș și cu studiile tot pe-acolo, canci pregătire în domeniu. Un timp a ajutat-o fizicul, iar mai apoi cei interesați să-și distrugă adversarii politici, iar ea șantajată și cu escrocheriile lui frate-su a fost mâna forte cu care puternicii zilei, întâmplător și cei mai mari devalizatori ai României turnătorul Băsescu și mutankamonul săsesc) , la care a mai marșat și unul de neam ales , specialist în învârteli financiare , au reușit să dea peste cap toată România. Apoi, pentru că se știa că Ursuloaia va face cea mai mare escrocherie a sec.XXI a fost propulsată în fruntea instituției europene care acum ar trebui s-o condamne pe șefa birocraticei UE la ani grei de închisoare și confiscarea parandărătului de sute de milioane de euroi încasat pentru afacera cu vaxcinurile. Credeți că degeaba a fost așa una preferată unor reputați specialiști în domeniu din GE și FR. ?
  Ăia nu s-ar fi pretat niciodată să acopere o astfel de hoție a secolului.
  Sau, mai știi, dar oricum foarte greu, pe când așa….
  Dar istorioara asta cu fata noastră cu stea pe umeri, nu în frunte demonstrează și ce fel de personaje populează menageria europeană, niște birocrați nealeși de nimeni ce se vor stăpâni pe juma de miliard de europeni, fără absolut nici o drept instituțional sau juridic, ci doar politic și ăla cît se poate de contestat de tot mai multe state ademenite în țarcul ueist, un alt URSS la fel de criminal și exploatator al unor națiuni cândva libere.

 30. In 2011, Procurorul General Laura Coduta KOVERI s-a facut ca nu stie/nu aude/nu vede/nu pricepe/nu intelege declaratia cu privire la retrocedarile in exces ale ministrului MDRT data cu ocazia vizitei in Coreea de Sud la Samsung… Alianta D.A…. RETROCEDASEU…, DESPAGUBISEU…, FURASEU…, MITUISEU…, IAR MAGISTRATURA SEMNA PROTOCOALE CU SERVICIILE SECRETE DE PUS BATISTA PE TAMBAL… „VOI NU ANCHETAZA PE NOI… NOI NU II… DAM IN GAT… PE HOTI” ??? O BALACEALA PNL+PDL+UDMR SI ALTII CA EI… Pentru necunoscatori, arhivele cu ttoate? titlurile de proprietate (duplicat) puse in ciculatie de Prefectii/Prefecturile Statului… sunt in arhivele Agentiei Nationale de Cadastru si Publicitate Imobiliara… se pot insuma pe localitati pe judete, calendaristic… sa vedem unde si cine a retrocedat in exces… Despagubim ca fraierii niste hoti si falsificatori ? Iar madam Kovesi e Procuror iEuropian.. facut la apelul bocancilor… alaturi de Ursula… Cine seamana… s-aduna…?!?! Ce „glume” triste… Rominia Statie de Drept…, Romania Hub iEnergeric… !?!?

 31. Vai, vai ! Cu cata „CELERITATE” au descoperit vajnicii aparatori ai in-JUSTITIEI – ICCJ si CSM ca aceasta haimana , numita de cea mai groaznica excrescenta a speciei umane -CHIORUL , nu a promovat vreun examen pt. functii atat de inalte !!! Adica , sta cucuveaua 12 ani in functii exceptionale si abia acum acesti paraziti remarca incompetenta profesionala . Oricum , orice varf al ” PIRAMIDEI RAULUI ” se sprijina pe intreaga piramida care in aceasta tara acopera toate sferele societatii . O ” Gradina a Maicii Domnului ” unde dracii se bucura de toate drepturile .

 32. Sa ne deslusim: Cucuveaua ramane pe primul loc in privinta popularitatii ei ca bestie umana si ca specimen care s-a urinat pe Constitutie cat s-au urinat Basescu si Iohannis la un loc.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.