Lukaşenko se plânge la Putin

Liderul autoritar din Belarus, Aleksandr Lukaşenko, s-a plâns la întâlnirea sa de joi cu omologul său rus Vladimir Putin de ameninţarea la care ar fi expusă ţara sa din partea Occidentului, relatează vineri dpa.

„Situaţia este dificilă. Ceea ce mă îngrijorează cel mai mult este poziţia conducerii poloneze”, a spus Lukaşenko în cursul unei convorbiri la Moscova difuzate la televizor.

El a criticat manevrele militare desfăşurate în statele baltice şi staţionarea de unităţi suplimentare ale NATO în ţări învecinate cu Belarus.

„Au fost desfăşuraţi americani, iar germanii, ceea ce e uluitor, nu şi-au învăţat lecţia”, a declarat preşedintele belarus, într-o aparentă aluzie la cel de-al doilea război mondial, când soldaţii Wermacht au invadat Uniunea Sovietică.

Republica Belarus a fost forţată să-şi întărească unităţile de lângă graniţă din cauza prezenţei militare sporite a NATO, a notat Lukaşenko, care este un aliat apropiat al lui Putin.

„Dar nu avem planuri să luptăm nicăieri”, a ţinut el să adauge.

Atât Putin, cât şi Lukaşenko au negat că ar avea vreo intenţie de a ataca state europene. Relaţiile dintre Occident şi Rusia şi Belarus sunt tensionate, notează dpa.

Rusia, care a lansat de peste doi ani invazia din Ucraina, are staţionaţi mii de soldaţi în Belarus, iar Lukaşenko a permis Moscovei să folosească teritoriul ţării sale ca spaţiu de desfăşurare pentru atacuri asupra Ucrainei.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

12 Comentarii

 1. CINE A ATACAT EUROPA? DUPĂ ULTIMELE DATE ATACATORII ȘI ATACATOARELE ERAU TRĂITORI ȘI TRĂITOARE LA VEST DE NIPRU !

 2. Lucasenco este baiat ascultator. Vorbeste dupa dictarea lui Putin. Belarus este Rusia.

 3. ce „lider autoritar” ? e un dictator la fel ca ala de la Moskva, Phenian, Bujumbura ..
  tot ne ascundem dupa cuvinte

 4. De ba Lukashenko, de ba Putin, daca tradtorul Gorbaciov a retras armata din Germania si tarile fostului Tratat de la Varsovia, acum joaca americanii la masa din Dresda unde lua micul dejun Volodea. PS. Chestia cu „indrazneala” poloneza este reala, astia vor aduce mult rau Europei, mar refer la atitudinea agresiva fata de Rusia..

 5. Pe SCURT Muuulta LUME Amarat-NAROD-Idioata … SI pe Forum … :):):)
  SI, mai ales in CAPuu’ TREBII din FieCARE Tara, da’ mai ales in Unele mai Ale DREACUU’.

  Incapute pe Labbele Paroase si in Coarnele lui Dreacuu’.
  SI care daca NU se SCAPA singure, din Interior si de la VARFuu’ REAL Decident,
  (Partea A BUNA INCA Existenta IN acesta GRUPA)

  DREACuu’ LE va LUA definitiv pe Dansele FIRST, NOI, Restuu’ venind accelerat ca in Povestea lui Alan POE cu Sfinxul care ATRAGEA accelerat si imPlacabil Corabia, incepnad cu CUIELE de Fier, in GROAPA amenajata imbietor de DREACuu’ … …:):):)

 6. Hai ma Luka, tu il inviti pe Putin sa vina cu armata la tine acasa si sa atace Ucraina, iar aia din Polonia ar trebui sa se uite in sus sau cum?

 7. Avind in vedere toate tensiunile socio-geo-politice, razboiul este panaceul care le rezolva pe toate. Asa s-a facut mereu in istorie. Dupa opinia mea , miza este diminuarea populatiei. Daca nu a dat randament vaccinul, o sa dea razboiul.

 8. Ce Lache este acest tractorist. Si-a amanetat tara și viitorul ei unui criminal.

 9. In timp ce rusii fraieri mor cam 500 pe zi in Ucraina, rusii bogati s-au clasat pe primul loc in topul turistilor veniti in Thailanda din afara Asiei, cu 1,4 milioane de vizitatori.

 10. Jos palaria pentru vulpoiul de Lukasenko! Asta seamana cu Johannis al nostru, care a facut din varza politica cea mai indigesta de la noi o coalitzie cit de cit viabila!
  Omul e un geniu, si un veritabil patriot, in ciuda setei cu care se agatza de ciolan de atita vreme! A reusit sa il insele si pe Lavrov, si pe occidentali, si pe NATO, si pe toti vecinii Bielorusiei! Mesajul sau e foarte simplu: i-a spus inca o data lui Rateu ca nu il poate ajuta cu trupe si cu oameni, desi el ar vrea, la orice ora! – dar trebuie sa se apere de poleci si de nemtzi! HA HA HA!
  Si uite-asa bietul Ratat, cu Skorpionul lui cu tot, au ramas si fara sprijin militar bielorus, si fara sprijin militar cecen, si fara sprijin kazah, si fara aur si lovele!

  si poate ma repet, dar ce mai face gazul ala rusesc vindut numai pe ruble? Mai traieste, mai traieste?!…
  HA HA HA HA HA HA!!!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.