Maşinile fără rovinietă – vânate cu camere de supraveghere, de la 1 august

Executivul a decis, vineri, introducerea rovinietei electronice începând cu 1 august 2010, simultan cu un sistem de verificare cu ajutorul camerelor de luat vederi. Ministrului Transporturilor, Radu Berceanu, a explicat că noul sistem nu va majora cuantumul rovinietei, ci va asigura o modalitate mai rapidă şi mai uşor de controlat a plăţii acestei taxe.Nu vor mai exista autocolante lipite pe parbriz şi va fi posibil un număr mai mare de comercianţi. La momentul plăţii va fi obţinut un bon fiscal, iar numărul de înmatriculare al maşinii şi perioada pentru care a fost cumpărată rovinieta vor fi incluse într-un sistem electronic", a explicat el. Astfel, vor fi amplasate camere de luat vederi speciale, care vor "citi" numărul de înmatriculare al autovehiculelor. Ulterior, se verifică într-o bază de date dacă proprietarul a achitat contravaloarea rovinietei, iar dacă aceasta nu a fost plătită, maşina va fi oprită de un echipaj de poliţie, motiv pentru care Radu Berceanu estimează că prin introducerea rovinietei electronice vor creşte încasările.

"Noi încercăm să facem în aşa fel încât încasarea rovinietei să ajungă la un nivel acceptabil. Spre deosebire de alte ţări care încasează la 99-99,5%, noi suntem undeva la 50-60% cu încasările rovinietei", a declarat ministrul Transporturilor. El a dat asigurări că rovinietele deja achiziţionate pentru 2010 pot fi folosite în continuare, până la expirarea perioadei de valabilitate, informează Gândul.

Vezi mai mult pe: Gândul

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.