Mihaela Bilic: Ce relație avem între ciorbă și siluetă?

Medicul nutriționist Mihaela Bilic spune că, odată cu răcirea vremii, fiecare dintre noi simte nevoia să consume ciorbă sau supă caldă.
Iar relația dintre aceste feluri de mâncare și siluetă este una foarte bună având în vedere că ciorba ne umple stomacul cu apă, susține Mihaela Bilic.

Potrivit medicului nutriționist, nu e periculos pentru siluetă să punem în ciorbă cartofi, paste făinoase sau orez, dacă nu se depășesc 2 linguri per porție. Nici dacă e vorba de ciorbă dreasă cu smântână nu e grav, o lingură de smântână are mai puține calorii decât o lingură de ulei, mai spune Mihaela Bilic.

O capcană poate fi însă supa-cremă pentru că unele rețete conțin făină, unt sau smântână.

Una peste alta, variantele se compensează: ciorba conține grăsime din carne, în schimb supa cremă are mai mult cartof sau smântână. Ca și valoare energetică, socotiți 150 cal pentru un castron de ciorbă/supă, echivalent cu o jumătate de porție de felul doi. Și culmea e că ține stomacul plin de două ori mai mult timp! Ciorba este prietena siluetei și poate fi consumată de cei care țin diete ca fel unic, la masa de prânz sau la cină… e dietetică, echilibrată și foarte românească, recomandă medicul nutriționist.

Recomanda 2

3 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.