
Medicul nutriționist Mihaela Bilic spune că, odată cu răcirea vremii, fiecare dintre noi simte nevoia să consume ciorbă sau supă caldă.
Iar relația dintre aceste feluri de mâncare și siluetă este una foarte bună având în vedere că ciorba ne umple stomacul cu apă, susține Mihaela Bilic.
Potrivit medicului nutriționist, nu e periculos pentru siluetă să punem în ciorbă cartofi, paste făinoase sau orez, dacă nu se depășesc 2 linguri per porție. Nici dacă e vorba de ciorbă dreasă cu smântână nu e grav, o lingură de smântână are mai puține calorii decât o lingură de ulei, mai spune Mihaela Bilic.
O capcană poate fi însă supa-cremă pentru că unele rețete conțin făină, unt sau smântână.
Una peste alta, variantele se compensează: ciorba conține grăsime din carne, în schimb supa cremă are mai mult cartof sau smântână. Ca și valoare energetică, socotiți 150 cal pentru un castron de ciorbă/supă, echivalent cu o jumătate de porție de felul doi. Și culmea e că ține stomacul plin de două ori mai mult timp! Ciorba este prietena siluetei și poate fi consumată de cei care țin diete ca fel unic, la masa de prânz sau la cină… e dietetică, echilibrată și foarte românească, recomandă medicul nutriționist.
oare SIMION are voie ciorba ,ce spune reputata Birlic?ca Ciuca mananca la popota
Ciorba romaneasca e sfanta.
Ceaiuri fierbinti.