Ministrul Educaţiei: Vom introduce patru ore de educaţie fizică pe săptămână

Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a declarat, vineri, la Brăila, că de anul viitor, începând cu clasele a V-a şi a IX-a, când vor fi schimbate planurile cadru, vor fi introduse gradual patru ore de educaţie fizică pe săptămână.

Ministrul a precizat că informaţia trebuia făcută publică miercuri, în şedinţa de Guvern, dar că profesorii din Brăila au aflat în exclusivitate aceste noutăţi.

”Vom introduce gradual patru ore de educaţie fizică pe săptămână, pentru că, dacă mâine ar fi să facem patru ore de educaţie fizică pe săptămână, primii care ar avea dureri de cap ar fi domnul primar, domnul preşedinte al Consiliului Judeţean şi domnul inspector şcolar general, pentru că nu avem deocamdată spaţiile necesare. Ar fi şi o problemă de încadrare, pentru că nu avem suficienţi profesori. Va trebui încet, încet să îi recuperăm, pentru că profesori de educaţie fizică există. Deci, gradual, de la anul, de la a V-a, respectiv de la a IX-a, vom introduce patru ore de educaţie fizică”, a declarat Pricopie, citat de Agerpres.

Remus Pricopie a mai spus că se va face în aşa fel încât orele de educaţie fizică să fie cuplate două câte două.

”Adică, nu se duce copilul de patru ori la educaţie fizică, ci se duce de două ori pe săptămână, mai ales că dintr-o oră de educaţie fizică, nu foloseşti decât vreo 25 de minute. Pentru că un copil are nevoie să se dezbrace, să se încălzească, să înceapă exerciţiile, să se dezaburească, să se îmbrace şi să iasă pe uşă fără să răcească. Dacă vei cupla două ore, poţi să faci cam o oră şi zece minute educaţie fizică”, a mai spus ministrul.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.