Miros deranjant de sulf, polulația îngrijorată. Ce spune Ministerul Energiei?

Societatea Complexul Energetic Valea Jiului şi Termocentrala Paroşeni sunt supuse unei monitorizări continue, atât din punct de vedere al performanţei tehnice, cât şi al impactului asupra mediului, iar rezultatele recente indică faptul că toţi parametrii de mediu se încadrează în limitele normale stabilite, neexistând depăşiri ale concentraţiilor de noxe peste valorile admise, transmite miercuri seara Ministerul Energiei, într-un comunicat.

Reacţia ministerului vine după ce, în cursul zilei de miercuri, Ministerul Energiei a fost informat despre prezenţa unui miros deranjant de sulf în zona Vulcan şi a Termocentralei Paroşeni. Acest incident a generat îngrijorări în rândul populaţiei şi a necesitat evacuarea preventivă a unei instituţii de învăţământ din municipiul Vulcan.

„În contextul acestor evenimente, dorim să aducem la cunoştinţa publicului că Societatea Complexul Energetic Valea Jiului şi Termocentrala Paroşeni sunt supuse unei monitorizări continue, atât din punct de vedere al performanţei tehnice, cât şi al impactului asupra mediului. Această monitorizare este efectuată prin intermediul unor echipamente specifice de urmărire şi control. Rezultatele recente ale monitorizărilor indică faptul că toţi parametrii de mediu se încadrează în limitele normale stabilite, neexistând depăşiri ale concentraţiilor de noxe peste valorile admise. Aceste date au fost prezentate şi confirmate de reprezentanţii Gărzii de Mediu şi ale altor autorităţi competente”, se spune în comunicat.

Potrivit sursei citate, în plus, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Hunedoara a concluzionat că instalaţia Termocentralei Paroşeni a funcţionat în parametri normali, fără depăşiri ale valorilor maxime admise pentru dioxidul de sulf (SO2).

„O verificare suplimentară efectuată de GNM a confirmat absenţa oricăror probleme de natură tehnică sau tehnologică. Ministerul Energiei, împreună cu Complexul Energetic Valea Jiului SA, îşi reafirmă angajamentul faţă de monitorizarea şi controlul riguros al activităţilor ce pot afecta mediul şi sănătatea populaţiei. Suntem dedicaţi să asigurăm că toate facilităţile energetice funcţionează în conformitate cu cele mai înalte standarde de siguranţă şi protecţie a mediului. Ne exprimăm regretul pentru disconfortul creat şi asigurăm cetăţenii că luăm toate măsurile necesare pentru a preveni orice incidente similare în viitor. Cooperarea şi dialogul transparent cu comunitatea locală şi autorităţile competente rămân o prioritate pentru noi”, spune Ministerul Energiei.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

12 Comentarii

  1. O vor dărâmată și p-asta, ca pe Mintia.Le curg balele la gândul unei mangle grase și la bătaia pe umăr drăgăstoasă a ursulei.

  2. Sulful NU MIROASE! Mirosuri deranjante au compușii sulfului.

  3. dar nu stiu cum am putut sa lucrez intr-o instalatie de acid sulfuric 98% si sa nu simt miros de bioxid de sulf nici la pornire dupa o avarie, cand pana se ajungea la parametri 585 de grade C se degaja in aer un amestec de bioxid si trioxid de sulf si mai era si o instalatie de lichefiere de SO2. Nu cumva mirosul era ca de oua clocite? acela este de la mercaptani folositi la gazul metan ca sa fie detectat daca este o scapare. Iar daca memoria nu ma inseala inainte de ’89 in comunism se vindea carbune sub forma de brichete si am facut iarna de iarna foc, dar niciodata nu a iesit fum sau miros asa ca sunt impresionat cat de sensibili sunt locuitorii din zona CET si de priceputi la miros de SO2, iar eu inca n-am aflat cum miroase SO2. Cred ca am pierdut ceva in viata asta de nu stiu cum miroase SO2.

  4. Scrie clar in articol ca nu sunt depasiri ale valorilor maxime admise pentru dioxidul de sulf. Un compus.. Oamenii par ca citesc doar titlurile si comenteaza pe baza unor rezumate de multe ori inselatoare.

  5. Miroase a sulf? Și nu s-a autoactivat niciun ONG din acelea care numără budele din fundul curților românești?
    Poate că s-o fi depășit numărul de bude din fundul curții pe cap de locuitor.
    Dar nu… Mai bine să se închidă termocentrala. E mai sigur. Ca să miroase frumos viața românilor.

  6. Au sărit ONG-urile plătite de Ungaria cu diversiunea că miroase a sulf că să importăm energie electrică de la unguri. Nu-s destule ce 10 Miliarde euro care le cară MOL anual din România plus importul de carne de porc și lapte? De aia se strofoacă ministrul Grindeanu pe autostrada Târgul Mureș Cluj Oradea. Autostrada sudului A6 tronsonul Craiova – Turnu Severin-Lugoj poate să mai aștepte. Ca-șai românul când se pesedește…

  7. Unii zic că pute, alții zic că nu miroase. Deci, Koneț filma! Rămâne cum am stabilit!

  8. Cloaca pesedisto-penelista a aflat sondajele adevarate privind viitoarele alegeri. De acolo vine mirosul.

  9. Uneori si omul mai trage cate o “sulfuroasa”, semn ca traieste. Nemernicii astia vor sa inchida tot, sa distruga tot.

  10. *Miros deranjant de sulf, POLULATIA îngrijorată.* Tiltu scris de *vn*

  11. Ieri: deschidem centrala pe cărbune; o parte dintre noi, uraa!, am avut dreptate, fără termocentrale nu se poate.
    A doua zi: mirose, scăpări de sulf, evacuat copii (dă bine la sentiment); cealaltă parte , v-ați bucurat degeaba, noi am avut dreptare, termocentralele, mai ales pe cărbune, tebuie închise, poluează.
    În engleză, LezLuthor (pe twitter) numește această păcăleală double cross, sau double XX.
    Se joacă cu noi ca pisica cu șoarecele.

  12. sunt disperati sa o inchida din nou. vandutii satanei asezate de stapani sa distruga tot. romanii masa de manevra „eco”.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.