Motivul pentru care Sebastian Ghiţă a depus un denunț împotriva Laurei Codruţa Kovesi

Deputatul Sebastian Ghiţă s-a prezentat, marţi, la Parchetul General pentru a face un autodenunţ, care o vizează pe şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, potrivit România TV.

Ghiță s-a prezentat marți la sediul Parchetului General pentru a depune un autodenunț în care arată că el și mai mulți demnitari ai statului român au falsificat și măsluit în 2012 raportul tehnic de expertiză prin care s-a stabilit că procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, nu a plagiat în teza de doctorat. Este vorba despre teza de doctorat a lui Kovesi, susținută la Universitatea de Vest din Timișoara în urma cu mai mulți ani.

Sebastian Ghiță a declarat, la intrarea in sediul Parchetului General, ca in autodenuntul sau sunt pomeniti si inaltii demnitari care au luat parte la „masluirea raportului tehnic de expertiza ce vizeaza teza de doctorat a Laurei Codruta Kovesi”.

„Am venit sa aduc un autodenunt care vizeaza felul in care eu si mai multi inalti demnitari ai statului roman am participat la masluirea, la falsificarea raportului tehnic de expertiza ce vizeaza teza de doctorat a Laurei Codruta Kovesi”, a declarat Sebastian Ghiţă, la Parchetul General.

Deputatul a mai precizat ca detine informatii care arata „momentul in care s-a pus problema plagiatului tezei de doctorat a Laurei Codruta Kovesi”. Mai mult, spune acesta, Laura Codruţa Kovesi avea cunoştinţă de falsul pe care l-au făcut parlamentarii.

Nu a vrut sa divulge numele „inaltilor demnitari” alaturi de care a falsificat raportul tehnic de expertiza care vizeaza teza de doctorat a sefei DNA.

Sursa documentului: luju.ro

GIP şi Militia Spirituala: Lucrarea de doctorat a procurorului general al Romaniei este un plagiat

Grupul de Investigatii Politice (GIP) si Militia Spirituala a publicat, in anul 2012, documente care demonstrau ca lucrarea de doctorat a Laurei Codruta Kovesi este un plagiat.

ACTUALIZARE: Reacţia lui Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a făcut marți un scurt comentariu despre autodenunțul deputatului Sebastian Ghiță la Parchetul General, conformb1TV.

Șeful statului a declarat că autodenunțul este făcut din cauza campaniei electorale.

ACTUALIZARE: Plagiate.ro confirmă acuzaţiile lui Ghiţă

La foarte scurt timp după declarația lui Ghiță, cei de la Plagiate.ro a prezentat rezultatul privind acuzația de plagiat la adresa șefei DNA, pe care voiau să-l dea publicității luna viitoare.

Practic, Plagiate.ro confirmă, printr-un comunicat de presă, plagiatul procuroarei Laura Codruţa Kövesi:

Confirmăm plagiatul procuroarei Laura Codruţa Kövesi

Cluj-Napoca la 27 septembrie 2016
În calitate de depozitar şi constructor al Indexului Operelor plagiate în România, în calitate de primă instituţie a societăţii civile specializate şi calificate în identificarea şi publicarea operelor plagiate, confirmăm că la sesizarea presei am realizat documentarea şi constatarea faptică a suspiciunii de plagiat multiplu realizat în lucrarea KÖVESI, Laura Codruţa Combaterea crimei organizate prin dispoziţii de drept penal.
Teză de doctorat. Conducător ştiinţific: Prof.univ.dr.Viorel Paşca. Timişoara: Universitatea
de vest. 2011.
Rezultatele analizei ar fi urmat să incluse în Indexul Operelor Plagiate de la adresa
www.plagiate.ro în luna octombrie 2016.
Menţionăm că plagiatul are ca opere autentice preluate în mod uzual fără citare şi delimitare
a paragrafelor preluate precum şi prin preluare fără prelucrare personală cel puţin:
1. DRAGOMAN, Ion şi CIOROBEA, Aurel-Mihail. Lupta societăţii organizate împotriva
criminalităţii organizate. Buletinul Universităţii Naţionale de Apărare „Carol I”.
nr. 2/2007, p. 7-25.
2. MATEUŢ, G., RUDICĂ, T., PETRESCU, V.E., ONU, N.S., DUBLEA, A., LUCA, S.,
IOVU, D., TĂRNICERIU, R.D., GAFTA, G.L., LUCA, C., PRUNĂ, R.A., Traficul de
fiinţe umane – infractor, victimă, infracţiune. Iaşi: Asociaţia Alternative Sociale.
2005.
3. ALBU, Petru. Crima organizată în perioada de tranziţie – o ameninţare majoră la
adresa securităţii internaţionale. Bucureşti: Editura Ministerului Internelor şi
Reformei Administrative. 2007.
Având în vedere caracterul cu totul special al acestui plagiat solicităm retragerea imediată
a titlului de doctor în drept acordat prin fals procuroarei Laura Codruţa Kövesi şi
sancţionarea drastică şi exemplară a tuturor persoanelor care au contribuit la măsluirea
şi la ascunderea unor probe evidente cu scopul favorizării făptaşei.
Asociaţia Grupul pentru Reformă şi Alternativă Universitară (GRAUR)
Cluj-Napoca

ACTUALIZARE: Kovesi spune că nu a plagiat

Conform unui comunicat de presă publicat pe pagina de internet a DNA, Kovesi de apără.

Redăm integral textul comunicatului de presă:

Ca răspuns la solicitările formulate de reprezentanți ai mass media, cu referire la informația potrivit căreia deputatul GHIȚĂ SEBASTIAN AURELIAN (inculpat în mai multe dosare penale) s-a prezentat marți la sediul Parchetului General, susținând că depune un autodenunț în care arată că el și mai mulți demnitari ai statului român au falsificat și măsluit raportul tehnic de expertiză prin care s-a stabilit că procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, nu a plagiat în teza de doctorat, Biroul de Informare și relații Publice al DNA este abilitat să transmită punctul de vedere al procurorului șef al instituției:

În situația în care este depusă o sesizare de orice natura (denunț, autodenunț, plângere), este obligația procurorilor să verifice și să clarifice, în raport cu prevederile legii, toate aspectele sesizate și să dispună măsurile legale.

Cu referire la teza de doctorat Combaterea crimei organizate prin dispoziții de drept penal, țin să precizez că aceasta este o lucrare care îmi aparține în totalitate și că nu am plagiat.

De altfel, acest lucru l-am susținut de la prima apariție, încă din anul 2012, în spațiul public a afirmațiilor denigratoare de acest tip:http://www.mpublic.ro/presa/2012/c_18_05_2012_3.htm.

Afirmațiile defăimătoare ale persoanelor cercetate de DNA, de o vehemență fără precedent în acest an, au făcut obiectul sesizărilor înaintate Consiliului Superior al Magistraturii care a constatat că acestea aduc atingere prestigiului și credibilității magistraților.

Mai mult decât atât, în raport cu luările de poziție anterioare ale lui Ghiță Sebastian Aurelian, în care a făcut alegații cu privire la investigațiile penale desfășurate de procurori, DNA a sesizat, în acest an atât pe Procurorul general al Parchetului de pe Înalta Curte de Casație și Justiție cât și Consiliul Superior al Magistraturii.”

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Mia Tudose 1890 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.