NATO va consolida parteneriatul cu Republica Moldova

Unitatea națională, supremația legii și dezvoltarea economică sustenabilă sunt trei priorități fundamentale pentru guvernul Republicii Moldova, prezentate de premierul moldovean Chiril Gaburici la întrevederea avută marți cu membrii Comitetului pentru parteneriate și securitate prin cooperare (PCSC) al NATO, potrivit unui comunicat de presă al executivului de la Chișinău.

Discuția s-a axat pe situația din Republica Moldova și cea regională, cooperarea dintre Republica Moldova și NATO și perspectivele de dezvoltare a acesteia.

Gaburici s-a referit și la provocările interne și externe cu care se confruntă Republica Moldova, printre care reglementarea problemei transnistrene, restricțiile de export pe piața estică, criza sistemului financiar-bancar și situația tensionată provocată de conflictul armat din estul Ucrainei.

Șeful executivului de la Chișinău a subliniat rolul partenerilor Republicii Moldova în realizarea obiectivelor propuse și în asigurarea securității țării. ‘Toate inițiativele și reformele promovate de Guvernul Republicii Moldova sunt îndreptate
spre binele cetățeanului și noi mizăm, în continuare, pe o cooperare eficientă cu toți partenerii, în vederea asigurării stabilității și securității Republicii Moldova’, a spus Gaburici.

James Appathurai, adjunct al asistentului secretarului general NATO pentru afaceri politice și politica de securitate, reprezentant special al secretarului general NATO pentru Caucaz și Asia Centrală, a menționat că această vizită este un bun
prilej de a discuta despre obiectivele, politicile și posibilitățile de consolidare a relațiilor dintre Republica Moldova și statele membre ale NATO.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.