Niciun caz de Ebola nu a fost confirmat în Nigeria

Patru suspiciuni de infectare cu Ebola au fost înregistrate în Nigeria din decembrie 2013 până la 1 august 2014, însă niciunul dintre cazuri nu a fost confirmat, potrivit unor date ale Organizației Mondiale a Sănătății, postate pe site-ul Institutului Național de Boli Infecțioase „Matei Balș”.

Informațiile privind răspândirea virusului Ebola în Africa de Vest arată că în Nigeria au fost trei cazuri probabile și un caz suspect, o persoană pierzându-și viața. Niciun caz din cele patru nu a fost confirmat ca având drept cauză virusul Ebola.

Cele mai multe cazuri de Ebola confirmate s-au înregistrat în Sierra Leone — 540. Au fost 46 de cazuri probabile, 60 de cazuri suspecte. 273 de persoane au decedat. Numărul persoanelor suspectate de Ebola s-a ridicat la 646.

În Guinea au fost confirmate 340 de cazuri, iar în Liberia 129.

Dintr-un total de 1.603 de cazuri suspecte raportate în Guinea, Liberia, Sierra Leone și Nigeria, 1.009 s-au confirmat, 416 au fost cazuri probabile, 178 suspecte, înregistrându-se 887 de decese.

Conform datelor OMS, primul caz a fost identificat în decembrie 2013, într-o regiune forestieră din sud-estul Guineei, lângă granița cu Liberia și Sierra Leone. Confirmarea a fost făcută pe 22 martie 2014 de Centrul Național de Referință pentru Febre Virale Hemoragice (Institutul Pasteur, INSERM BSL4 laboratory, Lyon, Franța).

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.